DevOps

Snel en kwalitatief goede software ontwikkelen door een steeds beter wordend DevOps proces

DevOps

DevOps richt zich op het continue leveren van waarde aan de eindgebruiker. Om dit te bereiken is het belangrijk dat mensen, processen en gebruikte tools op elkaar zijn afgestemd. Als deze samenwerking goed is heeft het niet alleen een positief effect op de software maar ook op de prestaties van de organisatie. Een organisatie die werkt volgens DevOps kan frequenter software opleveren naar de eindgebruiker waardoor de time-to-market verkort wordt.

Waarom DevOps

Eén van de belangrijkste drijfveren om te starten met DevOps is de behoefte van bedrijven om sneller in te spelen op de veranderende markt.

DevOps

Uit onderzoek is gebleken dat organisaties die goed presteren op het gebied van DevOps winstgevender zijn dan verwacht, veel vaker nieuwe software naar productie brengen, met tot 80% minder fouten. Ook kunnen deze organisaties veel sneller een fout herstellen als deze in productie voorkomt en veel sneller een wijziging in de software realiseren. Door deze snelle wijzigingen gezamenlijk met snelle feedback van geautomatiseerde testen worden de risico’s van het releasen van software naar productie een stuk kleiner. Kosten besparing kan gerealiseerd worden omdat er snel geleerd kan worden van de eindgebruiker hoe deze zijn software in productie gebruikt en welke functionaliteiten er echt toe doen.

Dit geeft aan waarom veel bedrijven op dit moment willen start met DevOps of hier nog beter in willen worden. De concurrentie is vaak hevig, concurrenten hebben hier misschien al een stap in gemaakt en de kans dat je achter gaat lopen wordt steeds groter. Maar waar moet je beginnen? Voor veel organisaties is dit heel moeilijk te bepalen. Vaak is er wel een idee maar of dit ook juist is? Als je verkeerd begint kan het zijn dat de investering niet datgene brengt wat je verwacht had of het kan zelfs zo zijn dat je slechter gaat presteren.

De balans tussen innovatie en stabiliteit

Whitepaper: Op zoek naar de juiste balans tussen innovatie en stabiliteitNaast de noodzaak tot innovatie om marktveranderingen en technologische vooruitgang bij te benen, is ook stabiliteit noodzakelijk. Stabiliteit in IT zorgt voor een naadloze werking van systemen en voorkomt onvoorziene onderbrekingen en technische complicaties.

Het vinden van de juiste balans tussen deze twee ogenschijnlijk tegenstrijdige begrippen is cruciaal om als bedrijf succesvol te kunnen zijn. Hoewel technologische hulpmiddelen daarbij een rol spelen, ligt de sleutel tot succes bij het effectief organiseren van je mensen en je bedrijfsprocessen.

Ontdek hoe je in complexe IT-omgevingen de perfecte balans vindt tussen stabiliteit en innovatie. In ons whitepaper ‘Op zoek naar de juiste balans tussen innovatie en stabiliteit’ bieden we praktische strategieën om deze uitdaging aan te gaan. Het belang van samenwerken, snelheid, kwaliteit en een effectieve organisatie van mensen en processen staan hierbij centraal.

Klanten over onze DevOps dienstverlening

Implementatie DevOps bij NKI

“Het werken in een multidisciplinair team, direct kunnen sparren en oplossingsgericht bezig zijn werkte al snel motiverend. Daarnaast zijn het ontwerp, de code en de documentatie van de software merkbaar verbeterd.”

 

Roel Zinkstok Klinisch fysicus NKI
Vektis brengt ontwikkelomgeving naar de cloud

“Het verplaatsen van de ontwikkelomgeving naar de Cloud en het invoeren van een agile werkwijze hebben ervoor gezorgd dat onze focus volledig op snel en kwalitatief goed ontwikkelen gelegd kan worden."

Frits Ankersmit Software Architect Vektis
DevOps in een stroomversnelling bij Loket.nl

“Delta-N heeft duidelijk kennis van zaken en heeft op daadkrachtige maar flexibele wijze het DevOps traject bij van Spaendonck Services in een stroomversnelling gebracht en een basis neergelegd om effectief op de veranderingen door te pakken.”

Bas Buijs Manager Automatisering Loket.nl
Brabant Water probleemloos over naar Azure DevOps

“Dankzij Delta-N heeft Brabant Water een probleemloze en snelle omschakeling kunnen maken van TFS naar DevOps. Onze softwareontwikkelteams zijn nu in staat om sneller nieuwe functies en updates aan gebruikers te leveren.“

Paul Venbrux Projectleider Brabant Water

Start met verbeteren

DevOps metingOver hoe optimaal de verschillende onderdelen ingericht zijn lopen de meningen binnen een organisatie vaak uiteen. Een objectieve meting uitvoeren om inzicht te krijgen in de huidige situatie is daarom de aangewezen aanpak. Maar hoe doe je dat?

Op basis van een wereldwijd erkende methodiek hebben wij een Online DevOps Meting ontwikkeld. Deze meting heeft een minimale impact op jouw dagelijkse operatie en geeft een compleet beeld van de prestaties op 21 DevOps competenties. Hiermee vormt de meting het startpunt voor een planmatige aanpak om jouw software ontwikkelproces te verbeteren.

Bekijk hier voor meer informatie over de Online DevOps Meting en hoe je een beter inzicht krijgt in hoe goed jouw software ontwikkelproces is.

Oplossingen richting een modern ontwikkelproces

DevOps Program

Blijf continu verbeteren

Ontwikkel je software, dan pas je zelf in meer of mindere mate DevOps practices toe. Vermoedelijk heb je ook de intentie om hier constant in te verbeteren. Toch blijft de praktijk vaak achter. Er worden wel verbeteringen gerealiseerd, maar vaak ad-hoc en niet op continue basis. Dit komt o.a. door een gebrek aan een objectief beeld van de huidige situatie of het ontbreken van een verbeterplan. Vaak ontbreekt het ook aan de tijd, kennis of ervaring om een verbetering zelf uit te voeren.

Wil je jouw software ontwikkelproces continu verbeteren, dan biedt het DevOps Program jouw organisatie een laagdrempelige manier om je daarbij te helpen.

“DevOps is the union of people, process, and products to enable continuous delivery of value to our end users.“

Donovan Brown, Principal DevOps Manager Microsoft

Visie op een modern software ontwikkelproces

De DevOps Pipeline

Organisaties kunnen sneller en kwalitatief betere software ontwikkelen als ze het ontwikkelproces optimaliseren. Door de 8 fasen van het DevOps proces te optimaliseren verbeter je de flow van idee tot het beschikbaar stellen van functionaliteit aan de eindgebruiker. Bekijk de video voor onze visie op het DevOps proces aan de hand van onze pipleine maquette die in fysieke vorm op het Microsoft kantoor te bewonderen is.

Wil je jouw software ontwikkelproces verbeteren en heb je advies of ondersteuning bij nodig bij het invoeren van DevOps? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Neem contact met ons op

 • Pascal Kruijmel

  Account Manager

  Plan een meeting

   • LinkedIn
   • Mail
   • Telefoon
   • 085 – 487 52 22
    pascalk@delta-n.nl
    Connect met Pascal
    invisible box
 • Enkele van onze DevOps klanten

  Blijf volledig op de hoogte