Cloud Solutions4 IT trends voor 2023

4 IT trends voor 2023

Innovaties volgen elkaar in rap tempo op in onze digitaliserende wereld. De mogelijkheden van Internet of Things, Artificial Intelligence (AI) en de Cloud worden steeds groter. Maar wat zijn nou de belangrijkste trends voor 2023? En waar moet je als organisatie rekening mee houden? Wij hebben 4 IT trends voor 2023 voor je op een rijtje gezet.

Versnelde digitale groei

De COVID-19 pandemie heeft er voor gezorgd dat innovatie in een stroomversnelling is geraakt. Het virus zorgde ervoor dat we massaal gingen thuiswerken en organisaties moesten hier razendsnel op inspelen. Zo zagen veel bedrijven de potentie van de Cloud en de voordelen die het met zich meebrengt. De inzet van de Cloud is noodzakelijk gebleken om alle ontwikkelingen in de markt te benutten. Maar liefst 75% van de voorspelde meerwaarde van de Cloud komt volgens bevindingen van McKinsey voort uit het stimuleren van innovatie. De verwachting is dan ook dat bedrijven de mogelijkheden steeds meer gaan toepassen en dat digitale groei steeds meer wordt.

Wil je direct inzicht in wat de impact van een Cloud transformatie op jouw organisatie is?  Vul dan onze Mini Business Scan in.

versnelde digitale groei - 4 IT Trends voor 2023

Cybersecurity wordt steeds belangrijker

Bijna dagelijks zijn er wel nieuwsberichten over bedrijven die gehackt zijn. De schade is vaak enorm. Je bent niet meer bereikbaar, medewerkers kunnen niet meer werken en orders worden niet meer verwerkt. Het aantal cyberaanvallen op Nederlandse bedrijven is de afgelopen 5 jaar zelfs verdrievoudigd. En het aantal ransomware-aanvallen is zelfs met 300% toegenomen. Ook had 1 op de 4 MKB bedrijven een security breach afgelopen jaar.

De verwachting is dat het aantal cyberaanvallen de komende jaren gaat toenemen. Zelfs 70% van de MKB bedrijven denkt dat cyberbedreigingen een groot risico vormen, terwijl cybersecurity voor veel bedrijven nog geen onderdeel van de strategie is. Om het aantal cyberaanvallen naar beneden te krijgen, is het cruciaal dat cybersecurity onderdeel wordt van de bedrijfsstrategie.

cybersecurity - 4 IT Trends voor 2023

Virtual Reality en Augmented Reality mogelijkheden nemen toe

Virtual Reality  en Augmented Reality zijn termen die we voornamelijk kennen van de entertainmentindustrie.  Het gehoor en zicht van de gebruiker wordt gestimuleerd, waardoor ervaringen intenser zijn.

De mogelijkheden van Virtual Reality en Augemented Reality nemen alleen maar toe. Defensie gebruikt Virtual Reality op dit moment al om personeel te trainen. En met Augmented Reality is het tegenwoordig al mogelijk om bijvoorbeeld behang te testen in jouw woning. Je kijkt dan door de camera van jouw smartphone of tablet, waarbij op de juiste plek het behang van jouw keuze wordt geprojecteerd.

virtual reality - 4 IT Trends voor 2023

Acceptatie Chatbot groeit

Een aantal jaren geleden was een chatbot vooral een irritatiepunt voor veel klanten, omdat het vaak niet de antwoorden gaf die gewenst waren. Door de groei van machine learning zijn chatbots steeds ‘volwassener’ geworden. En door het tekort aan klantenservicemedewerkers worden chatbots noodzakelijk in de communicatie naar klanten. Chatbots zijn namelijk kostenbesparend, 24-7 inzetbaar en schaalbaar wanneer dat nodig is. Kortom een chatbot is een middel om de dienstverlening naar een hoger niveau te tillen. De verwachting is dat door de ontwikkeling van geavanceerdere chatbots, de communicatie met klanten steeds meer via chatbots zal verlopen.

Chatbot - 4 IT Trends 2023

Contact

Heb je vragen omtrent implementatie van de Cloud, Virtual en Augemented Reality, AI, cybersecurity of chatbots? Neem dan gerust contact met ons op via info@delta-n.nl of bel naar 085 487 52 20.

  • Wil jij ook dagelijks de Moderne Werkplek implementeren? Bekijk vacatures!
  • Helicopter landt op een Azure logo. Daaronder staat "Veilig starten met Azure" en een knop met "meer informatie"