TechnologieDevelopment.NET Framework

Het .NET Framework is voor gebruikers van Windows-applicaties een volkomen onzichtbare technologie. En dat is precies wat Microsoft voor ogen had toen .NET werd geïntroduceerd in 2002. .NET is namelijk specifiek bedoeld voor ontwikkelaars. Het moest ontwikkelaars helpen om productiever te zijn, veiligere applicaties te maken, standaarden te ondersteunen en een eenduidige omgeving bieden. Het moest zo goed zijn dat ontwikkelaars bewust zouden kiezen voor het ontwikkelen in .NET en Windows in de plaats van alternatieve developmenttechnologieen. Microsoft wilde met .NET vooral een beter alternatief bieden om ontwikkelaars ervan te weerhouden voor open source te gaan. Deze missie is gedeeltelijk geslaagd. Er zijn miljoenen .NET developers, maar er zijn minstens zoveel open source ontwikkelaars die met Java, C++, Phyton of in andere talen en ontwikkelplatforms werken.

.NET Framework
.NET Framework

Cross-platform

Microsoft heeft sinds de introductie van .NET in 2002 zeer veel geinvesteerd in het uitbreiden van het framework. Het is daarom ongekend krachtig en uitgebreid. Het biedt ondersteuning voor desktop, web, server, mobiele en cloud applicaties. Nog steeds wordt er nog volop gesleuteld aan .NET. Maar er is veel veranderd. Met .NET Core is een cross-platform en open source implementatie van belangrijke delen van .NET beschikbaar gekomen. Een verstandige stap van Microsoft. Nu kunnen open source ontwikkelaars actief participeren in de verdere ontwikkeling van .NET. Ook belangrijk is dat .NET Core applicaties, naast Windows, ook op Linux en macOS machines kunnen draaien.

Ontwikkeltalen

Veel van deze veranderingen hebben te maken met het feit dat Microsoft vol heeft ingezet op de cloud met Microsoft Azure. Om succes te kunnen hebben op de cloudmarkt, moet je een platform bieden voor alle developers, ongeacht de developmenttechnologie waarmee ze werken. Linux is het meest gebruikte besturingssysteem in de cloud. Niet verrassend dus dat Microsoft Azure vanaf het eerste uur ondersteuning biedt voor Linux. Maar alleen het ondersteunen van Linux is niet voldoende om open source-ontwikkelaars te overtuigen. Ook de ontwikkeltalen en de tools die open source ontwikkelaars gebruiken, moeten worden ondersteund. Ook dit is in Microsoft Azure uitstekend geregeld. Met de overname van GitHub door Microsoft in 2018, is duidelijk dat Microsoft zeer serieus is als het gaat om het aantrekken van open source ontwikkelaars.

.NET FRamework ontwikkeltalen
.NET Core

.NET Core

.NET Core is duidelijk ontwikkeld met de cloud in gedachten. Het maakt het voor developers mogelijk om applicaties voor Windows, Linux en Mac te maken met dezelfde source code. Daarbij heeft .NET Core een eerste klas ondersteuning van Azure. Voor bestaande .NET en open source ontwikkelaars biedt dit enorme voordelen. Deze ontwikkelingen zullen zeker bijdragen tot een verdere adoptie van .NET. Dit maakt .NET een verstandige en veilige keuze als technologieplatform voor applicatie ontwikkeling.

 

Delta-N is gespecialiseerd op het Microsoft-platform en heeft vanaf het allereerste begin met .NET Framework en de Microsoft developmenttools gewerkt. Kunnen wij u helpen met de ontwikkeling van een applicatie op basis van het .NET Framework of hebt u andere vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via onderstaand formulier.

Neem contact met ons op

Contactverzoek

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Miquel Asmus

  Account Manager

   • LinkedIn
   • Mail
   • Telefoon
   • 085 – 487 52 20
    miquela@delta-n.nl
    Connect met Miquel
    invisible box