DevOps

Snel en kwalitatief goede software ontwikkelen door een steeds beter wordend DevOps proces

DevOps

DevOps richt zich op het continue leveren van waarde aan de eindgebruiker. Om dit te bereiken is het belangrijk dat mensen, processen en gebruikte tools op elkaar zijn afgestemd. Als deze samenwerking goed is heeft het niet alleen een positief effect op de software maar ook op de prestaties van de organisatie. Een organisatie die werkt volgens DevOps kan frequenter software opleveren naar de eindgebruiker waardoor de time-to-market verkort wordt.

Waarom DevOps

Eén van de belangrijkste drijfveren om te starten met DevOps is de behoefte van bedrijven om sneller in te spelen op de veranderende markt.

DevOps

Uit onderzoek is gebleken dat organisaties die goed presteren op het gebied van DevOps winstgevender zijn dan verwacht, veel vaker nieuwe software naar productie brengen, met tot 80% minder fouten. Ook kunnen deze organisaties veel sneller een fout herstellen als deze in productie voorkomt en veel sneller een wijziging in de software realiseren. Door deze snelle wijzigingen gezamenlijk met snelle feedback van geautomatiseerde testen worden de risico’s van het releasen van software naar productie een stuk kleiner. Kosten besparing kan gerealiseerd worden omdat er snel geleerd kan worden van de eindgebruiker hoe deze zijn software in productie gebruikt en welke functionaliteiten er echt toe doen.

Whitepaper DevOps in de CloudDit geeft aan waarom veel bedrijven op dit moment willen start met DevOps of hier nog beter in willen worden. De concurrentie is vaak hevig, concurrenten hebben hier misschien al een stap in gemaakt en de kans dat je achter gaat lopen wordt steeds groter. Maar waar moet je beginnen? Voor veel organisaties is dit heel moeilijk te bepalen. Vaak is er wel een idee maar of dit ook juist is? Als je verkeerd begint kan het zijn dat de investering niet datgene brengt wat je verwacht had of het kan zelfs zo zijn dat je slechter gaat presteren.

Start met verbeteren

DevOps metingOver hoe optimaal de verschillende onderdelen ingericht zijn lopen de meningen binnen een organisatie vaak uiteen. Een objectieve meting uitvoeren om inzicht te krijgen in de huidige situatie is daarom de aangewezen aanpak. Maar hoe doe je dat?

Op basis van een wereldwijd erkende methodiek hebben wij een Online DevOps Meting ontwikkeld. Deze meting heeft een minimale impact op jouw dagelijkse operatie en geeft een compleet beeld van de prestaties op 21 DevOps competenties. Hiermee vormt de meting het startpunt voor een planmatige aanpak om jouw software ontwikkelproces te verbeteren.

Bekijk hier voor meer informatie over de Online DevOps Meting en hoe je een beter inzicht krijgt in hoe goed jouw software ontwikkelproces is.

Onze oplossingen

DevOps Program

Blijf continu verbeteren

Ontwikkel je software, dan pas je zelf in meer of mindere mate DevOps practices toe. Vermoedelijk heb je ook de intentie om hier constant in te verbeteren. Toch blijft de praktijk vaak achter. Er worden wel verbeteringen gerealiseerd, maar vaak ad-hoc en niet op continue basis. Dit komt o.a. door een gebrek aan een objectief beeld van de huidige situatie of het ontbreken van een verbeterplan. Vaak ontbreekt het ook aan de tijd, kennis of ervaring om een verbetering zelf uit te voeren.

Wil je jouw software ontwikkelproces continu verbeteren, dan biedt het DevOps Program jouw organisatie een laagdrempelige manier om je daarbij te helpen.

“DevOps is the union of people, process, and products to enable continuous delivery of value to our end users.“

Donovan Brown, Principal DevOps Manager Microsoft

Enkele van onze klanten

DevOps Gold Partner

Als DevOps Gold Partner ondersteunen wij organisaties bij de adoptie van DevOps, zodat zij in kortere tijd meer waarde voor de organisatie en hun eindgebruikers te genereren. Wij onderscheiden hierbij drie elementen: People, Process en Tools. Alle drie zijn nodig om succesvol en professioneel software te ontwikkelen en feedback te verzamelen.

Microsoft Gold PArtner

Wil je jouw software ontwikkelproces verbeteren en heb je daar advies of ondersteuning bij nodig? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Neem contact met ons op

Contactverzoek

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Miquel Asmus

  Account Manager

   • LinkedIn
   • Mail
   • Telefoon
   • 085 – 487 52 20
    miquela@delta-n.nl
    Connect met Miquel
    invisible box
 • Blijf volledig op de hoogte