Cloud SolutionsOntdek waarom Microsoft 365 CoPilot jouw ideale assistent is

Ontdek waarom Microsoft 365 CoPilot jouw ideale assistent is

Microsoft 365 CoPilot, je leest, hoort en ziet er de laatste tijd veel over en dat is wat ons betreft ook niet zo gek. De mogelijkheden met CoPilot zijn enorm! CoPilot is echt een persoonlijke assistent die eenvoudig routinematige werkzaamheden uit handen neemt, maar ook meer specialistische taken kan overnemen.  

 Als medewerker kun je CoPilot specifieke vragen stellen die voor de uitvoer van kerntaken relevant zijn. Zo kun je je richten op belangrijke taken en houd je meer tijd over voor het creatieve en innovatieve proces, terwijl CoPilot de rest doet.  

 Hoe werkt CoPilot precies binnen een organisatie? Kijk zelf hoe specifieke voorbeelden medewerkers in verschillende functies kan helpen in hun dagelijkse werkzaamheden. Je leest er meer over in de Blog. 

Hoe gaat Microsoft 365 CoPilot een plek innemen in onze dagelijkse werkzaamheden? 

Om te begrijpen hoe CoPilot gaat helpen in het dagelijks leven van medewerkers, is het belangrijk om te weten hoe hun werkprocessen eruitzien. Wat weten we over de taken, processen en werkzaamheden van verschillende functieprofielen binnen een organisatie?  

 Natuurlijk herkennen we allemaal de overvolle mailboxen, te veel online meetings en onvoldoende tijd om ongestoord te focussen op kerntaken. Word het volledige potentieel van medewerkers wel benut?   

CoPilot verandert werkzaamheden positief 

Het goede nieuws is dat Microsoft 365 CoPilot een medewerker niet vervangt. CoPilot neemt taken over die een medewerker onnodig veel tijd kosten en verbetert en vereenvoudigt daarmee de dagelijkse werkzaamheden. De medewerker blijft echter noodzakelijk voor het controleren en verbeteren van de output van CoPilot. En vooral voor de uitvoer van zijn of haar kerntaken.   

Wat levert CoPilot in in het algemeen voor medewerkers op?

 

 

En dit allemaal in de apps die je dagelijks gebruikt  

Microsoft apps logos

 

 

 

 

 

 

Heb jij een functie in HR, - Sales, - Marketing, - Finance of IT dan wordt CoPilot jouw persoonlijke assistent

CoPilot geeft een boost aan je productiviteit en creativiteit, maar hoe ziet dit eruit in de dagelijkse werkzaamheden? Lees meer over hoe CoPilot van toegevoegde waarde kan zijn voor medewerkers in de functies: - HR, - Sales, - Marketing, - Finance, & IT.  

CoPilot voor HR:

CoPilot maakt het werk voor jou als HR-medewerker een stuk eenvoudiger. Of het nu gaat om het opstellen van impactvolle e-mails, het samenvatten van lange documenten of het snel voltooien van routinetaken, CoPilot biedt waardevolle ondersteuning op maat. Hierdoor houdt je als HR-professional  meer tijd overhoudt voor strategische beslissingen en het creëren van een positieve werkomgeving.  

CoPilot kan mij als HR-medewerker helpen bij: 

 • Het opstellen van impactvolle e-mails
  • Ik krijg suggesties over het verbeteren van mijn tekst en hoe om te gaan met gevoelige informatie. CoPilot geeft coaching over het opstellen van duidelijke e-mails in de juiste toon 
 • Het maken van van waardevolle samenvattingen van lange documenten
  • CoPilot maakt bulletpoints van lange teksten  
 • Het razendsnel afmaken van routinematige taken
  • Formuleert sollicitatievragen gebaseerd op unieke functie-eisen 

Microsoft 365 CoPilot voor HR

CoPilot voor Sales:

Met CoPilot voor Sales wordt je verkoopproces geoptimaliseerd en gestroomlijnd. Hierdoor kun jij je als verkoper concentreren op het bouwen van sterke klantrelaties en het behalen van je verkoopdoelen. Of het nu gaat om het samenvoegen van e-mails, het aanpassen van presentaties aan een specifieke klant, of een samenvatting van een online vergadering, CoPilot biedt u de ondersteuning die je nodig hebt om succesvol te zijn in elke stap van het verkoopproces.  

CoPilot kan mij als verkoper helpen bij: 

 • Het samenvoegen van e-mails uit een volle mailbox
  • CoPilot kan lange email gesprekken samenvoegen en highlights opstellen, zodat ik goed voorbereid een klantgesprek in ga 
 • Het aanpassen PowerPoint presentaties naar klantsector
  • Met klanten in verschillende sectoren, wil ik specifieke content en visualisaties in PowerPoint terug laten komen.
  • CoPilot maakt mooie en professionele templates voor mij die snel en professioneel visueel aangepast worden op de klantsector 
 • Mijn volledige aandacht geven aan de klant tijdens een online vergadering :
  • Ik kan aandachtig naar de klant luisteren omdat ik geen notities hoef te maken, ik vraag Copilot mij te voorzien van een volledige samenvatting van de online vergadering. 

