OplossingenDevOpsAzure DevOps Migratie

VSTS MigratieMicrosoft heeft een oplossing ontwikkeld voor een soepele Azure DevOps migratie van een on-premises Team Foundation Server (TFS) of Azure DevOps Server omgeving naar Azure DevOps Services (in de cloud als SaaS oplossing). Deze oplossing maakt een volledige migratie van alle gegevens mogelijk, dus inclusief volledige historie en bijvoorbeeld gemaakte build en release pipelines. De overstap naar Azure DevOps Services biedt diverse voordelen, een aantal daarvan zullen we hier toelichten.

Als Microsoft Solutions Partner en dé Azure DevOps specialist, kan Delta-N je helpen met een succesvolle migratie naar Azure DevOps. De migratie is een vrij complex traject waarvoor kennis van de systemen noodzakelijk is. Wij hebben al vele migraties voor klanten succesvol uitgevoerd. Door deze ervaringen kunnen wij zo’n traject vlot en betrouwbaar uitvoeren.

Na de migratie beschik je over een Azure DevOps Services omgeving die alle data van de originele Azure DevOps Server/TFS omgeving bevat en die altijd en overal te bereiken is. Doordat er minder onderhoud en beheer aan infrastructuur noodzakelijk is, levert de overstap jou een behoorlijke kostenbesparing op.

Waarom overstappen naar Azure DevOps Services?

Er zijn een aantal goede redenen om de stap naar Azure DevOps te maken.

Vereenvoudigd serverbeheer:

Doordat Azure DevOps in Azure draait zorgt Microsoft voor het volledige beheer. Je hoeft zelf geen updates meer uit voeren. Dit bespaart je de nodige tijd en voorkomt kostbare downtime.

Altijd de laatste functionaliteiten beschikbaar:

Met Azure DevOps beschik je automatisch over de laatste versie en daarmee de nieuwste functionaliteiten (functionaliteiten die in de on-premise versie nog niet beschikbaar zijn). Elke 3 weken stelt Microsoft een nieuwe versie beschikbaar waar je zonder downtime over kunt beschikken. Azure DevOps Server loopt qua functionaliteiten altijd circa ¾ tot een heel jaar achter op Azure DevOps Services.

Simpeler deployen naar Azure

Omdat Azure DevOps Services draait op Azure, is het uitrollen van applicaties op Azure erg snel en eenvoudig. Veel instellingen kunnen rechtstreeks uit Azure opgehaald worden, waardoor er geen complexe configuratie hoeft plaats te vinden.

Altijd en overal toegang:

Heb je te maken met ontwikkelaars die vanuit huis willen werken, offshore teams, of meerdere locaties van uw bedrijf? Azure DevOps is wereldwijd beschikbaar en biedt een verbeterde connectiviteit met remote locaties. Wanneer je zelf TFS of Azure DevOps Server host, moet je zowel jouw security als verbindingssnelheid op orde hebben. Met Azure DevOps profiteer je van de veilige, betrouwbare en snelle verbindingen van de Azure datacenters.

Kostenbesparing:

Een migratie naar Azure DevOps betekent een overgang van investering in infrastructuur naar investering in operatie. Een Azure DevOps Server op eigen infrastructuur draaien kost geld. Denk aan stroomverbruik, onderhoud en afschrijving van de server, licentiekosten van het OS, et cetera. Daarnaast biedt Azure DevOps een aantal gratis cloud-only services. Omdat Azure DevOps op Azure draait hoef je niet voor de infrastructuur te betalen, maar alleen voor het gebruik van de software. Hebt je nu al licenties voor jouw eigen TFS of Azure DevOps Server, dan kun je zonder extra licentiekosten overstappen naar Azure DevOps.

