SharePoint Consultant

Ken jij alle ins & outs van SharePoint en Office 365? En weet jij een zorgeloze transformatie naar de moderne werkplek te realiseren? Dan ben jij de SharePoint specialist die wij zoeken!

Power Platform Consultant

Als Power Platform Consultant vertaal je de mogelijkheden van het Power Platform naar oplossingen die onze klanten helpen bij een betere ondersteuning van hun bedrijfsprocessen.

De Moderne Werkplek

Een Moderne Werkplek zorgt dat medewerkers het beste uit zichzelf halen. Veilig kunnen samenwerken en flexibel zijn in de keuze van apparaten en apps.

Lead Developer

De Lead Developer die wij zoeken is een bouwer, innovator en trouble shooter en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en optimalisatie van onze software op basis van Microsoft technologieën. Is deze …

Delta-N ICT Support

Delta-N ICT Support provides support for Microsoft’s Cloud services, such as Microsoft 365, Office 365, SharePoint, Teams, Windows 10 and Exchange.

Cloud Engineer

Kent Microsoft 365 voor jou geen geheimen? Sluit je aan bij ons Cloud Solutions team en werk mee aan uitdagende projecten rondom Microsoft Cloud oplossingen.

Experts Live 2019

Op 6 juni heeft het grootste IT Community event weer plaatsgevonden. Met onze PowerApps sessie en zelfgebouwde racebaan hebben we veel bezoekers getrokken.

Microsoft Teams

Teams biedt een krachtige en gebruiksvriendelijke omgeving om op effectieve wijze met collega’s samen te werken.

ICT Support

Delta-N ICT Support levert ondersteuning op de Cloud-diensten van Microsoft, zoals Microsoft 365, Office 365, SharePoint, Teams, Windows 10 en Exchange.

Office 365

Office 365 biedt een omgeving waarin samenwerken, kennisdeling en flexibiliteit centraal staan en waarbinnen veilig en efficiënt kan worden gewerkt.

Microsoft 365

Microsoft 365 is een volledige, intelligente oplossing die het beste uit Office 365, Windows 10 en Enterprise Mobility + Security samenbrengt.

Power Apps

Microsoft PowerApps is een handige Office 365-app die u in staat stelt om zonder ontwikkelkennis snel en eenvoudig een zakelijke app te bouwen.

Microsoft Intune

Met Microsoft Intune houdt u controle over de toegang tot de Microsoft Cloud omgeving en uw data. Zonder de productiviteit van uw medewerkers te belemmeren.

SharePoint

SharePoint is hét platform om op een gebruiksvriendelijke manier kennis te delen en samen te werken in een organisatie of een team.

Whitepaper Phishing

Download hier het Whitepaper over Phishing Gratis nulmeting Phishing is de oorzaak van 91% van alle datalekken. En voor het geval u denkt “Dat overkomt ons niet”… 60% van alle Nederlandse bedrijven kwam in …

Skilled Support Engineer

Ter uitbreiding van onze supportdesk zoeken wij meerdere support engineers die zich graag verder ontwikkelen op Microsoft Cloud en Office 365 gebied. Ben jij dat? Lees dan gauw verder.

Kennissessie Bots en DevOps

Delta-N heeft bij de Haagsche Hogeschool een kennissessie verzorgd over DevOps en Chatbots. De sessie werd bijgewoond door studenten die het blok DevOps volgen, aangevuld met enkele internationale studenten die een minor …

Cloud Consultant

Kent Office 365 voor jou geen geheimen? Maak deel uit van ons Cloud Solutions team en werk mee aan uitdagende projecten rondom Microsoft Cloud oplossingen.

De toekomst van SharePoint

Microsoft heeft afgelopen mei een event gehouden met als titel
‘The future of SharePoint’. Tijdens dit event heeft Microsoft haar visie op de toekomst van SharePoint gepresenteerd. Voor gebruikers van SharePoint erg …

Afbeelding

Configuration Management

CONFIGURATION MANAGEMENT, BALANS TUSSEN STANDAARDISATIE EN VRIJHEID

Studenten Bedrijfskundige Informatica van de Hogeschool Rotterdam hebben in het kader van een opdracht over Configuration Management een kijkje genomen bij Delta-N. De studenten hadden de theorie van Configuration Management onderzocht en Delta-N benaderd om de theorie aan de praktijk te toetsen. Aangezien kennisdeling een kernwaarde is van Delta-N nam Technisch Directeur Roderick Schoon ruim de tijd om de studenten te woord te staan.

