Cloud SolutionsHoe je met een modern intranet je interne communicatie kunt verbeteren

Hoe je met een modern intranet je interne communicatie kunt verbeteren

In een zakelijke omgeving die constant evolueert, wordt effectieve interne communicatie steeds essentiëler. Een modern intranet is een waardevol instrument gebleken om deze uitdaging aan te gaan. Maar wat maakt een modern intranet eigenlijk 'modern'? En hoe kan het jouw organisatie helpen de interne communicatie te verbeteren? We leggen het je uit.

Versterk je interne communicatie met een modern intranet

De kenmerken van een modern intranet

Een modern intranet is snel te implementeren, heeft een gebruikersvriendelijk ontwerp en biedt gepersonaliseerde content. Maar wat maakt deze eigenschappen zo belangrijk?

Een snel implementeerbaar intranet betekent dat jouw organisatie snel de voordelen van verbeterde communicatie kan ervaren. Een gebruikersvriendelijk ontwerp zorgt ervoor dat medewerkers moeiteloos kunnen navigeren en profiteren van de functionaliteiten. Gepersonaliseerde content zorgt ervoor dat medewerkers alleen relevante informatie ontvangen, waardoor de informatiestroom efficiënter wordt.

Interne communicatie versterken met een modern intranet

Een modern intranet draagt op verschillende manieren bij aan het verbeteren van de interne communicatie:

1. Betrokkenheid van medewerkers vergroten

Medewerkers worden aangemoedigd om verhalen, meningen en feedback te delen via het intranet. Dit bevordert niet alleen de betrokkenheid, maar creëert ook een gevoel van gemeenschap en verbondenheid binnen de organisatie. Medewerkers kunnen zelf content plaatsen en reageren op bijdragen van anderen.

2. Verbeterde informatiestroom

Een goed ontworpen intranet implementeert duidelijke governance, waardoor het duidelijk is welke informatie gedeeld kan worden en wie toegang heeft tot welke gegevens. Dit verhoogt de effectiviteit van de communicatie en voorkomt verwarring.

De rol in bedrijfscultuur en werknemersbetrokkenheid

Een modern intranet biedt de perfecte kans om de bedrijfscultuur en werknemersbetrokkenheid te versterken. Het stelt organisaties in staat om hun merk en visie op een tastbare manier te communiceren. Geen loze woorden, maar concrete acties die de bedrijfscultuur ondersteunen.

Via het intranet kunnen medewerkers betrokken zijn bij het delen van content en informatie. Het moderne intranet gaat verder dan alleen berichten van HR of de communicatieafdeling. Elke afdeling kan verantwoordelijkheid nemen voor het publiceren van relevante content voor hun doelgroep. Bijvoorbeeld, de afdeling gebouwenbeheer kan content delen en interactie aangaan met collega's via reacties.

Integratie met andere bedrijfssystemen en -tools

Met name op het Microsoft 365-platform integreert een modern intranet naadloos met verschillende tools. Zo kan het worden ingebed in Microsoft Teams. Bovendien kun je het integreren met Microsoft VIVA, een employee experience platform waarmee  je met behulp van AI de betrokkenheid van medewerkers en de bedrijfsprestaties kunt vergroten.

Toekomstige trends in intranetontwikkeling

De toekomst van intranetontwikkeling is sterk verbonden met kunstmatige intelligentie (AI). AI zal de personalisatie van content verder verbeteren en organisaties helpen om relevante informatie efficiënt te delen. AI kan trends binnen de organisatie identificeren en suggesties doen voor nieuwsberichten of updates.

Bij Delta-N blijven we op de hoogte van deze trends en passen we ze toe om onze klanten voor te bereiden op de toekomst van intranetontwikkeling. We begrijpen dat er voorbereiding nodig is om optimaal gebruik te maken van AI en staan klaar om te helpen.

Neem contact op

Wil je meer weten over hoe een modern intranet de interne communicatie in jouw organisatie kan verbeteren? Neem dan contact met ons op en ontdek hoe wij je kunnen ondersteunen bij het versterken van je interne communicatie.

  • Wil jij ook dagelijks de Moderne Werkplek implementeren? Bekijk vacatures!