ReferentiesCloud SolutionsRIVM naar de public Coud met een Azure Landing Zone

RIVM naar de public Cloud met een Azure Landing Zone

RIVM Azure Landing Zone

RIVM is in 2019 van start gegaan met een verkenning naar de public cloud. Toekomstgerichte personeelsontwikkeling en toekomstbestendige (cloud)technieken vormden een groot onderdeel van de veranderopgave die RIVM wilde gaan doormaken. Het RIVM moest versnellen en dat vraagt om kortere levertijden. Die kortere levertijden kun je alleen bereiken als je gebruikmaakt van cloud-technieken. De public cloud leent zich uitstekend daarvoor. De COVID-pandemie heeft de cloud-reis van RIVM versneld.


“Als onderdeel van een Azure Data management traject heeft Delta-N een Azure Landing Zone voor ons ingericht. Dit biedt ons een veilige, geïntegreerde en schaalbare extensie op onze eigen on-premises omgeving en systemen. Naast de implementatie heeft Delta-N ook awareness, adoptie, overdracht en support verzorgd.”

-  Stefan van Bockel - Product Owner Cloud Competence Center -


Van Bockel, product owner Cloud Competence Center RIVM, ‘Wij lopen bij het RIVM redelijk voorop in onze aanpak door niet alleen de technische kant aan te pakken, maar vooral ook de governance, people and processes kant goed vorm te geven. Ik vind het waanzinnig gaaf dat ik hierdoor de Rijksoverheid elke dag een klein beetje beter kan maken. Dat is ook mijn drive om nu als cloud-ambassadeur ook andere organisaties enthousiast te maken om met de cloud te gaan werken.”

Lees ook het artikel De Cloud op Tafel op basis van een interview met o.a. Stefan van Bockel

Project: Azure Landing Zone
Organisatie:RIVM
Branche: Overheid
Producten/diensten: Azure Landing Zone