OplossingenDevelopmentTOPdesk – Azure DevOps koppeling

EN

 

Veel organisaties die software ontwikkelen maken gebruik van tools als Azure DevOps om dit proces te TOPdeskondersteunen. Voor het registreren en afhandelen van incidenten en wijzigingsverzoeken wordt meestal een ander systeem gebruikt, bijvoorbeeld TOPdesk. Voor een deel van de geregistreerde meldingen zal gelden dat er een aanpassing in de software noodzakelijk is. In dat geval moet de melding worden doorgezet naar de ontwikkelafdeling. In de praktijk worden deze incidenten opnieuw ingevoerd, dubbel werk dat tijd kost en de kans op fouten vergroot. Ook de terugkoppeling naar de gebruiker toe ontbreekt nog wel eens. Voor organisaties die beide systemen gebruiken kan een koppeling tussen TOPdesk en Azure DevOps een aanzienlijke efficiency-winst opleveren.

Meer weten? Onlangs hebben we een webinar over de koppeling verzorgd. Kijk hier de opname terug. Ook hebben we recentelijk drie verbeteringen aangebracht aan de koppeling.

Koppeling met Azure DevOps

De koppeling tussen Azure DevOps en TOPdesk werkt beide kanten op. Meldingen in TOPdesk kunnen eenvoudig worden doorgezet naar Azure DevOps. Andersom worden statuswijzigingen van workitems in Azure DevOps teruggestuurd naar TOPdesk.

Zodra een melding vanuit TOPdesk wordt doorgezet, wordt er een work-item gecreëerd in Azure DevOps waar ze door het ontwikkelteam kunnen worden opgepakt.

Dit kunnen incidenten zijn, maar ook geregistreerde wijzigingsverzoeken. De volledige informatie kan worden overgenomen, inclusief eventuele bijlages zoals screenshots.

Zodra de status van een work-item in Azure DevOps verandert, wordt deze statuswijziging teruggestuurd naar TOPdesk. De TOPdesk kaart wordt bijgewerkt, waardoor support medewerkers altijd op de hoogte zijn van de actuele status en klanten hierover kunnen informeren.

Voordelen TOPdesk - Azure DevOps koppeling

De koppeling tussen TOPdesk en Azure DevOps levert organisaties die regelmatig meldingen doorzetten naar de ontwikkelafdeling flinke efficiency-winst op.

 • Geen dubbele invoer van incidenten en wijzigingsverzoeken.
 • Snellere afwikkeling van incidenten doordat ze direct doorgezet worden.
 • Volledige informatie belandt bij het ontwikkelteam, inclusief bijlages.
 • Minder (mis-)communicatie tussen development en support.
 • Up-to-date inzicht in status van meldingen in TOPdesk.
 • De integratie is een SaaS oplossing, dus draait niet in lokale infrastructuur.
 • Klanten kunnen beter geïnformeerd worden.
 • Toegang tot Customer Portal

Klanten over de TOPdesk koppeling

Ridder - TOPdesk Azure DevOps koppeling

“We besparen dankzij de TOPdesk – Azure DevOps koppeling veel tijd, doordat we de changes nu niet meer handmatig hoeven bij te houden. Daarnaast is de informatie-voorziening naar onze developers nu veel beter."

 

David van der Ent Test & Release coördinator Ridder
ISAH - TOPdesk koppeling

"Dankzij de koppeling tussen TOPdesk en Azure DevOps is alles wat bij ons dubbel, handmatig, te laat of niet goed gebeurde verholpen en helemaal geautomatiseerd. Hierdoor kunnen wij onze software gericht blijven verbeteren.”

Jos van Baal Manager Research & Development Isah

Meer informatie

De TOPdesk - Azure DevOps koppeling is een standaardkoppeling op basis van de SaaS-versies van beide software producten. De koppeling is goedgekeurd door TOPdesk en ook terug te vinden op de TOPdesk Marketplace.

Hebt u vragen of wilt u een vrijblijvende kostenindicatie? Vul dan onderstaand formulier in of bel 085 - 487 52 20.

GitHub Werkt u met GitHub en wilt u koppelen met TOPdesk? Neem ook dan contact op.

TOPdesk - Azure DevOps koppeling

Meer weten over de TOPdesk - Azure DevOps koppeling?

Contactverzoek

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Miquel Asmus

  Account Manager

   • LinkedIn
   • Mail
   • Telefoon
   • 085 – 487 52 20
    miquela@delta-n.nl
    Connect met Miquel
    invisible box