ReferentiesCloud SolutionsVSBfonds zet succesvolle stap naar de Cloud

VSBfonds zet succesvolle stap naar de Cloud

VSBfonds zet succesvolle stap naar de Cloud

VSBfonds, één van de grootste particuliere vermogensfondsen van Nederland, heeft de transformatie van lokale documentopslag naar het moderne documentbeheersysteem SharePoint Online succesvol voltooid. In nauwe samenwerking met Delta-N is VSBfonds soepel overgestapt op deze nieuwste cloud-gebaseerde versie van het Microsoft SharePoint framework. Samen met een versnelde uitrol van Teams is hiermee een grote stap gezet op weg naar een moderne werkplek.

Aanpak

Zoals bij ieder traject zijn we gestart met een assessment om de bestaande situatie in kaart te brengen. Op basis van de uitkomsten van het assessment hebben we een goed voorstel kunnen doen. Dat betrof een stappenplan om de SharePoint Online omgeving in te richten en de data van de netwerkschijven te migreren.

Efficiënt samenwerken

Inge van Viersen, Projectmanager Digitale Transformatie & Product Owner: “SharePoint Online gaat ons helpen bij het veilig op afstand kunnen samenwerken aan – en het gestructureerd kunnen organiseren, actualiseren en doorzoeken van – documenten en kennis binnen de eigen organisatie. Hierdoor kunnen de medewerkers nóg efficiënter samenwerken om Nederland iedere dag weer een stukje mooier te maken.

Naast het opstellen en implementeren van een goed werkbare taxonomie en het inrichten van SharePoint Online is er ook veel aandacht geweest voor adoptie van de nieuwe omgeving en gewenste werkwijze. Dit is gedaan door korte en krachtige trainingen te verzorgen waarin de mogelijkheden en voordelen van het werken met SharePoint belicht zijn. Deze trainingen zijn specifiek afgestemd op het werkproces en niveau van de medewerkers. Door een zogenaamde Digi Desk in te richten waar medewerkers terecht kunnen met vragen en terugkom momenten te organiseren is een doorlopende vorm van ondersteuning geregeld.”


“Ik heb de medewerkers van Delta-N ervaren als proactieve, flexibele samenwerkingspartners. Naast een zeer goede inhoudelijke kennis, worden afspraken omtrent tijd, omvang en budget goed nagekomen. Dit maakt het leven van een projectmanager een stuk makkelijker en daarom zou ik hen zeker weer bellen voor een volgend project!"

- Inge van Viersen, Projectmanager Digitale Transformatie -


Versneld naar Teams

Tijdens de transformatie naar SharePoint was daar ineens de Corona crisis. Dit zorgde voor een acute behoefte aan digitale middelen om op veilige afstand zo goed mogelijk samen te kunnen werken. Microsoft Teams was hiervoor de logische oplossing. Dankzij een gezamenlijke inspanning van het VSBfonds en Delta-N is het gelukt om Microsoft Teams binnen anderhalve week te implementeren. Hierdoor konden de medewerkers ook vanuit huis veilig en effectief samen blijven werken.

Iedereen doet mee

Het bleek een goed moment voor de uitrol van Teams. Vanwege de noodzaak om op afstand samen te werken, was de bereidheid tot adoptie groter dan ooit!


“Mooi om te zien dat iedereen nu onboard is en
hoe enthousiast men er mee aan de slag gaat.“

- Tessa Askamp, IT Projectmanager en functioneel beheerder -


Project: Uitrol Teams en SharePoint
Organisatie: VSBfonds
Branche: Vermogensfonds
Producten/diensten: Teams SharePoint

 • Heiko Wijtenburg

  Account Manager

  Plan een meeting

    • LinkedIn
    • Mail
    • Telefoon
   085 – 487 52 21
   heikow@delta-n.nl
   Connect met Heiko
   invisible box
 • Meer weten? Neem contact met ons op

  Contactverzoek

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.