ReferentiesDevOpsCanon Production Printing (Océ) – DevOps dienstverlening

Canon Production Printing - DevOps dienstverlening

DevOps dienstverlening van Canon

Op de R&D afdeling van Canon Production Printing (Océ) is jarenlang gebruik gemaakt van de ALM tooling van IBM voor de ondersteuning van het software ontwikkelproces. Op het moment dat de gebruikte tools end-of-life waren, moest er een keuze gemaakt worden tussen de opvolger of de overstap naar een ander platform. Er is gekozen voor het ontwikkelpatform van Microsoft, omdat dit als volledig geïntegreerd platform hen in staat stelde om de gewenste stappen te zetten. Ook het kostenaspect heeft bij de keuze een rol gespeeld. De migratie was een complex en omvangrijk traject, aangezien alle ontwikkelteams zijn overgestapt van tooling die jarenlang gebruikt is. Er dienden bijvoorbeeld allerlei programma’s, scripts e.d. worden aangepast.

Advies, ondersteuning en training DevOps

Delta-N heeft belangrijke ondersteuning geleverd tijdens dit traject, dat grotendeels door Canon Production Printing (Océ) zelf is uitgevoerd. In eerste instantie in een adviserende rol waarbij een aantal hands-on consultancy sessies zijn verzorgd. Hierin is geadviseerd over de mogelijkheden van het ontwikkelplatform en hoe het systeem optimaal ingezet zou kunnen worden.
Daarnaast heeft een DevOps Consultant geadviseerd over de benodigde infrastructuur en een plan opgesteld voor de realisatie hiervan.
Vervolgens is er ook ondersteuning geleverd bij de migratie naar de nieuwe omgeving en zijn er trainingen verzorgd. Via volledig op maat gemaakte trainingen zijn tijdens een achttal sessies alle gebruikers getraind in het gebruik van het systeem.

Full service partner

Canon Production Printing heeft Delta-N ingeschakeld voor dit traject vanwege onze brede DevOps expertise. Hierdoor konden wij het gehele traject, inclusief training en support, voor hen uitvoeren. Daarnaast hebben onze uitgebreide ervaring met dit soort trajecten en onze nauwe contacten met Microsoft meegespeeld.

Over Canon Production Printing

Canon Production Printing (Océ) is leverancier van hoogwaardige printsystemen, maar genereert ook steeds meer omzet uit de verkoop van diensten. Onder meer op het gebied van documentoplossingen en outsourcing. Canon Production Printing in Venlo is het ‘product creation center’ van Canon. Ruim 2000 medewerkers zijn werkzaam in o.a. Productie, Logistiek en Research & Development.

Project: DevOps dienstverlening
Organisatie: Canon Production Printing
Branche: Productie, techniek
Producten/diensten: Azure DevOps, advies, training, support, DevOps Program