Cloud SolutionsJouw data veilig, ook bij zakelijk gebruik van privé mobiel

In een eerder blog over laptopbeheer hebben we het gehad over het slim en centraal beheren van laptops binnen je organisatie. Maar tegenwoordig gebruiken steeds meer medewerkers ook hun mobiel – al dan niet privé – voor zakelijke toepassingen. Voor je het weet belanden jouw bedrijfsgegevens in een willekeurige broekzak en van daaruit misschien wel op straat. Hoe hou je grip op medewerkers die hun privé mobiel zakelijk gebruiken?

Gegevens op straat

Vandaag de dag verwachten medewerkers dat ze overal en altijd kunnen werken, vanaf elk apparaat. Dus ook vanaf hun mobiel en tablet. Als dit een privé-apparaat is, heb je geen enkel toezicht op het gebruik van jouw bedrijfsgegevens. Wordt zo’n apparaat gestolen, is er dus ook geen mogelijkheid om die bedrijfsdata veilig te stellen. Voor je het weet liggen je gegevens op straat. Daar zit niemand op te wachten. Gelukkig zijn er oplossingen om, naast laptops, ook het beheer van mobiele apparaten te centraliseren en dergelijke situaties voorkomen.

Zoek de juiste balans

Daarbij moet je natuurlijk wel op zoek naar de juiste balans tussen security en werkbaarheid. Een medewerker zit er vast niet op te wachten dat jij als werkgever zijn persoonlijke apparaat in beheer hebt. Zet je alles ‘op slot’, wordt dat je vast niet in dank afgenomen, maar door alles maar te laten vieren, breng je je eigen data in gevaar. Daarom is het ook mogelijk alleen de afzonderlijke applicaties te beheren en daar jouw beleid op los te laten. Zo kunnen persoonlijke apparaten waar bedrijfsdata op staan, wel beheerd worden, maar dan enkel de geselecteerde en relevante applicaties. Een gulden middenweg. Op deze manier kunnen medewerkers hun privé mobiel veilig zakelijk gebruiken.

In behapbare stappen naar een moderne cloud werkplek

Slim beheer van mobiele apparaten past in onze visie op de moderne werkplek. Een ideaalplaatje waar je in behapbare stappen naartoe kunt werken. Wil je hier meer over weten of ben je benieuwd naar een slimme oplossing waarmee mobiele apparaten en apps – zakelijk én privé – beheerd kunnen worden? Bekijk dan nu ons webinar over gebruikers- en apparatenbeheer on-demand of neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Wij kijken altijd naar de context waarin jouw organisatie zich bevindt, naar de prioriteiten en naar de onderlinge afhankelijkheden van de oplossingen die je in huis hebt.

 • Wil jij ook dagelijks de Moderne Werkplek implementeren? Bekijk vacatures!
 • Meer weten over grip houden op mobiele apparaten?

  Contactverzoek

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Heiko Wijtenburg

  Account Manager

  Plan een meeting

    • LinkedIn
    • Mail
    • Telefoon
   085 – 487 52 21
   heikow@delta-n.nl
   Connect met Heiko
   invisible box