OplossingenDevOpsAzure DevOps Migratie

VSTS MigratieMicrosoft heeft een oplossing ontwikkeld voor een soepele Azure DevOps migratie van een on-premises Team Foundation Server (TFS) of Azure DevOps Server omgeving naar Azure DevOps Services (in de cloud als SaaS oplossing). Deze oplossing maakt een volledige migratie van alle gegevens mogelijk, dus inclusief volledige historie en bijvoorbeeld gemaakte build en release pipelines. De overstap naar Azure DevOps Services biedt diverse voordelen, een aantal daarvan zullen we hier toelichten.

Als Microsoft DevOps Gold Partner kan Delta-N u helpen met een succesvolle migratie naar Azure DevOps. De migratie is een vrij complex traject waarvoor kennis van de systemen noodzakelijk is. Wij hebben al vele migraties voor klanten succesvol uitgevoerd. Door deze ervaringen kunnen wij zo’n traject vlot en betrouwbaar uitvoeren.

Waarom overstappen naar Azure DevOps Services?

Er zijn een aantal goede redenen om de stap naar Azure DevOps te maken.

Vereenvoudigd serverbeheer:

Doordat Azure DevOps in Azure draait zorgt Microsoft voor het volledige beheer. U hoeft zelf geen updates meer uit voeren. Dit bespaart u de nodige tijd en voorkomt kostbare downtime.

Altijd de laatste functionaliteiten beschikbaar:

Met Azure DevOps beschikt u automatisch over de laatste versie en daarmee de nieuwste functionaliteiten (functionaliteiten die in de on-premise versie nog niet beschikbaar zijn). Elke 3 weken stelt Microsoft een nieuwe versie beschikbaar waar u zonder downtime over kunt beschikken. Azure DevOps Server loopt qua functionaliteiten altijd circa ¾ tot een heel jaar achter op Azure DevOps Services.

Simpeler deployen naar Azure

Omdat Azure DevOps Services draait op Azure, is het uitrollen van applicaties op Azure erg snel en eenvoudig. Veel instellingen kunnen rechtstreeks uit Azure opgehaald worden, waardoor er geen complexe configuratie hoeft plaats te vinden.

Altijd en overal toegang:

Hebt u te maken met ontwikkelaars die vanuit huis willen werken, offshore teams, of meerdere locaties van uw bedrijf? Azure DevOps is wereldwijd beschikbaar en biedt een verbeterde connectiviteit met remote locaties. Wanneer u zelf TFS of Azure DevOps Server host, moet u zowel uw security als verbindingssnelheid op orde hebben. Met Azure DevOps profiteert u van de veilige, betrouwbare en snelle verbindingen van de Azure datacenters.

Kostenbesparing:

Een migratie naar Azure DevOps betekent een overgang van investering in infrastructuur naar investering in operatie. Een Azure DevOps Server op eigen infrastructuur draaien kost geld. Denk aan stroomverbruik, onderhoud en afschrijving van de server, licentiekosten van het OS, et cetera. Daarnaast biedt Azure DevOps een aantal gratis cloud-only services. Omdat Azure DevOps op Azure draait hoeft u niet voor de infrastructuur te betalen, maar alleen voor het gebruik van de software. Hebt u nu al licenties voor uw eigen TFS of Azure DevOps Server, dan kunt u zonder extra licentiekosten overstappen naar Azure DevOps.

Stappenplan Azure DevOps migratie

Om te migreren naar Azure DevOps dient u gebruik te maken van een recente versie van Azure DevOps Server. Maakt u gebruik van TFS of een oudere versie van Azure DevOps Server, dan starten we met een upgrade van uw huidige omgeving. De migratie naar Azure DevOps bestaat uit een aantal stappen, zoals  een analyse van uw huidige omgeving, test migratie(s), validatie door gebruikers en uiteraard de definitieve migratie. In overleg met u kunnen wij ook een sessie verzorgen waarin we uw team(s) informeren over de nieuwe features die beschikbaar zijn gekomen.

Stappenplan Azure DevOps migratie

Hier hebben wij een Azure DevOps migratie uitgevoerd

Waarom Delta-N

Na de migratie beschikt u over een Azure DevOps Services omgeving die alle data van de originele Azure DevOps Server/TFS omgeving bevat en die altijd en overal te bereiken is. Doordat er minder onderhoud en beheer aan infrastructuur noodzakelijk is, levert de overstap u een behoorlijke kostenbesparing op.

Whitepaper DevOps in de CloudWij voeren migraties naar Azure DevOps Services stap-voor-stap uit volgens Microsofts Migration Guide. Een migratie naar Azure DevOps Services vereist veel kennis, niet alleen technisch maar ook inhoudelijk. In de praktijk zijn er snel uitzonderingen. Heeft u bijvoorbeeld een zwaar aangepaste procestemplate, dan zal de "Configure Features" wizard niet automatisch de features in uw project configureren en moeten deze features eerst handmatig worden aangepast. Om tot het juiste eindresultaat te komen en uw ontwikkelstraat klaar te hebben voor de toekomst, raadt Microsoft daarom aan een Partner met de DevOps Competency in de hand te nemen.  Delta-N kan u als zeer ervaren DevOps Gold Partner helpen met uw Azure DevOps migratie.

Wilt u uw omgeving migreren naar Azure DevOps Services? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of op 085 - 487 52 00. Wilt u breder kijken naar de mogelijkheden om uw ontwikkelproces structureel te optimaliseren? Kijk dan ook eens naar het DevOps Program.

Neem contact met ons op

Contactverzoek

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Miquel Asmus

  Account Manager

   • LinkedIn
   • Mail
   • Telefoon
   • 085 – 487 52 20
    miquela@delta-n.nl
    Connect met Miquel
    invisible box