Configuratie Management

Configuratiebeheer heeft tot doel om grip te houden op aanwezige hardware en daarop gebruikte software configuraties. Door dit goed vast te leggen heeft een support medewerker beter in beeld wat op een pc geïnstalleerd is om bij een probleem of upgrade snel en juist te kunnen handelen. Enerzijds om de gebruiker te ondersteunen en bij eventuele problemen snel te kunnen helpen, anderzijds om in beeld te hebben welke systemen er zijn.

Roderick Schoon: "Binnen Delta-N hebben we op verschillende manieren met Configuration Management te maken. Niet alleen binnen de eigen organisatie, maar als ICT dienstverlener beheren we ook ICT omgevingen voor klanten."

Balans tussen standaardisatie en vrijheid

Configuratiebeheer is op verschillende manieren in te richten. Je kunt kiezen voor volledige standaardisatie of gebruikers juist veel vrijheid geven en zelfs zelf laten bepalen welk device ze gebruiken. Beiden zijn uitersten en in de praktijk wordt meestal voor een tussenweg gekozen. Factoren die hierbij een rol spelen zijn omvang van de organisatie en het ICT kennisniveau van de medewerkers. Iedere organisatie moet zelf de juiste balans zoeken tussen standaardisatie en vrijheid. Uiteraard moet de gekozen aanpak goed gemonitord en indien nodig bijgesteld worden.

Roderick Schoon: "Wij beheren grote ICT omgevingen voor klanten waarbij we een hoge mate van standaardisatie hanteren. Hoe groter het aantal medewerkers, hoe groter de kans dat je het overzicht verliest en het een chaos wordt als je gebruikers teveel vrijheid geeft. In zo'n geval wordt gewerkt met een professioneel systeem met een Configuration Management Database (CMDB) dat gekoppeld is aan een servicesdesk systeem waarin meldingen binnenkomen. Binnen onze eigen organisatie ligt dat anders. Als ICT organisatie zijn onze medewerkers allemaal ICT professionals die zelf heel goed weten wat ze nodig hebben. ICT moet hen faciliteren en ze in staat stellen hun werk goed te doen. Hierbij hebben zij een bepaalde vrijheid nodig. Teveel standaardisatie beperkt medewerkers in de mogelijkheid innovatief te zijn."

Om de uitrol van nieuwe hardware soepel te laten verlopen worden er ook binnen Delta-N wel standaarden gebruikt, zoals standaardprofielen en softwarelijsten. De configuraties worden bijgehouden in een Servicedesk pakket en Excel. Binnen Delta-N wordt nu de stap gezet om de CMDB verder in te richten. Het inrichten en bijhouden van een dergelijk systeem kost tijd en geld. De oplossing die je kiest om het configuratie management te ondersteunen moet daarom altijd passen bij de situatie. "Je moet niet met een kanon op een mug schieten." In sommige situaties is er echter nog geen business case om je op te baseren. In het geval van Delta-N speelt er nog iets anders mee. We gebruiken bij voorkeur de systemen die wij ook bij onze klanten adviseren en implementeren, ook als is het in onze eigen situatie niet nodig.

Cloud Computing, virtualisatie en Bring Your Own Device

Het is bij Configuration Management ook belangrijk om naar de toekomst te kijken. De ontwikkelingen in de ICT gaan razendsnel. De werknemer is mobiel en er vindt een verschuiving plaats van lokaal draaiende software naar afname vanuit de Cloud en "Bring your own device" (BYOD). Binnen Delta-N wordt steeds meer gebruik gemaakt van virtualisatie, waarmee het mogelijk is om meerdere configuraties op een device te draaien. Dit soort ontwikkelingen stelt eisen aan de hardware en is van invloed op het Configuration Management. BYOD is binnen Delta-N al langer gaande. Doordat van nature onze collega's "early adopters" zijn en wij binnen Delta-N innovatie stimuleren en ondersteunen, werken wij in een vroeg stadia al met verschillende devices, Operating Systemen en software. Het sterk reguleren van initiatieven en innovatie door regels en administraties, past niet. Daarom scheiden we onder andere productie en research bij de implementatie van CMDB.

Kijk hier voor meer informatie over IT infrastructuur & beheer.

Nieuwe team sites in SharePoint

In eerdere blogs hebben we al beschreven dat SharePoint flinke veranderingen ondergaat. Zo zijn inmiddels nieuwe interfaces voor Document Bibliotheken gelanceerd en ook de formulieren hebben een flinke make-over gehad. Tot nu …

SharePoint Templates en Themas

Een veel voorkomend scenario bij het gebruik van SharePoint is de mogelijkheid om nieuwe SharePoint sites te voorzien van een standaardinrichting. Denk hierbij aan bibliotheken, lijsten en velden, maar ook aan logo’…