Stappenplan Azure DevOps migratie

Om te migreren naar Azure DevOps dien je gebruik te maken van een recente versie van Azure DevOps Server. Maak je gebruik van TFS of een oudere versie van Azure DevOps Server, dan starten we met een upgrade van jouw huidige omgeving. De migratie naar Azure DevOps bestaat uit een aantal stappen, zoals  een analyse van jouw huidige omgeving, test migratie(s), validatie door gebruikers en uiteraard de definitieve migratie. In overleg met jou kunnen wij ook een sessie verzorgen waarin we jouw team(s) informeren over de nieuwe features die beschikbaar zijn gekomen.

Stappenplan Azure DevOps migratie

Enkele klanten over Azure DevOps Migraties

AWI migreert naar Azure DevOps

“De overgang naar Azure en de kennisoverdracht gingen voorspoedig en mag met recht een succes genoemd worden. Ook de software uitleveringen gaan goed. Ik ben daar erg blij mee. Bedankt nogmaals voor deze prima verlopen migratie naar Azure.”

 

Evert Colmer Operationeel Directeur, 4Insurance Lees meer
DevOps in een stroomversnelling bij Loket.nl

“Delta-N heeft duidelijk kennis van zaken en heeft op daadkrachtige maar flexibele wijze het DevOps traject bij van Spaendonck Services in een stroomversnelling gebracht en een basis neergelegd om effectief op de veranderingen door te pakken.”

 

Bas Buijs Manager Automatisering bij Loket.nl Lees meer
Vektis brengt ontwikkelomgeving naar de cloud

“Het verplaatsen van de ontwikkelomgeving naar de Cloud en het invoeren van een agile werkwijze hebben ervoor gezorgd dat onze focus volledig op snel en kwalitatief goed ontwikkelen gelegd kan worden.“

 

Frits Ankersmit Software Architect bij Vektis Lees meer
Brabant Water probleemloos over naar Azure DevOps

"Dankzij Delta-N heeft Brabant Water een probleemloze en snelle omschakeling kunnen maken  naar Azure DevOps. Onze ontwikkelteams zijn nu in staat om sneller nieuwe functies en updates aan gebruikers te leveren."

Paul Venbrux Projectleider Brabant Water

Waarom Delta-N

Delta-N is dé Azure DevOps specialist in Nederland.

Wij voeren migraties naar Azure DevOps Services stap-voor-stap uit volgens Microsofts Migration Guide. Een migratie naar Azure DevOps Services vereist veel kennis, niet alleen technisch maar ook inhoudelijk. In de praktijk zijn er snel uitzonderingen. Heb je bijvoorbeeld een zwaar aangepaste procestemplate, dan zal de "Configure Features" wizard niet automatisch de features in jouw project configureren en moeten deze features eerst handmatig worden aangepast. Om tot het juiste eindresultaat te komen en jouw ontwikkelstraat klaar te hebben voor de toekomst, raadt Microsoft daarom aan een Partner met DevOps expertise in de hand te nemen. Delta-N kan je als zeer ervaren DevOps Solutions Partner helpen met jouw Azure DevOps migratie.

Andere migraties

Werk je momenteel met een ander platform (bijvoorbeeld JIRA) en wil je migreren naar Azure DevOps Services of wil je migreren naar Github? Ook dan kunnen wij je helpen. Maak gebruik van het formulier onderaan de pagina om contact met ons op te nemen.

Wil je eerst je huidige omgeving op orde krijgen voordat je migreert? Kijk dan eens naar de Azure DevOps Health Check.

Wil je een offerte voor een migratie naar Azure DevOps Services? Of heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of op 085 - 487 52 00. Wil je breder kijken naar de mogelijkheden om jouw ontwikkelproces structureel te optimaliseren? Kijk dan ook eens naar het DevOps Program.

Neem contact met ons op

 • Antoin van der Ben

  Account Manager

  Plan een meeting

  • LinkedIn
  • Mail
  • Telefoon
  Bel: 085 – 487 52 23
  E-mail: antoinvdb@delta-n.nl
  Connect met Antoin
  invisible box
 • Bij deze klanten hebben wij Azure DevOps migraties uitgevoerd