ReferentiesCloud SolutionsInvers naar de cloud met een Azure Landing Zone

Invers naar de cloud met een Azure Landing Zone

INvers logo

Invers is een toonaangevende aggregator van rekeningafschrift informatie uit Voorburg. Wij hebben Invers vanaf het begin begeleid in de transitie naar de cloud met een Azure Landing Zone. Een Azure Landing Zone is een basisinrichting in Azure waarop je workloads kunt plaatsen. Door bij het opzetten rekening te houden met zaken als schaalbaarheid, governance, compliance, connectiviteit en security, ontstaat een veilige en duurzame omgeving voor de modernisering en innovatie van toepassingen in Azure.

Product naar de cloud

Invers heeft een service ontwikkeld die in staat is om banktransacties geautomatiseerd met toestemming van de rekeninghouder op te halen bij de bank en zeer gedetailleerd te categoriseren. Deze service is opgesloten in een monolithische applicatie die gehost wordt in een datacenter, maar applicatief door Invers wordt beheerd. De kosten van het onderhoud en beheer groeiden sterk. Tevens zijn de eisen rondom compliancy en privacy de laatste jaren strenger geworden, waardoor een stap naar de cloud praktisch noodzakelijk was.

Frank Nolden, CTO a.i.: “Omdat we nog nooit gewerkt hadden met cloudoplossingen, hebben we Delta-N ingeschakeld voor de ondersteuning. Dat heeft ons een enorme snelheid gegeven bij de start van dit traject. De voordelen die we denken te gaan realiseren zijn in mooie KPI’s gedefinieerd en zullen na afloop worden gemeten. "

Hoewel de service in een hosted omgeving draaide die toegankelijk is voor geautoriseerde klanten, had Invers geen specifieke ervaring met cloud oplossingen als Amazon Web Services, Google Cloud en Microsoft Azure. Deze cloud oplossingen hebben veel voorzieningen beschikbaar die zelf niet ontwikkeld en bedacht hoeven te worden. Dit was voor Invers interessant, want de kosten voor de huidige gevirtualiseerde servers werden verlaagd. Delta-N heeft de technische netwerkarchitectuur aangelegd, waarbij security een belangrijk aandachtsgebied is geweest. Na de oplevering is de applicatie van Invers langzaam en gecontroleerd overgezet. Tevens was de overstap naar de cloud met een Azure Landing Zone voor Invers een logische gezien hun Microsoft development stack.

Frank Nolden: “Delta-N heeft op deze weg alle drempels weggenomen, zodat de overgang en begeleiding op een gestroomlijnde manier plaats heeft kunnen vinden.”

Makkelijk Schakelen

Frank Nolden: "Het project is nog niet afgerond, maar we hebben alle vertrouwen in dat dit naar tevredenheid wordt gedaan."


“Doordat Delta-N in de buurt zat, was het makkelijk schakelen. Wij zijn een partij die graag flexibel werkt en dit werd door Delta-N omarmd.”

-  Frank Nolden - Chief Technology Officer a.i. -


Project: Azure Landing Zone
Organisatie: Invers
Branche: Software
Producten/diensten: Azure Landing Zone