Cloud SolutionsIntroductie Microsoft Viva

2020 was een jaar van uitdagingen. Als gevolg van de coronapandemie is de manier waarop wij werken drastisch veranderd. Binnen veel bedrijven is thuis- of hybride werken de norm geworden, maar hoe zorg je ervoor dat de digitale werkplek van werknemers op de juiste wijze meeverandert? Onder het motto “Business is better when people can be their best” heeft Microsoft in Februari 2021 een Employee Experience Platform aangekondigd: Microsoft Viva. Een platform waarop communicatie, kennis, onderwijs, resources en inzichten samen zijn gebracht. Het platform wordt aangedreven door data uit Microsoft 365 en kan geïmplementeerd worden binnen Microsoft Teams.

Verbinding tussen werknemers en de organisatie

Microsoft Viva bestaat uit vier modules met elk een eigen doel:

  • Microsoft Viva Insights
  • Microsoft Viva Topics
  • Microsoft Viva Learning
  • Microsoft Viva Connections

De vier modules zijn gericht op het optimaliseren van de verbinding tussen werknemers en hun organisatie, ook in tijden van thuiswerken. In dit blog gaan we dieper in op Microsoft Viva, de bijbehorende modules en de waarde die deze diensten kunnen leveren voor uw organisatie.

Digitale brug tussen thuiswerker en organisatie

Met Microsoft Viva wordt er een (digitale) brug geslagen tussen de organisatie en haar thuiswerkers. Met het oog op de veranderingen in de manier van werken ziet het platform er veelbelovend uit. Maar net als andere applicaties hangt de kwaliteit van de dienst sterk af van de wijze waarop een organisatie deze inzet. Bij Delta-N volgen onze Microsoft-experts de ontwikkelingen rond Microsoft Viva op de voet. Benieuwd welke waarde uw organisatie kan halen uit de verschillende Viva modules? Neem gerust contact met ons op 085 - 487 52 00.

Onlangs hebben we een webinar verzorgd waarin we de 4 modules van Microsoft Viva kort geintroduceerd hebben. Vul het formulier onderaan de pagina in, om dit webinar direct terug te kijken.

  • Webinar Microsoft Viva terugkijken

    Webinar 'Introductie Microsoft Viva' terugkijken