OplossingenDevOpsDevOps Program

DevOpsOrganisaties die software ontwikkelen passen allemaal in meer of mindere mate DevOps practices toe. Veel organisaties hebben ook de intentie om hier constant in te verbeteren. Toch blijft de praktijk vaak achter bij de intenties. Er worden wel stappen gezet, maar vaak ad-hoc en niet op continue basis. Dit komt o.a. door een gebrek aan een objectief beeld van de huidige situatie of het ontbreken van een verbeterplan. Vaak ontbreekt het ook aan de tijd, kennis of ervaring om een verbetering zelf uit te voeren. Het DevOps Program biedt jouw organisatie een laagdrempelige manier om jouw DevOps proces continu te versnellen.

Het DevOps Program

Het DevOps Program ondersteunt je als organisatie om jouw DevOps proces continu te blijven versnellen. Het DevOps Program start met een online DevOps meting om het startpunt te bepalen. Op basis hiervan wordt een advies opgesteld waarin verbeteringen worden voorgesteld waar je direct mee aan de slag kunt. Na 6 of 12 maanden evalueren we het resultaat doormiddel van een nieuwe meting.

 

DevOps Program Cycle

Gericht werken aan snelheid en kwaliteit

DevOps is het proces dat zich richt op de start van een idee tot en met het gebruik en terugkoppeling van feedback door de eindgebruiker. Bij de ontwikkeling van software doorloop je altijd de fasen van het DevOps proces, ook al ben je je er wellicht niet van bewust. Door actief aan de verbetering van DevOps te werken, kun je zowel snel kwalitatief hoogwaardige software in productie zetten als vroegtijdig feedback van de gebruikers verzamelen. Het DevOps Program bied je een helder startpunt voor een gerichte verbetering van uw DevOps.

DevOps Program - online meting

Online meting

Om gericht aan de slag te kunnen, start het DevOps Program met een online meting. Waar staat jouw team of organisatie op dit moment? Wat gaat er al goed en wat kan beter? Hiervoor vullen alle teamleden die direct betrokken zijn bij de voortbrenging van de software een online vragenlijst in. Deze online meting is gebaseerd op een wereldwijd erkende methodiek en geeft een goed beeld van de prestaties op 21 DevOps competenties. Doordat het invullen slechts 20 minuten per teamlid kost, is de impact op de dagelijkse operatie beperkt.

Advies op maat

Op basis van de uitkomsten van de meting stellen wij een advies voor u op. Hierin wordt inzichtelijk gemaakt hoe uw organisatie scoort op de 21 DevOps competenties. Het verbeteradvies bestaat uit een helder rapport en een toelichting. Tijdens deze toelichting worden mogelijke verbeteringen besproken, waarna in overleg wordt bepaald of en welke verbeteringen de komende periode worden opgepakt. U kunt kunt deze verbeteringen zelf uitvoeren, maar Delta-N kan u hierbij ook geheel of gedeeltelijk ondersteunen.

DevOps Program - verbeteradvies
DevOps Program - Servicebenefits

Partnership

Naast de online meting en het verbeteradvies bevat het DevOps Program standaard nog diverse andere elementen, zoals Consultancy dagen, Azure DevOps Support en een Azure DevOps Health check.

Terugblik

Na 6 of 12 maanden evalueren we met alle betrokkenen de samenwerking binnen het DevOps Program. Wat hebben we de afgelopen periode gedaan? Hoe zijn de service benefits ingezet en welke aanvullende oplossingen zijn geimplementeerd. Wat hebben we bereikt en wat is de volgende stap.

DevOps Program - terugblik

Waarom het DevOps Program?

Deelname aan het DevOps Program zorgt ervoor dat je structureel werkt aan de verbetering van jouw DevOps processen. We zetten hieronder een aantal voordelen op een rij:
• Het geeft inzicht in hoe je scoort op 21 DevOps competenties.
• Het geeft inzicht in hoe je schaarse middelen (tijd en geld) zo effectief mogelijk inzet.
• Je ontvangt een verbeterplan met te verbeteren competenties.
• Je kunt kiezen uit ruim 20 additionele oplossingen met heldere kosten en opbrengsten.
• Delta-N kan geheel of gezamenlijk met jou het verbeterplan uitvoeren.
• Door periodiek te meten krijg je inzicht in de voortgang.
• Azure DevOps support en de kennisbank zorgen voor ondersteuning van de dagelijkse operatie.

Meer weten?

Wil je structureel werken aan het versnellen van jouw ontwikkeling? Vanuit het juiste startpunt en op basis van een plan? En zonder dat je vertraging oploopt vanwege een gebrek aan tijd? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen een werkdag contact met je op.

In de spotlight

Meer weten over het DevOps Program

Contactverzoek

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Pascal Kruijmel

  Account Manager

  Plan een meeting

   • LinkedIn
   • Mail
   • Telefoon
   • 085 – 487 52 22
    pascalk@delta-n.nl
    Connect met Pascal
    invisible box