OplossingenCloud SolutionsAzure Landing Zone

Moderne infrastructuurWil je meer flexibiliteit, minder IT beheer of je innovatiekracht vergroten? Dan is de stap naar de cloud een logische keuze. Maar hoe start je? Hoe regel je het beheer en de beveiliging van een cloud omgeving? En hoe houd je grip op de kosten?

Een migratie naar de cloud kan een enorme stap lijken als je intern niet over de juiste expertise of voldoende mankracht beschikt om de cloudomgeving goed in te richten. Er zijn richtlijnen en best practices beschikbaar die je hierbij kunt gebruiken. Heb je hier geen ervaring mee, dan kan het echter flink wat tijd kosten om je hierin te verdiepen en dit toe te passen.  Wij kunnen dit proces voor jou versnellen. Op basis van onze ervaring en volledig gebaseerd op de Microsoft richtlijnen kunnen wij snel een veilige basisomgeving op het Azure platform voor je neerzetten. Een Azure Landing Zone.

Wat is een Azure Landing Zone?

Een Azure Landing Zone is een basisinrichting in Azure waarop je jouw workloads (toepassingen) kunt plaatsen. Door bij het opzetten rekening te houden met zaken als schaalbaarheid, governance, compliance, connectiviteit en security ontstaat een veilige en duurzame omgeving voor de migratie, modernisering en innovatie van toepassingen in Azure.

Eén van de voordelen van een landing zone is dat je standaarden kunt afdwingen over hoe applicaties en data in de cloudomgeving gebruikt worden. Hierdoor wordt een cloudomgeving gecreëerd waarin best practices op het gebied van bijvoorbeeld security en compliance automatisch afgedwongen worden. Hierdoor loop je niet het risico dat er toepassingen geplaatst worden die in strijd zijn met het beleid van de organisatie.

Enkele klanten over Azure Landing Zones

RIVM Azure Landing Zone

“Als onderdeel van een Azure Data management traject heeft Delta-N een Azure Landing Zone voor ons ingericht. Dit biedt ons een veilige, geïntegreerde en schaalbare extensie op onze eigen on-premises omgeving en systemen. Naast de implementatie heeft Delta-N ook awareness, adoptie, overdracht en support verzorgd.”

 

Stefan van Bockel Product Owner Cloud Competence Center RIVM Lees meer
BRIS - Azure Landing Zone

“Dankzij de Azure Landing Zone die Delta-N heeft neergezet was de stap naar Azure geen lang traject, maar stond er snel een basisinrichting volgens de Microsoft richtlijnen. Hierdoor konden we direct profiteren van voordelen als flexibiliteit en schaalbaarheid en hebben we een goede basis voor de toekomst.”

 

Richard van Dommelen Operationeel directeur BRIS BV
CIBG

"Delta-N heeft in samenwerking met onze architecten een Azure Landing Zone architectuur ontworpen. Doel en uitdaging waren om de Azure Cloud veilig te integreren in onze bestaande omgeving. Door nauw samen te werken hebben wij intern kennis opgebouwd en kennen we nu de (on)mogelijkheden voor de vervolgstappen."

 

Roel van Teeseling Projectmanager data | CIBG
AKZO Nobel Azure Landing Zone

"Met onze applicaties op Azure zijn we klaar voor de toekomst. De Azure Landing Zone
biedt ons flexibiliteit en veiligheid. We kunnen nu eenvoudig capaciteit bijschalen, al dan niet tijdelijk.
En we kunnen veel sneller nieuwe ontwikkelingen doorvoeren.”

 

Jelmer Kosters Global application owner Online Service Platform | Akzo Nobel
LCPS

“Delta-N heeft onze Azure Landing Zone ontwikkeld en in nauwe afstemming met ons gerealiseerd. De omgeving moest schaalbaar, toekomstvast en vooral veilig zijn. Wij werken met patiëntendata en goedkeuring van onze security officer op de oplossing was daarom noodzakelijk om in productie te kunnen gaan.”

