OplossingenDevOpsDevOps Program

DevOpsOrganisaties die software ontwikkelen passen allemaal in meer of mindere mate DevOps-practices toe. Veel organisaties hebben ook de intentie om hierin voortdurend te verbeteren. Toch blijft de praktijk vaak achter bij de intenties. Er worden wel stappen gezet, maar vaak ad-hoc basis en niet op continue basis. Dit komt onder andere door een gebrek aan een objectief beeld van de huidige situatie of het ontbreken van een verbeterplan. Vaak ontbreekt het ook aan de tijd, kennis of ervaring om een verbetering zelf uit te voeren. Het DevOps Program biedt jouw organisatie een laagdrempelige manier om jouw DevOps-proces voortdurend te versnellen.

Het DevOps Program

Het DevOps Program ondersteunt je als organisatie om jouw DevOps proces continu te blijven versnellen. Het DevOps Program start met een online DevOps meting om het startpunt te bepalen. Op basis hiervan wordt een advies opgesteld waarin verbeteringen worden voorgesteld waar je direct mee aan de slag kunt. Na 6 of 12 maanden evalueren we het resultaat doormiddel van een nieuwe meting.

 

DevOps Program Cycle

Gericht werken aan snelheid en kwaliteit

DevOps is het proces dat zich richt op het volledige trajec, van de initiële ideevorming tot en met het gebruik en de terugkoppeling van feedback door de eindgebruiker. Bij de ontwikkeling van software doorloop je altijd de fasen van het DevOps-proces, ook al ben je je er wellicht niet van bewust.

Door actief te werken aan de verbetering van DevOps, kun je zowel snel kwalitatief hoogwaardige software in productie zetten als vroegtijdig feedback van gebruikers verzamelen. Het DevOps Program bied je een helder startpunt voor een gerichte verbetering van jouw DevOps.

DevOps Program - online meting

Online meting

Om gericht aan de slag te kunnen, start het DevOps Program met een online meting. Waar staat jouw team of organisatie op dit moment? Wat gaat er al goed en wat kan beter? Alle teamleden die direct betrokken zijn bij de ontwikkeling van de software vullen hiervoor een online vragenlijst in. Deze online meting is gebaseerd op een wereldwijd erkende methodiek en geeft een nauwkeurig beeld van de prestaties op 21 DevOps-competenties. Doordat het invullen slechts 20 minuten per teamlid kost, is de impact op de dagelijkse operatie beperkt.

 

Advies op maat

Op basis van de resultaten van de meting stellen wij een advies voor je op. Hierin wordt inzichtelijk gemaakt hoe jouw organisatie presteert op de 21 DevOps-competenties. Het verbeteradvies bestaat uit een helder rapport met een gedetailleerde toelichting. Tijdens deze toelichting worden mogelijke verbeteringen besproken, waarna in overleg wordt bepaald of en welke verbeteringen in de komende periode worden aangepakt. Je kunt deze verbeteringen zelf uitvoeren, maar Delta-N kan je hierbij ook volledig of gedeeltelijk ondersteunen.

DevOps Program - verbeteradvies
DevOps Program - Servicebenefits

Partnership

Naast de online meting en het verbeteradvies bevat het DevOps Program standaard nog diverse andere elementen, zoals Consultancy dagen, Azure DevOps Support en een Azure DevOps Health check.

Terugblik

Na 6 of 12 maanden evalueren we de samenwerking binnen het DevOps Program met alle betrokkenen. Wat hebben we de afgelopen periode gedaan? Hoe zijn de service benefits toegepast en welke aanvullende oplossingen zijn geïmplementeerd. Wat hebben we bereikt en wat is de volgende stap?

DevOps Program - terugblik

Waarom het DevOps Program?

Deelname aan het DevOps Program zorgt ervoor dat je structureel werkt aan de verbetering van jouw DevOps processen. We zetten hieronder een aantal voordelen op een rij:

• Het biedt inzicht in hoe je presteert op 21 DevOps-competenties.
• Inzicht geven in hoe je schaarse middelen (tijd en geld) zo effectief mogelijk inzet.
• Ontvangen van een verbeterplan met de te verbeteren competenties.
• Je kunt kiezen uit ruim 20 additionele oplossingen met heldere kosten en opbrengsten.
• Delta-N kan geheel of gezamenlijk met jou het verbeterplan uitvoeren.
• Door periodiek te meten krijg je inzicht in de voortgang.
• Azure DevOps support en de kennisbank zorgen voor ondersteuning van de dagelijkse operatie.

Meer weten?

Wil je structureel werken aan het versnellen van jouw ontwikkeling? Vanuit het juiste startpunt en op basis van een plan? En zonder dat je vertraging oploopt vanwege een gebrek aan tijd? Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen een werkdag contact met je op.

In de spotlight

Neem contact met ons op

 • Antoin van der Ben

  Account Manager

  Plan een meeting

  • LinkedIn
  • Mail
  • Telefoon
  Bel: 085 – 487 52 23
  E-mail: antoinvdb@delta-n.nl
  Connect met Antoin
  invisible box