OplossingenCloud SolutionsAnalyse informatieveiligheid

Is jouw bedrijfsinformatie veiligHet aantal ransomware-aanvallen neemt nog steeds snel toe. En steeds vaker worden MKB-bedrijven getroffen. In het afgelopen jaar was zelfs meer dan 50% van de aanvallen gericht op kleinere organisaties. En van de door een cyberaanval getroffen bedrijven kon 61% daarna niet meer werken. Reden genoeg om de dreiging van cybercrime serieus te nemen en van IT security een topprioriteit te maken. De analyse informatieveiligheid is een goed startpunt om je cybersecurity op orde te krijgen.

Het MKB als doelwit van cybercrime

Er zijn diverse redenen waarom juist het MKB steeds vaker doelwit is van cybercrime. Grotere bedrijven hebben meer resources om hun IT goed te beveiligen, waardoor MKB bedrijven een makkelijker doelwit zijn. Vaak gaat het niet zozeer om financiële middelen, maar hangt de grotere kwetsbaarheid samen met een gebrek aan kennis. Veel MKB organisaties hebben geen helder securitybeleid en zijn niet in control van hun informatie huishouding. Daardoor hebben ze geen zicht op de risico’s, laat staan dat er een beeld bestaat van de benodigde verbeteracties. Uitdagingen die goed op te lossen zijn.

Wat we ook geregeld zien, is dat de IT afdeling de dreiging wel serieus neemt, maar dat de medewerkers zich niet bewust zijn van de risico’s en ook niet weten hoe te handelen als ze iets verdachts zien.

108K - Gemiddelde kosten van een Data Breach

De gevolgen van een cyberaanval

Het goed regelen van de cybersecurity is wel heel belangrijk, de gevolgen van een cyberaanval kunnen enorm zijn. Vaak wordt er vooral gedacht aan verlies van data, maar de meeste schade wordt meestal veroorzaakt door een onderbreking van de operationele continuïteit. Naast financiële schade zorgt het vaak ook voor imagoschade en een deuk in het vertrouwen bij (potentiële) klanten en medewerkers.

GCO

"Delta-N heeft ons geholpen inzicht te krijgen in de aandachtspunten qua informatiebeveiliging. We weten nu veel beter waar we staan en hoe we cybersecurtity op orde kunt brengen zodat we de veiligheid van onze bedrijfsinformatie beter kunnen waarborgen."

 

Marco Kenson CTO | GCO Global
RKD- digitale transformatie in musea

"Als kleinere organisatie is het moeilijk om altijd de juiste expertise in huis te hebben. Delta-N is ons baken in de woelige baren van digitale lekken en gevaren. Samen worden de bedreigingen onderkend en nemen wij passende maatregelen."

 

Reinier van 't Zelfde CISO bij RKD Lees meer

Toename cybercrime

De ontwikkelingen in cybercrime gaan razendsnel. Niet alleen het aantal aanvallen neemt toe, ook het niveau ervan. De criminelen worden steeds slimmer en de malware steeds geavanceerder. Het is daarom een illusie dat je je hier 100% tegen kunt beschermen. Een belangrijk onderdeel van je beleid moet daarom gericht zijn op hoe je in staat bent te herstellen van een aanval.

Toename ransomware aanvallen in het afgelopen jaar (+300%)

Toename ransomware-aanvallen in het afgelopen jaar, waarvan meer dan 50% gericht op kleine bedrijven!

61% Informatieveiligheid

Van de kleine bedrijven die recent
een cyberaanval hebben meegemaakt,
kon 61% niet verder werken.

70%

Meer dan 70% van het MKB denkt
dat de dreiging van cyberaanvallen
steeds groter wordt.

60%

Van het MKB heeft onvoldoende vaardigheden in huis om met
cyberaanvallen om te gaan.

Helder informatie security beleid

Om de toenemende cyberdreiging het hoofd te bieden is een helder informatie veiligheidsbeleid noodzakelijk. Om dit op te kunnen stellen is het noodzakelijk om alle dreigingen goed in beeld te krijgen. Wij kunnen hierbij helpen bij onze analyse informatieveiligheid. In een aantal workshops identificeren we gezamenlijk de risico’s en classificeren we alle informatiebronnen. De uitkomst is een heldere set richtlijnen en actiepunten waarmee je als organisatie gericht je cybersecurtity op orde kunt brengen. Een hele geruststelling als je dat goed geregeld hebt.

Heb je interesse in de Analyse Informatiebeveiliging of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Neem contact met ons op