OplossingenDevelopmentApplicatie Modernisering

Het aantal applicaties dat in een organisatie wordt gebruikt, is de laatste tien jaar enorm gestegen. Veel van deze applicaties leveren kritieke services die onmisbaar zijn voor de operatie van een bedrijf. Om de digitale ambities van de organisatie waar te blijven maken, dienen applicaties snel op de veranderende behoeften en verwachtingen te kunnen worden aangepast. Dit is vaak geen eenvoudige opdracht omdat software systemen complex kunnen zijn en soms zijn gebaseerd op oude technologie. Hier biedt applicatie modernisering uitkomst, zodat jouw applicatie wordt aangepast naar veranderende behoeften en verwachtingen.

De risico's van verouderde applicaties

De risico's van verouderde applicaties

Het gebruik van verouderde applicaties brengt risico's met zich mee. Op de eerste plaats natuurlijk op security vlak. Door het gebruik van verouderde technieken en protocollen zijn applicaties vaak niet bestand tegen hedendaagse cybercriminaliteit. Daarnaast neemt de beheerlast in de loop der jaren vaak toe. Het vraagt steeds meer aandacht om de applicaties beschikbaar te houden en (performance) problemen op te lossen. Dit zorgt niet alleen voor oplopende kosten, maar gaat vaak ook ten koste van de innovatiekracht. Alle tijd en geld die in het draaiend houden van een applicatie gestoken moet worden, kan niet aan vernieuwing besteed worden. Een trage en ouderwetse applicatie die nooit aangepast wordt aan veranderende behoeften, draagt niet bij aan een positieve ervaring bij de gebruikers. Met als uiterste consequentie dat ze weglopen. En of je gebruikers nou klanten of medewerkers zijn, je wilt ze niet kwijt!

Applicatie Modernisering

Delta-N is gespecialiseerd in het moderniseren van applicatie-omgevingen zodat ze weer helemaal naar verwachting presteren en ook beter onderhoudbaar worden. Met het moderniseren van een business applicatie, mobiele app of web-omgeving, krijg je niet alleen een beter presterende applicatie, er wordt ook een solide basis gebouwd voor de toekomst. Dit betekent dat naast de applicatie, ook het applicatieplatform en de ontwikkelomgeving worden gemoderniseerd. Delta-N heeft daarmee een duidelijke visie op applicatie modernisering. Wij realiseren een moderniserings-oplossing met het oog op de toekomst. Een oplossing die blijvend waarde biedt in de digitale transformatie van jouw organisatie.

Oude software vervangen of vernieuwen?

Het volledig vervangen van dergelijke verouderde systemen is vaak geen aantrekkelijke optie. In veel gevallen is dat ook helemaal niet nodig. Delta-N kan je helpen bij het (gedeeltelijk) moderniseren van verouderde toepassingen. Na modernisering voldoen ze weer aan de eisen van dit moment en kunnen ze weer meegroeien met toekomstige wensen.

Ons development team heeft jarenlange ervaring en kennis van zowel legacy systemen als de allernieuwste technologieën. Voor vele klanten hebben wij op basis van onze beproefde methodes verouderde applicaties vernieuwd. Kijk onderaan deze pagina voor enkele voorbeelden.

TechnicalDebt_postercartoon

Legacy modernisering

Wij helpen je bestaande applicaties te moderniseren, door het:

 • Verplaatsen van bestaande applicaties naar de Cloud. Hierdoor verlagen van operationele kosten, verbeteren van beschikbaarheid en snelheid van jouw toepassingen;
 • Ontwikkelen van Apps waardoor data en diensten mobiel ontsluitbaar zijn;
 • Optimaliseren van bestaande, op verouderde technologieën gebaseerde, applicaties door te migreren naar moderne Cloud technologie;
 • Inzetten van onze DevOps expertise waardoor het volledige applicatiemigratieproces effectief uitgevoerd en beheerd kan worden;
 • Verlagen van operationele kosten, verbeteren van beschikbaarheid en snelheid van jouw toepassingen door de inzet van Microsoft Azure
 • Gebruik te maken van een iteratieve aanpak waardoor je gedurende het gehele traject ‘in control’ blijft;

Wij hebben inmiddels 20 jaar ervaring met de ontwikkeling en modernisering van applicaties. Hieronder enkele projecten waar we trots op zijn. Klik op de logo's voor meer informatie. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn om jouw applicaties te moderniseren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het formulier helemaal onderaan.

AkzoNobel migreert naar Azure

Doordat de vraag naar productinformatie door de buitenwereld toenam, begon AkzoNobel Decorative Paints tegen de grenzen van de applicatie-omgeving aan te lopen. Hierdoor stond AkzoNobel voor de keuze: kiezen voor een tijdelijke oplossing door te investeren in hardware of een toekomstvaste oplossing door te migreren naar de Cloud.

Bekijk hiernaast de animatie over de keuze van AkzoNobel voor Azure en de migratie van het applicatielandschap hiernaartoe.

Wil je weten hoe je jouw applicaties beter kunt laten presteren?

Download hier de whitepaper
'Applicatie Modernisering'

Wilt u weten hoe u uw applicaties beter kunt laten presteren?

Enkele klanten over applicatie modernisering

AKZO Nobel Azure Landing Zone

“Nadat AkzoNobel tegen de grenzen van de applicatie omgeving begon aan te lopen, is gekozen voor modernisering en een migratie naar Microsoft Azure. Nu kunnen we eenvoudig capaciteit bij- en afschalen en veel sneller nieuwe ontwikkelingen doorvoeren."

 

Jelmer Kosters Product Owner, AkzoNobel Lees meer
Kamps Transport ontwikkeling ScanApp

“De Scan App die Delta-N ontwikkeld heeft als toevoeging op ons voorraadsysysteem, heeft ons inventarisatieproces vele malen efficiënter gemaakt. We hadden de ontwikkeling van de app in één ronde terugverdiend.“

 

Bob Kamps Managing Director Kamps Transport Lees meer
Modernisering LIAS PAUW

"Doordat de applicatie PAUW veel succesvoller was dan vooraf gedacht, liepen we tegen grenzen aan. Via diverse moderniseringsslagen is de performence goed gebleven en de applicatie blijven voldoen aan nieuwe eisen."

 

Dirk Jans Directeur LIAS PAUW

De weg naar vernieuwing: wat is de beste aanpak?

We hebben een drietrapsraket ontwikkeld voor de modernisering van applicaties. Omdat iedere situatie anders is, starten we met een onderzoek en assessment van de huidige situatie. Wat is de staat van de software, de organisatie en het ontwikkelteam dat erachter zit? Vervolgens maken we samen met jou een plan om tot een moderne omgeving te komen. We maken hierbij zo veel mogelijk gebruik van cloudtechnologie en van standaardcomponenten en beschikbare services. Tevens kunnen we zorgen voor het beheer, zodat je je applicatie zorgeloos kunt gebruiken en doorontwikkelen. Het resultaat is een modern en flexibel system waardoor je weer klaar bent voor de toekomst.

Heb je nog verouderde applicaties en vraag je je af of moderniseren de juiste aanpak is? Neem gerust contact met ons op. We geven je graag advies toegespitst op jouw situatie.

Neem contact met ons op

 • Pascal Kruijmel

  Account Manager

  Plan een meeting

   • LinkedIn
   • Mail
   • Telefoon
   • 085 – 487 52 22
    pascalk@delta-n.nl
    Connect met Pascal
    invisible box
 • Enkele van onze applicatie moderniserings klanten