OplossingenAzure DevOps Migratie

VSTS MigratieMicrosoft heeft een oplossing ontwikkeld voor een soepele Azure DevOps migratie van een on-premises Team Foundation Server (TFS) of Azure DevOps Server omgeving naar Azure DevOps Services (in de cloud als SaaS oplossing). Deze oplossing maakt een volledige migratie van alle gegevens mogelijk, dus inclusief volledige historie en bijvoorbeeld gemaakte build en release pipelines. De overstap naar Azure DevOps Services biedt diverse voordelen, een aantal daarvan zullen we hier toelichten.

Als Microsoft DevOps Gold Partner kan Delta-N je helpen met een succesvolle migratie naar Azure DevOps. De migratie is een vrij complex traject waarvoor kennis van de systemen noodzakelijk is. Wij hebben al vele migraties voor klanten succesvol uitgevoerd. Door deze ervaringen kunnen wij zo’n traject vlot en betrouwbaar uitvoeren.

Waarom overstappen naar Azure DevOps Services?

Er zijn een aantal goede redenen om de stap naar Azure DevOps te maken.

Vereenvoudigd serverbeheer:

Doordat Azure DevOps in Azure draait zorgt Microsoft voor het volledige beheer. Je hoeft zelf geen updates meer uit voeren. Dit bespaart je de nodige tijd en voorkomt kostbare downtime.

Altijd de laatste functionaliteiten beschikbaar:

Met Azure DevOps beschik je automatisch over de laatste versie en daarmee de nieuwste functionaliteiten (functionaliteiten die in de on-premise versie nog niet beschikbaar zijn). Elke 3 weken stelt Microsoft een nieuwe versie beschikbaar waar je zonder downtime over kunt beschikken. Azure DevOps Server loopt qua functionaliteiten altijd circa ¾ tot een heel jaar achter op Azure DevOps Services.

Simpeler deployen naar Azure

Omdat Azure DevOps Services draait op Azure, is het uitrollen van applicaties op Azure erg snel en eenvoudig. Veel instellingen kunnen rechtstreeks uit Azure opgehaald worden, waardoor er geen complexe configuratie hoeft plaats te vinden.

Altijd en overal toegang:

Heb je te maken met ontwikkelaars die vanuit huis willen werken, offshore teams, of meerdere locaties van uw bedrijf? Azure DevOps is wereldwijd beschikbaar en biedt een verbeterde connectiviteit met remote locaties. Wanneer je zelf TFS of Azure DevOps Server host, moet je zowel jouw security als verbindingssnelheid op orde hebben. Met Azure DevOps profiteer je van de veilige, betrouwbare en snelle verbindingen van de Azure datacenters.

Kostenbesparing:

Een migratie naar Azure DevOps betekent een overgang van investering in infrastructuur naar investering in operatie. Een Azure DevOps Server op eigen infrastructuur draaien kost geld. Denk aan stroomverbruik, onderhoud en afschrijving van de server, licentiekosten van het OS, et cetera. Daarnaast biedt Azure DevOps een aantal gratis cloud-only services. Omdat Azure DevOps op Azure draait hoef je niet voor de infrastructuur te betalen, maar alleen voor het gebruik van de software. Hebt je nu al licenties voor jouw eigen TFS of Azure DevOps Server, dan kun je zonder extra licentiekosten overstappen naar Azure DevOps.

Stappenplan Azure DevOps migratie

Om te migreren naar Azure DevOps dien je gebruik te maken van een recente versie van Azure DevOps Server. Maak je gebruik van TFS of een oudere versie van Azure DevOps Server, dan starten we met een upgrade van jouw huidige omgeving. De migratie naar Azure DevOps bestaat uit een aantal stappen, zoals  een analyse van jouw huidige omgeving, test migratie(s), validatie door gebruikers en uiteraard de definitieve migratie. In overleg met jou kunnen wij ook een sessie verzorgen waarin we jouw team(s) informeren over de nieuwe features die beschikbaar zijn gekomen.

Stappenplan Azure DevOps migratie

Bij deze klanten hebben wij Azure DevOps migraties uitgevoerd

Waarom Delta-N

Na de migratie beschik je over een Azure DevOps Services omgeving die alle data van de originele Azure DevOps Server/TFS omgeving bevat en die altijd en overal te bereiken is. Doordat er minder onderhoud en beheer aan infrastructuur noodzakelijk is, levert de overstap jou een behoorlijke kostenbesparing op.

Whitepaper DevOps in de CloudWij voeren migraties naar Azure DevOps Services stap-voor-stap uit volgens Microsofts Migration Guide. Een migratie naar Azure DevOps Services vereist veel kennis, niet alleen technisch maar ook inhoudelijk. In de praktijk zijn er snel uitzonderingen. Heb je bijvoorbeeld een zwaar aangepaste procestemplate, dan zal de "Configure Features" wizard niet automatisch de features in jouw project configureren en moeten deze features eerst handmatig worden aangepast. Om tot het juiste eindresultaat te komen en jouw ontwikkelstraat klaar te hebben voor de toekomst, raadt Microsoft daarom aan een Partner met de DevOps Competency in de hand te nemen.  Delta-N kan je als zeer ervaren DevOps Gold Partner helpen met uw Azure DevOps migratie.

Wil je jouw omgeving migreren naar Azure DevOps Services? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of op 085 - 487 52 00. Wil je breder kijken naar de mogelijkheden om jouw ontwikkelproces structureel te optimaliseren? Kijk dan ook eens naar het DevOps Program.

Neem contact met ons op

Contactverzoek

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Delta-N Sales

  Neem contact met ons op

   • LinkedIn
   • Mail
   • Telefoon
   • 085 – 487 52 10
    cloud@delta-n.nl
    Volg ons!
    invisible box