OplossingenDevOpsAgile werken

De wereld om ons heen verandert en deze verandering gaat steeds sneller. Om bij te blijven betekent dit dat jouw organisatie mee moet veranderen. Agile maakt het voor organisaties mogelijk om met deze continue verandering om te gaan. Agile is een werkwijze die uitgaat van continue leren en verbeteren. Dit wordt in het algemeen gefaciliteerd door kleine en frequente opleveringen van werkzaamheden. Op die manier kan men het werk inspecteren  en feedback verzamelen. En indien nodig aanpassen. Hiermee wordt verkomen dat veel tijd en geld verloren gaat omdat gewerkt wordt aan een oplossing die niet (meer) aansluit bij de wensen van de gebruikers.

De afgelopen jaren zijn steeds meer bedrijven over gegaan op een agile manier van werken en plukken daar nu de vruchten van. Ze zijn daadwerkelijk wendbaarder geworden en kunnen daardoor sneller inspelen op veranderingen in de markt.

Agile werken

Wanneer overgaan op Agile werken?

Als je één van de onderstaande situaties herkent is dit een goede reden om agile werken te overwegen:

-Jouw bedrijf lijkt de slag met de concurrentie te verliezen, concurrenten zijn sneller en weten beter wat de eindgebruiker wil hebben. 

-Je ziet kansen in de markt, maar jouw ontwikkelproces duurt te lang om snel genoeg op de vraag te reageren.

Wat houdt agile werken in?

Agile is het gedachtegoed dat uitgaat van snelle feedback en het snel waarde creëren voor klanten/ gebruikers. Zonder in te boeten op kwaliteit.

De bekendste en meest gebruikte agile methodieken zijn:

Scrum: Meest toegepaste Agile methode. Met name binnen software development wordt Scrum veel toegepast.

Kanban: Is met name geschikt voor activiteiten die een vast patroon van acties kennen.

Scaled agile: Als meerdere teams werken aan een oplossing, is het verstandig om deze teams wel met elkaar hun werk af te laten stemmen. Hier zijn diverse frameworks voor ontwikkeld, die veelal op Scrum gebaseerd zijn.

Het werkt niet?!

Het kan zijn dat jouw organisatie al op een agile manier van werken is overgegaan, maar dat de beloofd voordelen niet worden behaald. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Vaak horen we dan dat “agile voor ons niet werkt”. Wij vragen dan door waarom niet, want waarschijnlijker is dat dit wordt veroorzaakt doordat bijvoorbeeld:

 • Er is gestart met agile werken, maar het niet duidelijk (meer) is waarom deze stap is genomen. Agile wordt dan ervaren als een doel in plaats van een hulpmiddel.
 • Er bij het overgaan op agile werken voornamelijk is gefocust op kennis en niet op het helpen de nieuwe manier van werken goed toe te passen.
 • Er onvoldoende is gekeken welke agile manier van werken het best past.

De oplossing is dan om gezamenlijk te kijken wat de oorzaak is en hoe het agile werken wel in jouw voordeel kan werken.

Agile coaches en Scrum masters

Wij adviseren en ondersteunen teams en organisaties bij het adopteren en optimaliseren van agile werken. Onze ervaren agile coaches en Scrum masters kunnen je helpen met:

 • advies over de te nemen route en meest geschikte agile oplossing;
 • Scrum training geven op het gebied van Scrum (algemeen of op basis van rol), Kanban en Scaled agile;
 • agile coaching om jouw bedrijf zo goed mogelijk te laten werken met de gekozen agile oplossing.

Meer weten over de mogelijkheden van het invoeren of verbeteren van een agile werkwijze? Neem contact met ons op via 085 - 487 52 00.

2 code meten_tecnical debt

Neem contact met ons op

Contactverzoek

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Pascal Kruijmel

  Account Manager

  Plan een meeting

   • LinkedIn
   • Mail
   • Telefoon
   • 085 – 487 52 22
    pascalk@delta-n.nl
    Connect met Pascal
    invisible box