Cloud SolutionsNieuwe chat- en samenwerkingsfuncties in Microsoft Teams

Nieuwe chat- en samenwerkingsfuncties in Microsoft Teams

In oktober heeft Microsoft Ignite plaats gevonden. Dit is een event van Microsoft, waarbij jaarlijks veel nieuwe features worden aangekondigd. Uiteraard zijn er ook voor Microsoft Teams een aantal leuke features aangekondigd. In dit blog behandelen we nieuwe chat- en samenwerkingsfuncties binnen Microsoft Teams.

Microsoft wil de betrokkenheid en interactiviteit vergroten in Teams vergaderingen, hiervoor zijn er nieuwe functies geïntroduceerd. In dit blog behandelen we vier functies, waardoor Teams vergaderingen nog efficiënter worden. De volgende functies gaan we behandelen: Mesh Avatars, Cameo, Excel Live en Together Mode. 

Mesh Avatars 

Mesh Avatars is momenteel beschikbaar in de private preview. De Avatar app downloadt je in de Microsoft Teams Store. In de app kan je drie standaard avatars kiezen en vervolgens kan je uit honderden aanpassingen kiezen, waardoor je toch een persoonlijke avatar kan maken. De avatar kan je inzetten tijdens een Teams vergadering en daarnaast kan je een aantal gebaren maken. Dit maakt de vergadering toch persoonlijker, ondanks dat je de camera niet aan hebt staan. 

Mesh avatars

Cameo

Wellicht herken je dit wel, je bent aan het presenteren met PowerPoint Live, maar de camerafeed staat in de weg voor een mooie afbeelding. Dit is tegenwoordig aan te passen in de dia’s van de PowerPoint. Tijdens het maken van de dia’s kan je via invoegen; Cameo aanklikken. Je kan hierbij de style van de camera aanpassen of effecten toepassen 

cameo functie blog

Excel Live

In dit jaar zal Excel Live beschikbaar worden gesteld. Je kan tijdens Teams vergaderingen met collega’s Excel-werkmappen bewerken in realtime binnen het vergadervenster op elk apparaat. Het maakt niet uit of het een iOS-, Andriod toestel of een tablet is. Met sheetviews kan iedereen zijn eigen view houden, zodat je bij filteren/ sorteren niet andermans view verstoord. Hierdoor kan je efficiënter met elkaar samenwerken. 

Excel Live Teams

Together Mode

Wij hebben de Together Mode al getest. Dit is een handige functie die je kan aanzetten tijdens een Teams vergadering, zo creëer je een gevoel dat je samen zit met je collega’s maar dan in een virtuele omgeving. Daarnaast kunnen de organisatoren ook stoelen toewijzen waar men gaat “zitten”. 

Efficiënter vergaderen

De nieuwe functies maken vergaderingen efficiënter. De Mesh-avatar is een leuke optie voor vergaderen. De Cameo functie is ook erg handig, met name voor de personen die vaak presenteren, kan je de presentatie per dia aanpassen waar je camera feed moet staan.

Excel Live is een mooie optie, omdat je nu met meerdere mensen tegelijkertijd in een vergadering aan een Excel-bestand kan werken. Voor het verhogen van het samenhorigheidsgevoel is de Together Mode een goede tool.

Mocht je nog geen Microsoft Teams gebruiken binnen de huidige werkomgeving of heb je vragen omtrent Microsoft Teams? Neem dan gerust contact met ons op via info@delta-n.nl of bel naar 085 487 52 20.

Mannie Lau, Cloud Consultant

  • Wil jij ook dagelijks de Moderne Werkplek implementeren? Bekijk vacatures!
  • Helicopter landt op een Azure logo. Daaronder staat "Veilig starten met Azure" en een knop met "meer informatie"