ReferentiesDevOpsVektis – ontwikkelomgeving naar de Cloud

Vektis - ontwikkelomgeving naar de Cloud

vektis

Bij Vektis liggen de eisen die aan de snelheid en kwaliteit van de software gesteld worden steeds hoger. Dit vroeg zoveel van het team dat er geen tijd was om de eigen processen en ontwikkelstraat te verbeteren. Door de ontwikkelomgeving naar de Cloud te verplaatsen en het invoeren van een agile werkwijze is ervoor gezorgd dat de focus volledig op snel en kwalitatief goed ontwikkelen gelegd kan worden.

Er is gestart met een Proof of Concept (PoC) waarmee Vektis inzicht heeft gekregen in wat mogelijk is en wat de kosten en doorlooptijd zijn van de migratie van individuele producten. Op basis van dit inzicht is besloten alle ontwikkeling op het .NET platform met Azure DevOps uit te voeren. Nieuwe producten worden standaard in Azure DevOps ontwikkeld. Bij onderhoud op bestaande producten worden deze eerst gemigreerd naar Azure DevOps. Vektis heeft nu een ontwikkelstraat waar cloud en on premise goed combineert. De Scrum tooling in Azure DevOps helpt ons goed ons agile proces blijvend te verbeteren.

 


“Het verplaatsen van de ontwikkelomgeving naar de Cloud en het invoeren van een agile werkwijze hebben ervoor gezorgd dat onze focus volledig op snel en kwalitatief goed ontwikkelen gelegd kan worden.“

- Frits Ankersmit, Software Architect -


 

Jarenlange samenwerking

Delta-N heeft in het verleden ook diverse andere projecten uitgevoerd voor Vektis. Zoals ondersteuning bij diverse upgrades van Team Foundation Server (TFS) en de uitfasering van Endeavour. Dit was een ontwikkelstraat geïntegreerd in TFS en Visual Studio. Omdat dit framework en hun werkwijze te ver uit elkaar gegroeid waren, wilde Vektis van TFS zoveel mogelijk de standaard werkwijze gebruiken.

Over Vektis

Vektis (www.vektis.nl) verzamelt en analyseert gegevens over de kosten en de kwaliteit van de gezondheidszorg in Nederland. Het .NET Team ontwikkelt nieuwe en onderhoudt de bestaande systemen op het Microsoft platform. Het team bestaat uit ontwikkelaars, een scrummaster, tester, ontwerper en wordt ondersteund door een architect.

Project: Verplaatsing ontwikkeling naar de Cloud
Organisatie: Vektis
Branche: Toelevering aan de zorg
Producten/diensten: Azure DevOps Azure DevOps migratie Scrum