Delta-NCloud Transformatie en informatieveiligheid

Cloud Transformatie en informatieveiligheid

Iedere organisatie is er wel mee bezig, de transitie naar de Cloud. Maar ja, de Cloud, dat is een andere wereld dan de oude vertrouwde on-premises wereld. Het beveiligen van gegevens die buiten de muren van een organisatie opgeslagen zijn brengt andere uitdagingen met zich mee. Daarnaast neemt het aantal cyberaanvallen toe in aantal en geavanceerdheid. Hoe moeten wij hiermee omgaan, weten de medewerkers waar zij rekening mee moeten houden, welke risico’s loop ik, wie kan nou eigenlijk waarbij en waar staan mijn gegevens eigenlijk? Dit zijn enkele van de meest voorkomende vragen die opkomen als het om Cloud Transformatie en informatieveiligheid.

Focus op gegevensbeveiliging

Cloud Transformatie en informatieveiligheidZodra het over gegevensbeveiliging gaat, wordt er vaak direct gekeken naar welke tools er ingezet kunnen worden.  Het is echter beter om te starten bij de gegevens die beveiligd moeten worden. Om hier op te kunnen anticiperen, moeten we eerst achterhalen om welke gegevens het gaat en waarom deze informatie belangrijk is.

Doordat het gaat om het beveiligen van de informatie en om antwoord te krijgen op deze vragen is het belangrijk dat de kaders rondom de veiligheid van informatie zijn gesteld, de processen zijn ingericht en geïmplementeerd en het geheel aan activiteiten wordt gedragen door de gehele organisatie.

Een vliegende start

Om hier een vliegende start te kunnen, is het belangrijk om eerst de status quo vast te stellen. Op basis van de status quo kunnen vervolgens de benodigde acties opgesteld worden. Zoals hoe ervoor gezorgd kan worden dat de kaders en processen om de informatieveiligheid te kunnen borgen passend zijn bij jouw organisatie. Maar ook, hoe je ervoor zorgt dat dit wordt gedragen door de medewerkers.

Door gebruik te maken van de handvatten die de algemene standaarden je bieden, kun je een volwassenheidsscan uitvoeren die de juiste inzichten en aanbevelingen toont.

Het volwassenheidsniveau geeft een indicatie waar security op de roadmap van de Cloud Transformatie komt te staan.

Een bijkomend voordeel is dat je tijdens deze fase direct awareness creëert doordat er inzicht in het status quo en het volwassenheidsniveau komt.

Analyse informatiebeveiliging

Om de toenemende cyberdreiging het hoofd te bieden is het noodzakelijk om van security een topprioriteit te maken. Met onze analyse informatiebeveiliging kunnen wij helpen om snel een helder informatie veiligheidsbeleid op te stellen. Ben je nog bezig met de transitie naar de Cloud? Met onze Business Scan kunnen we een helder inzicht geven in waar je nu staat met je organisatie en welke stappen je zou moeten nemen.

Wil je een keer vrijblijvend praten over de veiligheidsrisico's voor jouw organisatie? Vul het formulier onderaan de pagina in en we bellen je binnen een dag terug.

Jan Vellema, CISO

Bel me terug

Contactverzoek

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  • Cloud Transformatie Business Scan