 

Margit Laurs Chief Plans | LCPS

Cloud Adoption FrameworkSuccesvol op het Azure platform

Om succesvol te zijn en de Cloud op de juiste manier in te zetten, dien je naast techniek ook jouw mensen en processen hierop voor te bereiden. Om ervoor te zorgen dat jouw organisatie klaar is voor het gebruik van Azure en alle veranderingen die dat met zich meebrengt, heeft Microsoft een framework ontwikkeld: het Cloud Adoption Framework. Dit is een verzameling bewezen richtlijnen, sjablonen en hulpprogramma’s om je migratie naar de cloud te versnellen en Azure op een goede manier in te zetten. Het inrichten van een Azure Landing Zone is, net als de migratie en modernisering van applicaties, één van de onderdelen van het Cloud Adoption Framework.

Wat is het Cloud Adoption Framework

Het Cloud Adoption Framework biedt bewezen richtlijnen die jouw organisatie helpen om succesvol in de cloud te werken. Dit plan biedt de best practices, documentatie en hulpprogramma's die cloudarchitecten, IT-professionals en zakelijke besluitvormers nodig hebben om hun doelstellingen voor korte en lange termijn te realiseren.

Onze aanpak

Ieder bedrijf is anders. Er worden andere applicaties gebruikt, er gelden andere regels en afspraken en er is een andere IT-infrastructuur. In die zin is een Azure Landing Zone altijd een oplossing op maat. Op basis van onze ervaring hebben wij slimme scripts opgesteld die ons in staat stellen om snel een Azure Landing Zone uit te rollen. In combinatie met onze vaste aanpak realiseren we daarmee een Landing Zone die aansluit op de wensen en ambities van jouw organisatie.

Aanpak Azure Landing Zone

Onze vaste aanpak om te komen tot de implementatie van een Azure Landing Zone bestaat uit 5 stappen. We starten met de Discover fase, waarin we workshops verzorgen om het kennisniveau binnen de organisatie met betrekking tot het Azure Platform te vergroten. Daarnaast inventariseren we in deze fase de wensen, eisen en ambities.

Tijdens de Design fase vertalen we de input uit de Discover fase naar een ontwerp waarbij we de Microsoft Best practices in acht nemen.
Tijdens de Build fase wordt de Azure Landing Zone ingericht volgens het opgestelde ontwerp. Als onderdeel van deze fase worden o.a. de Azure tenant en subscriptions aangemaakt en rollen, rechten en policies ingericht.

De Handover omvat de overdracht. De ontwikkelaars en beheerders worden geïnstrueerd, zodat de omgeving in gebruik genomen kan worden. Na de overdracht is onze professionele Support afdeling beschikbaar voor (technische) ondersteuning.

Azure Landing zone designEen fundament voor de toekomst

Met een Azure Landing Zone bieden we een volledig volgens de richtlijnen van Microsoft ingerichte omgeving op het Azure platform. Hiermee heb je snel een veilige basisinrichting in Azure om je workloads op te laten landen. De omgeving is zo ingericht dat deze eenvoudig op te schalen is en innovatie ondersteunt. Door bij het opzetten de juiste keuzes te maken, voorkom je dat je in een later stadium aanpassingen moet doen. Met een Azure Landing Zone leg je de basis neer voor een Moderne Infrastructuur en daarmee een fundament voor de toekomst.

Aan de slag

Wil je meer weten over Azure Landing Zones en hoe wij je hierbij kunnen helpen? Kijk dan direct ons webinar 'Starten met Azure' terug. Heb je concrete plannen met om Azure aan de slag te gaan en wil je advies over jouw specifiek situatie? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op voor een oriënterend gesprek.

Meer weten over Azure Landing Zones?

Contactverzoek

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Heiko Wijtenburg

  Account Manager

  Plan een meeting

    • LinkedIn
    • Mail
    • Telefoon
   085 – 487 52 21
   heikow@delta-n.nl
   Connect met Heiko
   invisible box