Terugblik Techorama 2023

Twee dagen lang inspirerende kennissessies in jungle stijl. Met ruim 1200 bezoekers was Techorama 2023 weer een groot succes. Bekijk onze terugblik.

Kwaliteit vereist dienend leiderschap

Om kwalitatief goede software te realiseren is dienend leiderschap nodig. In dit blog staan we stil bij de verschillende soorten dienend leiderschap.

Webinar Nieuw in Azure DevOps

Vier keer per jaar zetten we tijdens het webinar Nieuw in Azure DevOps de belangrijkste nieuwe features voor je op een rij.

Delta-N weer in Top 10 beste werkgevers

Voor het 5e jaar op rij heeft Delta-N een mooie positie gepakt in het jaarlijkse onderzoek naar werkgevers in de ICT-markt. Dit jaar een 10e plek met een 9.22 gemiddeld.

Cloud Transformatie

Het resultaat van een Cloud Transformatie is een moderne digitale organisatie die de technologische mogelijkheden optimaal benut en klaar is voor de toekomst.

DevOps Program

Het DevOps Program helpt organisaties de software ontwikkeling te versnellen en kwalitatief betere software op te leveren.

Delta-N Raceway deel II

Wij bouwen met een stel enthousiaste medewerkers aan een eigen racebaan! In dit deel 2 van onze blogserie, de tijdregistratie.

Nieuw in Microsoft 365

In de eerste maanden van 2023 zijn er weer de nodige nieuwe mogelijkheden in Microsoft 365 aangekondigd, o.a. in Teams, Outlook en Planner.

Workitem Management in GitHub

Wat zijn de mogelijkheden voor Workitem Management in GitHub. Wordt Azure DevOps gekopieerd of is er een eigen visie?

Delta-N met 11e plek in werkgevers top 50

Jaarlijks voert Computable een onderzoek uit naar de tevredenheid van ICT’ers over hun werkgevers. In dit onderzoek is Delta-N op een 11e plek geëindigd  in de werkgevers top 50 met een gemiddeld …

Azure DevOps Extensions Update

Een update rondom de Azure DevOps extensions marketplace. Welke extensions zijn populair of handig, en zijn ze eigenlijk wel zo goed?

Jamie Greeve 15 jaar in dienst bij Delta-N

Onze Jamie is 15 jaar in dienst. Hierom hebben wij een interview met hem afgenomen om stil te staan bij deze mijlpaal, maar ook om terug te blikken en vooruit te kijken.

Zelf naar Azure DevOps Services migreren

Kun je je on-premises TFS omgeving zelf naar Azure DevOps Services migreren? Ja dat kan, maar zeker als er sprake is van veel historie en maatwerk is ons advies een specialist met …

Business Scan

Een effectieve transformatie naar een moderne digitale organisatie vereist een goed beeld van de huidige situatie. Onze Business Scan biedt dit inzicht.

Is Scrum altijd de juiste oplossing?

Vanuit een agile mindset is het mooi om te zien, dat steeds meer organisaties en teams hun werk in Scrum proberen te structureren. De vraag is wel: Is Scrum altijd de juiste …

Analyse informatieveiligheid

De toename van cybercrime is reden genoeg om de dreiging serieus te nemen en van informatieveiligheid een topprioriteit te maken. Maar hoe start je?

DASA DevOps Awards 2022

Fabian Biesheuvel is één van de juryleden van de prestigieuze DASA DevOps Awards. Bedoeld om jonge DevOps-professionals in het zonnetje te zetten.

Vier veelgemaakte fouten met DevOps

Veelgemaakte fouten bij DevOps: DevOps zien als doel in plaats van middel, DevOps verwarren met automatiseren, je beperken tot de afdelingen Dev en Ops en teveel tegelijk willen veranderen.

Azure DevOps Ninja

Een work item kwijt? Er zijn diverse manieren om Work Items terug te vinden. In dit blog een aantal zoekstrategieën.

Beveilig je YAML pipelines

Security als onderdeel van je CI/CD pipeline zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar in de praktijk blijkt dit lang niet altijd het geval.

PowerShell Tips & Tricks

In de vorm van een blogserie zal ik een aantal specifieke onderdelen van PowerShell behandelen. Dit keer het verschil tussen ForEach en ForEach-Object.

Online DevOps Meting

Een Online DevOps Meting geeft je objectief inzicht in de sterke kanten en verbeterpunten van je software ontwikkelproces. Het biedt je de handvatten om gericht te verbeteren.

Succesfactoren in DevOps, deel 4B: techniek

Met de juiste tools kunnen ook het testen van software en continuous integration vergaand worden geautomatiseerd. Omdat het deels mensenwerk blijft, kan er toch het een en ander misgaan.

Samenwerking binnen Scrum teams

Scrum verandert veel binnen een organisatie. Deze 4 fases zorgen voor een probleemloze samenwerking binnen een Scrum team.

Bij Delta-N staat de mens centraal

Delta-N investeert continu in opleiding, ontwikkeling en plezier van medewerkers. Hierdoor halen zij voor klanten het maximale uit moderne technologie.

Succesfactoren in DevOps, deel 4A: techniek

In de voorlaatste blog van de reeks ‘Succesfactoren van DevOps’ komen de architectuur van applicaties, het belang van security tijdens het ontwikkelproces en versiebeheer aan bod.

Succesfactoren in DevOps, deel 3: proces

Om grip te krijgen op alle DevOps-processen, en daarmee continu waarde aan de eindgebruiker te kunnen leveren, moeten deze duidelijk zichtbaar worden gemaakt voor het team.

Kleinere user stories zijn beter

Ook na de overstap naar agile werken duurt het vaak nog lang tot een release. Door user stories kleiner te maken kan een scrum team hier zelf iets aan doen.

Succesfactoren in DevOps, deel 2: meten

Door bij software ontwikkeling de juiste zaken te meten, krijg je waardevolle informatie over het huidige proces en de waarde die je voor je klanten levert. .

Scrum guide 2020: Commitments

Op 18 november is de Scrum Guide 2020 uitgebracht met wijzigingen om Scrum nog toegankelijker te maken en qua invulling minder dwingend te zijn.

Succesfactoren in DevOps, deel 1: cultuur

Voorafgaand aan een DevOps-transformatie brengen we aan de hand van vragen de heersende cultuur in kaart. Na verloop van tijd meten we of er voldoende vorderingen zijn.