TechnologieMicrosoft Azure

Microsoft Azure is het Publieke Cloud platform van Microsoft. Azure wordt beschikbaar wordt gesteld vanuit een wereldwijd netwerk van data centers die door Microsoft worden beheerd. Delta-N heeft veel ervaring met de ontwikkeling, implementatie en hosting van applicaties en infrastructuur op Microsoft Azure.

Wat is Microsoft Azure?

Microsoft Azure is een online platform dat je in staat stelt om toepassingen snel te bouwen, te implementeren en te beheren zonder dat je je zich zorgen hoeft te maken over capaciteit en configuraties. Microsoft Azure is te integreren met jouw bestaande IT-omgeving en biedt grote voordelen op het gebied van snelheid, schaalbaarheid en kosten. Je kunt toepassingen bouwen met behulp van welke taal of ontwikkelplatform dan ook. Bovendien kun je jouw openbare cloud toepassingen integreren met jouw bestaande IT-omgeving om zo de voordelen van de Microsoft Cloud ook te kunnen benutten in jouw huidige IT omgeving.

Wist je dat Microsoft Office 365 en Microsoft Dynamics 365  ook draaien op dit cloud platform? Integratie met jouw eigen Cloud oplossingen wordt daarmee nóg eenvoudiger.

Microsoft Azure

De mogelijkheden van de Microsoft Cloud

Microsoft Azure is een breed inzetbaar Cloud Platform dat de mogelijkheid biedt om velerlei activiteiten naar de Cloud te brengen op het gebied van infrastructuur, gegevensopslag en development. Het beschikt ook over eigen gebruikersbeheer (Azure Active Directory) dat je kunt koppelen aan jouw eigen on-premise Active Directory. Zo hoeven gebruikers zich maar één keer aan te melden (single sign-on).

Microsoft Azure biedt een infrastructuur die je binnen enkele minuten kunt uitbreiden en aanpassen aan de wisselende behoeften van jouw bedrijf. Hierbij betaal je alleen voor de capaciteit die je daadwerkelijk gebruikt. Ook voor gegevensopslag is het platform eenvoudig te koppelen aan jouw bestaande (on-premise) infrastructuur, bijvoorbeeld voor het maken en herstellen van back-ups en voor archivering.

Ook voor ontwikkelen en testen van web applicaties en mobiele apps is Microsoft Azure een ideaal platform. Je kunt toepassingen ontwikkelen en implementeren zonder dat je de infrastructuur hoeft te beheren. Updates voor jouw ontwikkelplatform en besturingssysteem worden automatisch geinstalleerd, zodat jouw ontwikkelomgeving up-to-date blijft.

Waarom Azure?

De belangrijkste redenen voor het gebruik van Microsoft Azure zijn snelheid, schaalbaarheid en kostenreductie. De Microsoft Azure Cloud onderscheidt zich van andere cloud- en hostingomgevingen op het vlak van flexibiliteit en schaalbaarheid. Voordelen die zich vooral laten gelden in situaties van een wisselend activiteitenniveau. Bijvoorbeeld bij snelgroeiende activiteit of bij (on) voorspelbare pieken in de belasting. Pieken in de capaciteit worden automatisch opgevangen zodat je geen risico loopt dat je website niet beschikbaar is. En wanneer je een testomgeving hebt draaien die eventjes niet wordt gebruikt, dan betaal je automatisch minder omdat het gebruik lager is. Microsoft garandeert middels Service Level Agreements (SLA) een minimale beschikbaarheid van 99,9% voor de verschillende Azure-services. Voor veel resources ligt dit echter nog hoger!

Wil je weten waar voor jouw organisatie de kansen liggen? Een Cloud Assessment geeft het antwoord.

Starten met Microsoft Azure

Moderne infrastructuur - Azure Landing ZoneStarten is eenvoudig. Je kunt online een abonnement aanvragen, waarna je een toegang krijgt en direct aan de slag kunt. Er zijn vele implementatievoorbeelden en templates beschikbaar om je op weg te helpen. Het is ook mogelijk om een proefabonnement aan te vragen en Microsoft Azure één maand lang gratis te proberen.

Maak je de strategische keuze om je workloads naar de cloud te brengen, dan is het wel belangrijk om bij het opzetten de juiste keuzes te maken. Daarmee voorkom je dat je in een later stadium aanpassingen moet doen. Wij kunnen je helpen met het neerzetten van een Azure Landing Zone, een veilige basisinrichting in Azure volgens de richtlijnen van Microsoft. Daarmee leg je met je stap naar Azure een fundament voor de toekomst.

Wil je aan de slag met Azure voor het hosten van applicaties of infrastructuur? Of heb je vragen over Azure Landing Zones voor het hosten van je workloads? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op voor een oriënterend gesprek.

Neem contact met ons op

Contactverzoek

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Heiko Wijtenburg

  Account Manager

   • LinkedIn
   • Mail
   • Telefoon
   • 085 – 487 52 21
    heikow@delta-n.nl
    Connect met Heiko
    invisible box