NieuwsCloud SolutionsAI in Microsoft 365

Artificial Intelligence in Microsoft 365

Microsoft 365 CopilotArtificial Intelligence (AI) is momenteel volop in het nieuws. Met name ChatGPT van OpenAI heeft veel aandacht gekregen. Ook Microsoft is één van de grote techbedrijven die vol op AI in zet. Inmiddels hebben zij Microsoft 365 Copilot aangekondigd. Dit is een extensie op de Microsoft 365 applicaties die het werk voor ons allemaal een stuk gemakkelijker kan gaan maken door allerlei taken te automatiseren.

Tijdens het Microsoft 365 Journaal van 9 juni hebben we een preview gegeven van wat je hiervan kunt verwachten. Zie de video onderaan de pagina.

Copilot voor Microsoft 365

Copilot zal geintegreerd worden in de verschillende Microsoft 365 applicaties, waardoor je Copilot eenvoudig kunt aanroepen vanuit de Office applicatie waarin je werkt.

Copilot in Word

In Word zou je CoPilot bijvoorbeeld een nieuw document met nieuwe beschrijvingen kunnen laten genereren op basis van een bestaande offerte.

copilot in Word

Copilot in Excel

In Excel kun je straks het commando geven om de data in een bestand te analyseren en hier de belangrijkse trends voor jou uit te halen.

copilot in Excel

Copilot in PowerPoint en Outlook

In PowerPoint zou je een nieuwe presentatie kunnen laten genereren op basis van een Word-document en in Outlook kun je een net zakelijk mailtje laten genereren op basis van een korte opdracht.

copilot in PowerPoint

In alle gevallen kun je de uitkomst nog bijsturen of aanpassen.

Copilot is momenteel in 'closed preview' bij een beperkte groep organisaties in gebruik. De verwachting is dat CoPilot voor Microsoft 365 eind 2023 of begin 2024 algemeen beschikbaar komt.

Windows Copilot

Copilot voor Windows is inmiddels ook aangekondigd. Dit biedt centrale AI in je besturingssysteem. Hiermee kun je taken laten uitvoeren als, advies geven over je besturingssysteem, meerdere bestanden samenvoegen of acties laten uitvoeren met niet-Microsoft 365 applicaties op je pc.

We moeten er dus nog even op wachten, maar duidelijk is dat de mogelijkheiden ongekend zijn. Microsoft zet er vol op in en wij zijn ook heel enthousiast.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en aankodigingen rond Copilot? Meld je dan aan voor ons Microsoft 365 Journaal, waarin we ieder kwartaal de laatste nieuwtjes met je zullen delen.

Heb je andere vragen of wil je een keer kennismaken? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Bekijk hieronder het deel van het Microsoft 365 Journaal over Copilot.