Krijg inzicht in de veiligheid van je bedrijfsinformatie

Cloud Transformatie en informatieveiligheid

Tegenwoordig wordt in bijna iedere organisatie intensief (digitaal) samengewerkt, informatie verspreid via diverse kanalen en worden vele processen gevolgd.

Deze 'moderne manier van werken' en met informatie omgaan, brengt ook nieuwe dreigingen en risico's met zich mee. Dit vraagt om 'moderne security'.

Veelal wordt er dan direct aan security-tooling gedacht, maar welke informatie wil je nou eigenlijk beschermen? Welke informatie is kritisch voor je organisatie en waar is het opgeslagen?

En hoe zit het met de processen die worden gevolgd, welke veroorzaken een potentieel risico? En weet iedereen binnen mijn organisatie wel hoe ze met de informatie om moeten gaan?

Allemaal vragen die je moet kunnen beantwoorden voordat je passende maatregelen kunt treffen om je informatieveiligheid te verbeteren.

Veiligheid vraagt meer dan technologie

Bij het waarborgen van informatieveiligheid is het essentieel om niet alleen naar technologie te kijken, maar ook naar mensen, cultuur en processen. Technologie speelt zeker een belangrijke rol, maar het is niet voldoende om alleen daarop te vertrouwen.

Mensen

Het is belangrijk om medewerkers bewust te maken van veiligheidsrisico's en hen op te leiden over best practices.

Processen

Zelfs met geavanceerde technologie kan een zwak proces de veiligheid van bedrijfsinformatie in gevaar brengen.

Cultuur

Creëer een cultuur waarin medewerkers zich bewust zijn van mogelijke risico's en weten hoe ze moeten handelen.

De pijlers van informatieveiligheid

Beschikbaarheid - Integriteit - Vertrouwelijkheid

Deze drie pijlers van informatieveiligheid werken samen om de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van informatie te waarborgen. Door evenwichtige aandacht te besteden aan alle drie de aspecten kunnen organisaties een robuuste informatieveiligheidsstrategie ontwikkelen en implementeren.

Beschikbaarheid:

Informatie altijd beschikbaar houden voor gebruikers is belangrijk. Dit kan worden bereikt door maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat systemen, netwerken en gegevens beschikbaar zijn en blijven functioneren, zelfs in geval van storingen, aanvallen of natuurrampen. Back-ups, redundante systemen en continuïteitsplanning dragen allemaal bij aan de beschikbaarheid van informatie.

Integriteit

Integriteit heeft betrekking op de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van informatie. Het zorgt ervoor dat informatie niet ongeoorloofd wordt gewijzigd, beschadigd of vernietigd. Maatregelen zoals het gebruik van digitale handtekeningen, hashfuncties en back-upprocedures helpen bij het handhaven van de integriteit van gegevens.

Vertrouwelijkheid

Informatie beschermd moet worden tegen ongeautoriseerde openbaarmaking of toegang. Dit kan worden bereikt met maatregelen zoals encryptie, toegangscontroles en gegevensclassificatie.

Route naar een veilige digitale organisatie

Veilige Moderne Digitale OrganisatieEen moderne digitale organisatie werkt in de Cloud en maakt gebruik van de mogelijkheden van moderne technologie. Dit brengt echter ook risico's met zich mee.

Om de toenemende cyberdreiging het hoofd te bieden is een helder informatie veiligheidsbeleid noodzakelijk. Om dit op te kunnen stellen is het noodzakelijk om alle dreigingen goed in beeld te krijgen. Zodra je goed zicht hebt op welke informatie belangrijk is, welke processen een risico vormen en wat de dreiging is, kun je als organisatie je cybersecurtity gericht op orde brengen.

Wij kunnen je hierbij helpen. Zowel bij het uitvoeren van een analyse van de informatieveiligheid als het vertalen naar een helder informatiebeleid met een concrete set richtlijnen en actiepunten.