Microsoft 365 CoPilot Sales

CoPilot voor Marketing:

CoPilot helpt jou als marketeer bij het moeiteloos creëren van boeiende en effectieve marketingmaterialen. Van het overwinnen van schrijversblok tot het genereren van pakkende zinnen voor advertenties en blogs, CoPilot biedt ondersteuning op maat om uw marketinginitiatieven naar een hoger niveau te tillen. Bovendien helpt CoPilot je bij het omzetten van ideeën in prachtige presentaties, waardoor jouw marketingteam efficiënter en effectiever kan werken.  

CoPilot kan mij als marketeer helpen bij: 

 • Het opstellen van creatieve teksten
  • Byebye writersblockDoor CoPilot de juiste vraag te stellen, worden e-mails, projecten, blogs en campagnes snel opgesteld. Zo kan ik aanpassingen doen om snel tot een definitieve versie te komen.
  • Verder maakt hij “catchy” zinnen voor advertenties, blogs en sociale media, ideaal voor onze marketing uitingen.  
 • Het faciliteren van brainstormsessies
  • CoPilot vat de brainstorm samen in Loop, vervolgens worden collega’s getagt in taken wanneer ik om hun mening of bijdrage wil vragen. Zo worden taken sneller afgerond. 
 • Het omzetten van ideeën in prachtige presentaties
  • CoPilot maakt van een Word document een volledige PowerPoint presentatie in enkele seconden, hoe gaaf is dat! 

CoPilot voor Finance:

CoPilot helpt jou als financieel medewerker om de financiële analyse en het rapportageproces aanzienlijk te vereenvoudigen en versterken. Of het nu gaat om het analyseren van trends, het maken van datagedreven aanbevelingen of het omzetten van financiële gegevens in overtuigende presentaties, CoPilot helpt je je financiële doelstellingen te behalen en financiële inzichten effectief te communiceren.  

CoPilot kan mij als financieel medewerker helpen bij: 

 • Het analyseren van trends
  • CoPilot identificeert trends in Excel en bouwt daar bijvoorbeeld grafieken en tabellen van. Het helpt mij enorm in het bewaren van overzicht, zeker als CoPilot de informatie overzet in dashboards. 
 • Het gebruiken van datagedreven aanbevelingen
  • Ik kan CoPilot vragen om scenario modellen te maken van data in Excel. Zo kan ik data analyseren zonder bang te zijn historische data te overschrijven. 
 • Het omzetten van ideeën in prachtige presentaties 
  • Van Word document en Excelsheet, naar een volledige PowerPoint presentatie in enkele seconden, hoe gaaf is dat!

Microsoft 365 CoPilot Finance

CoPilot voor IT:

 Met CoPilot voor IT wordt het beheren van complexe informatie en communicatie binnen je IT-team een stuk eenvoudiger en efficiënter. Of het nu gaat om het vereenvoudigen van gecompliceerde documenten, het samenvatten van discussies over IT-gerelateerde onderwerpen, of het prioriteren van belangrijke berichten in je inbox, CoPilot biedt je de ondersteuning die je nodig hebt om uw taken effectief te beheren en uw productiviteit te verhogen binnen de IT-omgeving.  

CoPilot kan mij als IT’er helpen bij: 

 • Het versimpelen van gecompliceerde documenten
  • CoPilot vat uitgebreide documenten samen in overzichtelijke en puntgewijze documenten, zo kan ik mij snel inlezen. 
 • Het samenvatten van discussies
  • CoPilot kan gespreken uit Teams Chat over een specifiek en IT gerelateerd onderwerp snel voor mij samenvatten. 
 • Het prioriteren van mijn inbox 
  • Ik vraag CoPilot mij snel overzicht te geven van mijn inbox en belangrijke berichten te vlaggen. Zo weten ik en mijn collega’s welke zaken als eerst opgepakt moeten worden. 

Microsoft 365 CoPilot voor de IT

Klaar voor CoPilot? 

We weten inmiddels dat Microsoft 365 CoPilot een medewerker niet zal vervangen, maar vooral veel productiviteit en creativiteit opleveren. Waarom dan niet meteen al beginnen?  

Microsoft 365 CoPilot zal naar onze mening een onmisbaar onderdeel van de Moderne Werkplek gaan worden. Echter, is het noodzakelijk om goed na te denken over licenties, security, governance, inrichting, cultuur en de juiste begeleiding van medewerkers. Je gaat de ultieme kracht van Microsoft CoPilot namelijk pas benutten als je weet voor welke werkzaamheden je CoPilot in kunt zetten. Daarnaast draait het allemaal om de formulering van de juiste vraag (prompt).  

 Is jouw organisatie klaar om de eerste stap te zetten of wil je gewoon meer weten over CoPilot? Wij denken graag met je mee. Samen bekijken we wat jouw organisatie nodig heeft om CoPilot te implementeren. Zo kunnen we je voorzien van de juiste begeleiding om het maximale uit Microsoft 365 CoPilot te halen.   

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen binnen Microsoft 365? Meld je nu aan voor ons Microsoft 365 Journaal.

Elise van den Bosch, Cloud Consultant