TechnologieDevOpsAzure DevOps

Azure DevOps Services is de cloudoplossing van Microsoft voor Application Lifecycle Management. Kort gezegd is het een Azure DevOps Server (voorheen TFS) in de cloud. Azure DevOps stelt je in staat om jouw volledige DevOps toolset naar de cloud te brengen. Zonder dat je ook maar één server hoeft te installeren of configureren kan je binnen enkele minuten aan de slag. Naast de krachtige features, zoals versiebeheer, het plannen en traceren van projecten en automatische builds/deployments, kan je jouw toolset altijd en overal benaderen. Azure DevOps helpt je om de ontwikkeling van software te versnellen en software van hogere kwaliteit te leveren.

VSTS toolbox

Azure DevOps Services

In Azure DevOps is het mogelijk om de verschillende onderdelen (Services) afzonderlijk af te nemen. Dit is ideaal voor teams die ervoor kiezen om voor een bepaalde service een andere aanbieder te gebruiken, bijvoorbeeld Github voor code, Jira voor Boards/Work Item tracking et cetera. Kijk hier voor de prijzen van de Azure DevOps Services.

De onderdelen zien er als volgt uit:

Azure BoardsAzure Boards

Azure Boards bevat de agile tools zoals Backlogs, Task/Scrum/Kanban Boards, Workitem Management met de functionaliteiten die daarbij horen.

Azure Test PlansAzure Test Plans

Azure Test Plans is functionaliteit om de administratie rondom handmatig en exploratief testen te ondersteunen. Hierin zit ook het beheer van Test Cases en rapportage over testvoorbereiding en testresultaten.

Azure RepositoriesAzure Repositories

Azure Repositories zorgt voor ondersteuning van Code Repositories in de vorm van TFVC (Team Foundation Version Control, in de volksmond: 'Source Control') en uiteraard Git. De native implementatie van Git in Azure DevOps, inclusief een rijke Pull Request ervaring. En de mogelijkheid om ongelimiteerd repositories aan te maken binnen een project.

Azure ArtifactsAzure Artifacts

Azure Artifacts voorziet in functionaliteit voor het beheer van Package repositories zoals bijvoorbeeld NuGet, NPM etc.

Azure PipelinesAzure Pipelines

Azure Pipelines is een van de belangrijkste veranderingen. Hieronder vallen (CI) Builds en Release Management (automated deployments). Deze zaken waren al enige tijd onderdeel van VSTS, maar zijn nu los gekoppeld. Dat betekent dat bijvoorbeeld een publieke Github repository gekoppeld kan worden aan Azure Pipelines. Je krijgt daarbij 10 concurrent pipelines (10 Builds/Deployments tegelijkertijd) gratis.

Voordelen van Azure DevOps

Ontwikkelen in de Cloud met Azure DevOps biedt vele voordelen. Hieronder hebben we er 10 op een rij gezet.

 1. Binnen 10 minuten gereed voor gebruik.
 2. Tot 5 gebruikers is het gebruik gratis (met uitzondering van load testing).
 3. Eigen subdomein (dev.azure.com/mijnbedrijf).
 4. Geen zorgen: backups, uptime en onderhoud worden door Microsoft geregeld.
 5. Altijd de laatste versie van de software beschikbaar.
 6. Integratie met vele ontwikkeltools zoals Visual Studio, Eclipse en IntelliJ.
 7. Integratie met GitHub, Kubernetes, Docker en vele anderen.
 8. Eenvoudig toegang geven aan externen.
 9. Load Testing vanuit de cloud, dus geen eigen agents nodig.
 10. Deployen naar elk platform en technologie zoals Windows, iOS, Android, Linux, Azure, Amazon AWS en vele anderen.

Banner Azure DevOps Health Check

VSTS Migratie

De Azure DevOps specialist

Delta-N is dé Azure DevOps specialist van Nederland. Als Microsoft DevOps Gold Partner hebben we al honderden organisaties en teams ondersteund bij de optimale inzet van Azure DevOps. Of het nu gaat om de inrichting, een migratie, een koppeling of een training, wij hebben de expertise en de ervaring.

Voor het uitvoeren van een migratie naar Azure DevOps maken we gebruik van een door Microsoft ontwikkelde migratiemethode. Deze aanpak garandeert een soepele migratie van een lokale TFS of Azure DevOps Server-omgeving naar de cloud. Een volledige migratie van alle gegevens is mogelijk, dus inclusief de volledige historie. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij iedere migratie snel en efficiënt realiseren.

Download ons eBook "Ultimate guide to Azure DevOps"Starten met Azure DevOps

Meer weten over de mogelijkheden van Azure DevOps? Het koppelen aan Visual Studio en andere ontwikkelplatformen en tools? Hulp nodig bij het aanmaken van jouw eigen omgeving of een hands-on instructie om je op weg te helpen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Wil je op de hoogte blijven van de (snelle) ontwikkelingen binnen Azure DevOps? Meld je dan aan voor onze 'Nieuw in Azure DevOps - webinar serie'. Vier keer per jaar geven we binnen een half uur een overzicht van de interessantste wijzigingen.

Neem contact met ons op

 • Pascal Kruijmel

  Account Manager

  Plan een meeting

   • LinkedIn
   • Mail
   • Telefoon
   • 085 – 487 52 22
    pascalk@delta-n.nl
    Connect met Pascal
    invisible box