OplossingenDevOpsAzure DevOps Migratie

VSTS MigratieMicrosoft heeft een oplossing ontwikkeld voor een soepele Azure DevOps migratie. Van een lokale Team Foundation Server (TFS) of Azure DevOps Server omgeving naar Azure DevOps in de cloud. Deze nieuwe methode maakt een volledige migratie van alle gegevens mogelijk, dus inclusief volledige historie en bijvoorbeeld gemaakte build en release definities. De overstap naar Azure DevOps biedt diverse voordelen, een aantal daarvan zullen we hier toelichten. Als Microsoft DevOps Gold Partner kan Delta-N u helpen met een succesvolle migratie naar Azure DevOps.

Waarom overstappen naar Azure DevOps?

Er zijn een aantal goede redenen om de stap naar Azure DevOps te maken.

Vereenvoudigd serverbeheer en deployment op Azure:

Vanuit Azure DevOps kunt u nog eenvoudiger uw software deployen op Azure. Doordat Azure DevOps in Azure draait zorgt Microsoft daarnaast voor het beheer. U hoeft zelf geen updates meer uit voeren. Dit bespaart u de nodige tijd en voorkomt kostbare downtime.

Altijd de laatste functionaliteiten beschikbaar:

Met Azure DevOps beschikt u automatisch over de laatste versie en daarmee de nieuwste functionaliteiten (functionaliteiten die in de on-premise versie nog niet beschikbaar zijn). Elke 3 weken stelt Microsoft een nieuwe versie beschikbaar waar u zonder downtime over kunt beschikken.

Altijd en overal toegang:

Hebt u te maken met ontwikkelaars die vanuit huis willen werken, offshore teams, of meerdere locaties van uw bedrijf? Azure DevOps is wereldwijd beschikbaar en biedt een verbeterde connectiviteit met remote locaties. Wanneer u zelf TFS of Azure DevOps Server host, moet u zowel uw security als verbindingssnelheid op orde hebben. Met Azure DevOps profiteert u van de betrouwbare en snelle verbindingen van de Azure datacenters.

Kostenbesparing:

Een migratie naar Azure DevOps betekent een overgang van investering in infrastructuur naar investering in operatie. Een TFS op eigen infrastructuur draaien kost geld. Denk aan stroomverbruik, onderhoud en afschrijving van de server, licentiekosten van het OS, et cetera. Daarnaast biedt Azure DevOps een aantal gratis cloud-only services. Omdat Azure DevOps op Azure draait hoeft u niet voor de infrastructuur te betalen, maar alleen voor het gebruik van de software. Hebt u nu al licenties voor uw eigen TFS of Azure DevOps Server, dan kunt u zonder extra licentiekosten overstappen naar Azure DevOps.

Stappenplan Azure DevOps migratie

Om te migreren naar Azure DevOps dient u gebruik te maken van de 1 van de laatste 2 versies (updates) van TFS. Maakt u gebruik van een oudere versie dan is de eerste stap een upgrade van uw TFS omgeving. De migratie naar Azure DevOps bestaat uit een aantal stappen. Denk hierbij aan: een analyse van uw huidige omgeving, het uitvoeren van test migratie(s) en validatie door gebruikers, en uiteraard de definitieve migratie.

Stappenplan Azure DevOps migratie

Waarom Delta-N

Microsoft stelt een Migration Guide beschikbaar waarmee de migratie stap-voor-stap uitgevoerd kan worden. Een Azure DevOps migratie vereist veel kennis, niet alleen technisch maar ook inhoudelijk. In de praktijk zijn er snel uitzonderingen. Bijvoorbeeld als u een zwaar aangepaste procestemplate heeft. In dit geval zal de "Configure Features" wizard niet automatisch de features in uw project configureren en moeten deze features eerst handmatig worden aangepast. Om tot het juiste eindresultaat te komen en uw ontwikkelstraat klaar te hebben voor de toekomst, raadt Microsoft daarom aan een Partner met de DevOps Competency in de hand te nemen om u te helpen met uw migratie. Delta-N is al geruime tijd DevOps Gold Partner en heeft een ruime ervaring met het uitvoeren van Azure DevOps migraties.

Wilt u uw omgeving migreren naar Azure DevOps of breder kijken naar de mogelijkheden om uw ontwikkelproces te optimaliseren? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier of op 085 - 487 52 00.

Neem contact met ons op

Contactverzoek

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Miquel Asmus

  Account Manager

   • LinkedIn
   • Mail
   • Telefoon
   • 085 – 487 52 20
    miquela@delta-n.nl
    Connect met Miquel
    invisible box