Cloud SolutionsGebruikersbeheer een hoofdpijndossier? Zo niet meer!

Toegang tot apps en de werkomgeving van gebruikers, wordt geregeld met een gebruikersidentiteit. Het beheren hiervan kost je als organisatie een hoop tijd, energie en daarmee geld. Door over te stappen naar een slimme, centrale oplossing wordt het beheer makkelijker, veiliger en inzichtelijker. Hoe dat zit, vertellen we je in deze blog.

Risico’s op fouten

Veel organisaties beheren hun bedrijfsgegevens en processen nog op lokale servers: de zogenaamde on-premise oplossing. Dit betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor het beheer van de servers, de applicaties die daarop draaien én het gebruikersbeheer. Dat kost tijd en energie. Als een medewerker problemen heeft met het verkrijgen van toegang tot een applicatie, is het aan de IT-beheerder om uit te zoeken waar het probleem zit. Is een medewerker zijn – of haar – wachtwoord vergeten, dan moet het wachtwoord gereset worden. Maar misschien mag die specifieke medewerker simpelweg geen toegang krijgen tot een bepaalde applicatie. Gedoe en uitzoekwerk dus, met alle mogelijke risico’s op fouten.

Overzichtelijk beheer

Door de overstap te maken naar een slimme, centrale oplossing voor het gebruikersbeheer, kun je dit gedoe met een gerust hart achter je laten en zet je een stapje richting de moderne werkplek. Als een medewerker slechts één ‘identity’ voor alle aangesloten diensten krijgt, en je beheert die gebruikersidentiteiten – plus de bijbehorende rechten en rollen – centraal, wordt het beheer een stuk overzichtelijker. Dankzij single sign on kan een medewerker met die ene identiteit overal inloggen, ook bij applicaties die vallen buiten Microsoft 365. Dat scheelt frustraties bij je mensen en zorgt voor een veiliger werkomgeving. We weten immers allemaal hoe het gaat als we talloze wachtwoorden moeten onthouden: die belanden al snel op een post-it onder het toetsenbord of in een notitie op de smartphone. Dat is met de moderne werkplek verleden tijd. En is een medewerker zijn wachtwoord vergeten? Dankzij de selfservice password-reset kan hij dan zelfstandig zijn wachtwoord herstellen, zonder dat daar een IT-beheerder aan te pas komt.

Centraal gebruikersbeheer met Azure Identity Management

In behapbare stappen naar een moderne cloudwerkplek

Slim gebruikersbeheer past in onze visie van een moderne werkplek. Een ideaalplaatje waar je in behapbare stappen naartoe kunt werken. Ben je benieuwd naar een slimme en centrale oplossing waarmee op één plek de gebruikers beheerd kunnen worden? Bekijk dan nu ons webinar over Identity management en apparatenbeheer on-demand of neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Wij kijken altijd naar de context waarin jouw organisatie zich bevindt, naar de prioriteiten en naar de onderlinge afhankelijkheden van de oplossingen die je in huis hebt.

 • Wil jij ook dagelijks de Moderne Werkplek implementeren? Bekijk vacatures!
 • Meer weten over Cloud Identity Management?

  Contactverzoek

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Heiko Wijtenburg

  Account Manager

  Plan een meeting

    • LinkedIn
    • Mail
    • Telefoon
   085 – 487 52 21
   heikow@delta-n.nl
   Connect met Heiko
   invisible box