Microsoft Azure is het publieke Cloud platform van Microsoft. Azure wordt beschikbaar wordt gesteld vanuit een wereldwijd netwerk van datacenters die door Microsoft worden beheerd. Delta-N heeft veel ervaring met de ontwikkeling, implementatie en hosting van applicaties en infrastructuur op Microsoft Azure.

Wat is Microsoft Azure?

Microsoft Azure is een Cloud platform dat je in staat stelt om snel toepassingen te bouwen, te implementeren en te beheren zonder dat je je zorgen hoeft te maken over capaciteit en configuraties. Microsoft Azure is te integreren met jouw bestaande IT-omgeving en biedt grote voordelen op het gebied van snelheid, schaalbaarheid en kosten. Je kunt toepassingen bouwen met behulp van welke ontwikkeltaal of ontwikkelplatform dan ook. Bovendien kun je jouw cloud toepassingen integreren met je bestaande IT-omgeving om zo de voordelen van de Microsoft Cloud ook te kunnen benutten in je huidige IT omgeving.

Doordat bijvoorbeeld Microsoft 365 en Dynamics 365  ook op Azure draaien, ist integratie met jouw eigen Cloud oplossingen nog eenvoudiger.

Azure logo 2022

De mogelijkheden van de Microsoft Cloud

De mogelijkheden van AzureMicrosoft Azure is een breed inzetbaar Cloud Platform dat de mogelijkheid biedt om al je IT-activiteiten naar de Cloud te brengen op het gebied van infrastructuur, gegevensopslag en development. Het beschikt ook over eigen gebruikersbeheer (Azure Active Directory) dat je kunt koppelen aan jouw eigen on-premise Active Directory. Zo hoeven gebruikers zich niet voor iedere toepassing afzonderlijk aan te melden (single sign-on).

Microsoft Azure biedt een moderne infrastructuur die je binnen enkele minuten kunt uitbreiden en aanpassen aan de wisselende behoeften van jouw bedrijf. Hierbij betaal je alleen voor de capaciteit die je daadwerkelijk gebruikt. Ook voor gegevensopslag is je Azure omgeving eenvoudig te koppelen aan jouw bestaande (on-premise) infrastructuur. Bijvoorbeeld voor het maken en herstellen van back-ups en voor archivering.

Ook voor ontwikkelen en testen van web applicaties en mobiele apps is Microsoft Azure een ideaal platform. Je kunt toepassingen ontwikkelen en implementeren zonder dat je de infrastructuur hoeft te beheren. Updates voor jouw ontwikkelplatform en besturingssysteem worden automatisch geïnstalleerd, zodat je ontwikkelomgeving up-to-date blijft.

Platform as a Service

Microsoft Azure biedt veel meer dan alleen een kale infrastructuur. Het biedt vele diensten die het makkelijk en betaalbaar maken om applicaties en applicatie-services in de Cloud te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan tools voor ontwikkelaars, Business Intelligence-diensten (BI) en systemen voor het beheren van databases. Deze extra functionaliteit noemen we Platform-as-a-Service, ofwel PaaS.

In de vorm van kant-en-klare bouwstenen komt hiermee een heleboel technologie en functionaliteit binnen het bereik van iedereen. Azure biedt bijvoorbeeld direct inzetbare technologie en functionaliteit voor het ontwikkelen en verrijken van applicaties zoals: Internet of Things, Artificial Intelligence, machine learning, bots, data science en nog veel meer. Voor elk denkbaar scenario zijn diensten beschikbaar die ontwikkelaars kunnen gebruiken en daarmee het proces enorm kunnen versnellen.

Kijk hier voor veel voorkomende sceranrio's op Azure PaaS en de voordelen: Microsoft PaaS.

Waarom Azure?

De belangrijkste redenen voor het gebruik van Microsoft Azure zijn snelheid, schaalbaarheid en kostenreductie. De Microsoft Azure Cloud onderscheidt zich van andere cloud- en hostingomgevingen op het vlak van flexibiliteit en schaalbaarheid. Voordelen die zich vooral laten gelden in situaties van een wisselend activiteitenniveau. Bijvoorbeeld bij snelgroeiende activiteit of bij (on) voorspelbare pieken in de belasting. Pieken in de capaciteit worden automatisch opgevangen zodat je geen risico loopt dat je website niet beschikbaar is. En wanneer je een testomgeving hebt draaien die eventjes niet wordt gebruikt, dan betaal je automatisch minder omdat het gebruik lager is. Microsoft garandeert middels Service Level Agreements (SLA) een minimale beschikbaarheid van 99,9% voor de verschillende Azure-services. Voor veel resources ligt dit echter nog hoger!

Moderne infrastructuur - Azure Landing ZoneStarten met Microsoft Azure

Starten met Azure is eenvoudig. Je kunt online een abonnement aanvragen, waarna je een toegang krijgt en direct aan de slag kunt. Er zijn vele implementatievoorbeelden en templates beschikbaar om je op weg te helpen. Het is ook mogelijk om een proefabonnement aan te vragen en Microsoft Azure één maand lang gratis te proberen.

Maak je de strategische keuze om je workloads naar de Cloud te brengen, dan is het wel belangrijk om bij het opzetten de juiste keuzes te maken. Daarmee voorkom je dat je in een later stadium aanpassingen moet doen. Wij kunnen je helpen met het neerzetten van een Azure Landing Zone, een veilige basisinrichting in Azure volgens de richtlijnen van Microsoft. Daarmee leg je met je stap naar Azure een fundament voor de toekomst.

Cloud Transformatie

Gebruik maken van Azure betekent gebruik maken van moderne technologie. Daarmee is het een stap in de richting van een moderne digitale organisatie. Voor een volledige transformatie naar een moderne digitale organisatie is een heldere digitale strategie noodzakelijk. En om die op te kunnen stellen, is het belangrijk om een goed beeld te hebben van de huidige situatie. Een Cloud transformatie is namelijk een veranderproces dat alle aspecten van een organisatie raakt. Om jouw startpunt te bepalen voor een effectieve cloud transformatie hebben wij de Business Scan ontwikkeld.

Meer weten?

Wil je aan de slag met Azure voor het hosten van applicaties of infrastructuur? Of heb je vragen over Azure Landing Zones voor het hosten van je workloads? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op voor meer informatie of een oriënterend gesprek.

Neem contact met ons op

 • Heiko Wijtenburg

  Account Manager

  Plan een meeting

    • LinkedIn
    • Mail
    • Telefoon
   085 – 487 52 21
   heikow@delta-n.nl
   Connect met Heiko
   invisible box