Je informatieveiligheid op orde

Wij kunnen op diverse vlakken helpen om de informatieveiligheid op orde te brengen. Van een analyse of advies,
een awareness programma tot het leveren van een CISO as a Service.

Enkele klanten over de analyse informatieveiligheid

GCO

"Delta-N heeft ons geholpen inzicht te krijgen in de aandachtspunten qua informatiebeveiliging. We weten nu veel beter waar we staan en hoe we cybersecurtity op orde kunt brengen zodat we de veiligheid van onze bedrijfsinformatie beter kunnen waarborgen."

 

Marco Kenson CTO | GCO Global
RKD

"Als kleinere organisatie is het moeilijk om altijd de juiste expertise in huis te hebben. Delta-N is ons baken in de woelige baren van digitale lekken en gevaren. Samen worden de bedreigingen onderkend en nemen wij passende maatregelen."

 

Reinier van 't Zelfde CISO bij RKD Lees meer
Digital Defense Report

De staat van cyber security

Uit onderzoek* blijkt dat 95% van de Nederlandse bedrijven van plan is om dit jaar meer uit te geven aan ict-beveiliging dan vorig jaar.

*onderzoek van Palo Alto Networks onder IT-security verantwoordelijken.

Security blogs

Fundament voor een veilige organisatie

Een veilige organisatie heeft een stevig fundament nodig dat gebaseerd is op de zes onderstaande elementen. Door deze elementen op een geïntegreerde en consistente manier toe te passen, kan een organisatie een stevige basis leggen voor een veilige omgeving waarin gegevens en informatie adequaat worden beschermd tegen bedreigingen en risico's.

Beveiligingsbeleid

Een duidelijk beveiligingsbeleid met richtlijnen, procedures en verantwoordelijkheden is essentieel. Het moet gedragen worden door het management en regelmatig worden bijgewerkt.

Risicobeoordeling

Een grondige risicobeoordeling omvat het identificeren van potentiële bedreigingen, het evalueren van de impact en waarschijnlijkheid ervan en het bepalen van de meest effectieve manieren om ze te beheersen.

Incident responsplan

Een incident responsplan is essentieel voor een veilige organisatie. Het omvat het identificeren, rapporteren en reageren op beveiligingsincidenten, inclusief stappen, procedures en communicatiekanalen.

Technische maatregelen

Technische maatregelen zijn essentieel voor het beveiligen van systemen en netwerken. Dit omvat o.a. firewalls, toegangscontroles en encryptie. Regelmatige updates en een sterk wachtwoordbeleid zijn ook belangrijk.

Bewustzijn en training

Het is essentieel dat medewerkers zich bewust zijn van de risico's en best practices op het gebied van informatieveiligheid. Regelmatige training en bewustmakings-programma's zijn hierbij een krachtig middel.

Monitoring en evaluatie

Doorlopende monitoring en evaluatie van maatregelen en incidenten zijn cruciaal voor effectieve beveiliging. Dit omvat het monitoren van netwerkactiviteiten, penetratietesten en het beoordelen van naleving van het beleid.

Kennismaken?

Twijfel je of de informatieveiligheid in jouw organisatie voldoende gewaarborgd is? Of zou je graag de huidige situatie en de benodigde maatregelen in kaart hebben?

Wij hebben al diverse bedrijven geholpen met onze grondige analyses en praktische aanpak en kunnen optreden als jouw trusted advisor. Wil je meer weten of heb je interesse in een oriënterend gesprek?  Vul onderstaand formulier in en we nemen binnen een werkdag contact met je op.

Neem contact met ons op

Contactverzoek

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Pascal Kruijmel

    Account Manager

      • LinkedIn
      • Mail
      • Telefoon
      • 085 – 487 52 22
        pascalk@delta-n.nl
        Connect met Pascal
        invisible box
  • Enkele van onze klanten

    Blijf volledig op de hoogte