OplossingenDevOpsAgile werken

De wereld om ons heen verandert en deze verandering gaat steeds sneller. Om bij te blijven met betekent dit dat uw organisatie mee moet veranderen. Agile maakt het voor organisaties mogelijk om met deze continue verandering om te gaan. Agile is een werkwijze die uitgaat van continue leren en verbeteren. Dit wordt in het algemeen gefaciliteerd door kleine opleveringen van werkzaamheden, die ik korte tijd gedaan worden. Op die manier kan men het werk inspecteren en waar nodig aanpassen, zonder dat veel tijd en geld verloren gaat omdat gewerkt wordt aan een oplossing die niet (meer) aansloot bij de wensen van de klant.

De afgelopen jaren zijn steeds meer bedrijven over gegaan op een agile manier van werken en plukken hier nu de vruchten van. Ze zijn daadwerkelijk wendbaarder geworden en kunnen daardoor sneller inspelen op veranderingen in de markt.

Agile werken

Wanneer overgaan op Agile werken?

Als u één van de onderstaande situaties herkent is dit een goede reden om agile werken te overwegen:

-Uw bedrijf lijkt de slag met de concurrentie te verliezen, concurrenten zijn sneller en weten beter wat de eindgebruiker wil hebben. 

-U ziet kansen in de markt, maar uw ontwikkelproces duurt te lang om voldoende op de vraag te reageren.

Wat houdt agile werken in?

Agile is het gedachtegoed, dat uitgaat van snelle feedback en het snel waarde creëren voor klanten/ gebruikers, dit allemaal zonder in te boeten op kwaliteit.

De meest gebruikte agile methodieken zijn:

Scrum: Meest toegepast Agile methode voor voornamelijk software development.

Kanban: Kan gebruikt worden voor activiteiten die een vast patroon heeft van acties

Scaled: Als meerdere teams aan een oplossing werken, is het verstandig om deze teams wel met elkaar hun werk af te laten stemmen. Vaak maakt deze oplossing in de basis gebruik van Scrum.

Het werkt niet?!

Het kan zijn dat uw organisatie al op een agile manier van werken is overgegaan maar dat de voordelen die bij aanvang zijn beloofd niet worden behaald. Dit kan verschillende oorzaken hebben, vaak horen we dan dat “agile niet werkt”. Wij vragen dan door waarom niet, want waarschijnlijker is dat dit wordt veroorzaakt doordat bijvoorbeeld:

 • Er is gestart met agile werken, maar het niet duidelijk (meer) is waarom deze stap is genomen. Agile wordt dan ervaren als een doel in plaats van een hulpmiddel.
 • Er bij het overgaan op agile werken voornamelijk is gefocust op kennis en niet op het helpen de nieuwe manier van werken goed toe te passen.
 • Er onvoldoende is gekeken welke agile manier van werken het best past.

De oplossing is dan om gezamenlijk te kijken wat de oorzaak is en hoe het agile werken wel in uw voordeel kan werken.

Agile coaches en Scrum masters

Wij adviseren en ondersteunen teams en organisaties bij het adopteren en optimaliseren van agile werken. Onze ervaren agile coaches en Scrum masters kunnen u helpen met:

 • advies over de te nemen route en meest geschikte agile oplossing;
 • training geven op het gebied van Scrum (algemeen of op basis van rol), Kanban en Scaled agile;
 • inzet om uw bedrijf zo goed mogelijk te laten werken met de gekozen agile oplossing.

Meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op via 085 - 487 52 00.

2 code meten_tecnical debt

Neem contact met ons op

Contactverzoek

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Miquel Asmus

  Account Manager

   • LinkedIn
   • Mail
   • Telefoon
   • 085 – 487 52 20
    miquela@delta-n.nl
    Connect met Miquel
    invisible box