TechnologieCloud SolutionsOneDrive voor Bedrijven

OneDrive for BusinessOneDrive voor bedrijven is een online locatie waar u uw werkbestanden kunt opslaan, synchroniseren en delen. Als onderdeel van Office 365 kunt u met OneDrive voor Bedrijven uw bestanden vanaf elke locatie bijwerken en delen en samen met anderen tegelijk aan Office-documenten werken.

OneDrive vs. OneDrive for Business

OneDrive voor bedrijven (of OneDrive for Business) is iets anders dan de persoonlijke OneDrive wat u mogelijk al gebruikt voor het opslaan van documenten en andere inhoud in de cloud. Hieronder de verschillen.

OneDrive (personal)

OneDrive is gratis, persoonlijke onlineopslag die u bij een Microsoft-account of een Outlook.com-account krijgt. Gebruik OneDrive om documenten, foto’s en andere bestanden in de cloud op te slaan, te delen met vrienden en zelfs om samen aan de inhoud te werken. U kunt zelf bepalen hoe u OneDrive wilt gebruiken.

OneDrive voor bedrijven

OneDrive voor bedrijven is onlineopslag die is bestemd voor zakelijke doeleinden. Uw OneDrive voor bedrijven wordt beheerd door uw organisatie. Hiermee kunt u werkdocumenten delen en er samen met collega’s aan werken. Beheerders van siteverzamelingen in uw organisatie bepalen wat u in de bibliotheek kunt doen.

Werkdocumenten en gerelateerde bestanden opslaan

OneDrive

Als u Office 365 gebruikt, krijgt u 1 TB ruimte in de cloud voor OneDrive voor bedrijven. Als de OneDrive for Business -bibliotheek wordt gehost op een SharePoint-server in uw organisatie, bepalen de beheerders van de organisatie hoeveel opslagruimte er beschikbaar is.

Alle bestanden die u opslaat in OneDrive voor bedrijven, zijn privé, tenzij u besluit deze te delen. U kunt eenvoudig een bestand delen met iedereen in uw organisatie door dit bijvoorbeeld in de map Gedeeld met iedereen te plaatsen. U kunt ook bestanden delen met door u opgegeven collega’s zodat u samen aan projecten kunt werken. Als u bent aangemeld bij Office 365, kunt u mogelijk een bestand zelfs delen met partners buiten uw organisatie, afhankelijk van wat uw bedrijf toestaat.

Wilt u meer weten over in welke situatie u Onedrive for Business gebruikt en van SharePoint? Lees dan ook de blogpost SharePoint vs. Onedrive.

Neem contact met ons op

Contactformulier

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Eric Bolten

    Account Manager

    085 – 487 52 20
    ericb@delta-n.nl