TechnologieDelta-NMicrosoft Azure

Microsoft Azure is het Publieke Cloud platform van Microsoft, dat beschikbaar wordt gesteld vanuit een wereldwijd netwerk van data centers die door Microsoft worden beheerd. Delta-N heeft ervaring met de ontwikkeling, implementatie en hosting van applicaties en infrastructuur op Microsoft Azure.

Wat is Microsoft Azure?

Microsoft Azure is een online platform dat u in staat stelt om toepassingen snel te bouwen, te implementeren en te beheren zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over capaciteit en configuraties. Microsoft Azure is te integreren met uw bestaande IT-omgeving en biedt grote voordelen op het gebied van snelheid, schaalbaarheid en kosten. U kunt toepassingen bouwen met behulp van welke taal of ontwikkelplatform dan ook. Bovendien kunt u uw openbare cloud toepassingen integreren met uw bestaande IT-omgeving om zo de voordelen van de Microsoft Cloud ook te kunnen benutten in uw huidige IT omgeving.

Wist u dat Microsoft Office 365 en Microsoft Dynamics 365  ook draaien op dit cloud platform? Integratie met uw eigen Cloud oplossingen wordt daarmee nóg eenvoudiger.

Microsoft Azure

De mogelijkheden van de Microsoft Cloud

Microsoft Azure is een breed inzetbaar Cloud Platform dat de mogelijkheid biedt om velerlei activiteiten naar de Cloud te brengen op het gebied van infrastructuur, gegevensopslag en development. Het beschikt ook over een eigen Active Directory (gebruikersbeheer) dat u kunt koppelen aan uw eigen on-premise Active Directory. Zo hoeven gebruikers zich maar één keer aan te melden (single sign-on).

Microsoft Azure biedt een infrastructuur die u binnen enkele minuten kunt uitbreiden en aanpassen aan de wisselende behoeften van uw bedrijf. Hierbij betaalt u alleen voor de capaciteit die u daadwerkelijk gebruikt. Ook voor gegevensopslag is het platform eenvoudig te koppelen aan uw bestaande (on-premise) infrastructuur, bijvoorbeeld voor het maken en herstellen van back-ups en voor archivering.

Ook voor ontwikkelen en testen van web applicaties en mobiele apps is Microsoft Azure een ideaal platform. U kunt toepassingen ontwikkelen en implementeren zonder dat u de infrastructuur hoeft te beheren. Updates voor uw ontwikkelplatform en besturingssysteem worden automatisch geinstalleerd, zodat uw ontwikkelomgeving up-to-date blijft.

Waarom Azure?

De belangrijkste redenen voor het gebruik van Microsoft Azure zijn snelheid, schaalbaarheid en kostenreductie. De Microsoft Azure Cloud onderscheidt zich van andere cloud- en hostingomgevingen op het vlak van flexibiliteit en schaalbaarheid. Voordelen die zich vooral laten gelden in situaties van een wisselend activiteitenniveau. Bijvoorbeeld bij snelgroeiende activiteit of bij (on) voorspelbare pieken in de belasting. Pieken in de capaciteit worden automatisch opgevangen zodat je geen risico loopt dat je website niet beschikbaar is. En wanneer je een testomgeving hebt draaien die eventjes niet wordt gebruikt, dan betaal je automatisch minder omdat het gebruik lager is. Microsoft garandeert middels Service Level Agreements (SLA) een minimale beschikbaarheid van 99,9% voor de verschillende Azure-services. Voor veel resources ligt dit echter nog hoger!

Wilt u weten waar voor uw organisatie de kansen liggen? Een Cloud Assessment geeft het antwoord.

Starten met Microsoft Azure

Starten is eenvoudig. U kunt online een abonnement aanvragen, waarna u een toegang krijgt en direct aan de slag kunt. Er zijn vele implementatievoorbeelden en templates beschikbaar om u op weg te helpen. Het is ook mogelijk om een proefabonnement aan te vragen en Microsoft Azure één maand lang gratis te proberen.

Als Microsoft Cloud Partner heeft Delta-N ruime ervaring met de ontwikkeling, implementatie en hosting van applicaties en infrastructuur op Microsoft Azure. Hebt u vragen of ondersteuning nodig, neem dan contact ons op via onderstaand formulier. U kunt ook bij ons terecht voor Azure tegoed.

Neem contact met ons op

Contactverzoek

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Heiko Wijtenburg

  Account Manager

   • LinkedIn
   • Mail
   • Telefoon
   • 085 – 487 52 21
    heikow@delta-n.nl
    Connect met Heiko
    invisible box