PowerShell Tips & Tricks

In de vorm van een blogserie zal ik een aantal specifieke onderdelen van PowerShell behandelen. Dit keer het verschil tussen ForEach en ForEach-Object.

Online DevOps Meting

Een Online DevOps Meting geeft je objectief inzicht in hoe je presteert op DevOps competenties. Het biedt je de handvatten om gericht te verbeteren.

Succesfactoren in DevOps, deel 4B: techniek

Met de juiste tools kunnen ook het testen van software en continuous integration vergaand worden geautomatiseerd. Omdat het deels mensenwerk blijft, kan er toch het een en ander misgaan.

Samenwerking binnen Scrum teams

Scrum verandert veel binnen een organisatie en dat kan verwarrend zijn. Deze 4 fases zorgen voor een probleemloze samenwerking binnen uw team.

Bij Delta-N staat de mens centraal

Delta-N investeert continu in opleiding, ontwikkeling en plezier van medewerkers. Hierdoor halen zij voor klanten het maximale uit moderne technologie.

Succesfactoren in DevOps, deel 4A: techniek

In de voorlaatste blog van de reeks ‘Succesfactoren van DevOps’ komen de architectuur van applicaties, het belang van security tijdens het ontwikkelproces en versiebeheer aan bod.

Succesfactoren in DevOps, deel 3: proces

Om grip te krijgen op alle DevOps-processen, en daarmee continu waarde aan de eindgebruiker te kunnen leveren, moeten deze duidelijk zichtbaar worden gemaakt voor het team.

Succesfactoren in DevOps, deel 2: meten

Door bij software ontwikkeling de juiste zaken te meten, krijg je waardevolle informatie over het huidige proces en de waarde die je voor je klanten levert. .

Scrum guide 2020: Commitments

Op 18 november is de Scrum Guide 2020 uitgebracht met wijzigingen om Scrum nog toegankelijker te maken en qua invulling minder dwingend te zijn.

Succesfactoren in DevOps, deel 1: cultuur

Voorafgaand aan een DevOps-transformatie brengen we aan de hand van vragen de heersende cultuur in kaart. Na verloop van tijd meten we of er voldoende vorderingen zijn.

DevOps Program

Het DevOps Program helpt organisaties de software ontwikkeling te versnellen en kwalitatief betere software op te leveren.

Succesvoller in DevOps door monitoring

Monitoring is binnen DevOps niet alleen belangrijk om vroegtijdig problemen te ontdekken, maar helpt ook de juiste beslissingen te nemen richting de toekomst.

Microsoft Partner DevOps

Als Microsoft DevOps Gold Partner zijn wij al 15 jaar dé specialist op het gebied van DevOps en de Microsoft tooling Azure DevOps.

5 misvattingen over Scrum

Aanpassingen doorvoeren in Scrum is op zich geen probleem, helaas gaat het vaak om aanpassingen die het leveren van waarde tegenwerken.

Azure DevOps Health Check

Profiteer van de voordelen van ontwikkelen in de cloud. Migreer nu met behoud van volledige historie naar Azure DevOps.

Lead Developer

De Lead Developer die wij zoeken is een bouwer, innovator en trouble shooter en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en optimalisatie van onze software op basis van Microsoft technologieën. Is deze …

Software opleveren: houd het klein en snel

Vaker kleine softwarereleases opleveren verhoogt de betrokkenheid van de klant, verkleint het risico op serieuze problemen en maakt het opsporen van bugs makkelijker.

GitHub in a day

Direct overstappen naar GitHub, nu Microsoft daarop focust? In één dag geven wij jouw team inzicht in de mogelijkheden, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Value Stream Mapping Sessie

Tijdens een Value Stream Mapping sessie maken we de knelpunten inzichtelijk door het proces visueel te maken.

In 3 stappen van visie naar backlog

Hoe kom je tot die user stories die bovenaan de backlog staan? Waarom zijn ze zo belangrijk en hoe passen ze in de strategie van de organisatie?

Zelf een Azure DevOps Custom Extension bouwen

De Visual Studio Marketplace biedt een veelheid aan extensies voor Azure DevOps en Visual Studio. Staat wat jij nodig hebt er niet tussen? Bouw dan je eigen Azure DevOps custom extensie.

Thuiswerken, hoe werkt dat?

Nu bijna iedereen verplicht thuis zit, zijn veel meer mensen aangewezen op tools als Teams om hun werk te kunnen blijven doen. Dat kan de nodige vragen opleveren.

Als (Scrum) team werken we thuis en nu?

Tijdelijk zijn onze agile coaches beschikbaar om u gratis te adviseren over hoe u meer uit uw scrum events haalt nu deze noodgedwongen remote plaatsvinden.

Hoe weet je of je klant tevreden is?

De beste manier om te bepalen hoe tevreden klanten zijn en wat ze anders willen zien, is door te ‘meten’. Periodieke klanttevredenheidsonderzoeken zijn dan ook een must.

Hoe hou je als manager je medewerkers tevreden?

Dat medewerkers tevreden moeten zijn met hun werk zal vrijwel niemand betwisten. Zeker niet met de huidige krapte op de arbeidsmarkt. Over de vraag of je ze dan ook meteen volledig in …

Webinar Nieuw in Azure DevOps

Vier keer per jaar zetten we tijdens het webinar Nieuw in Azure DevOps de belangrijkste nieuwe features voor je op een rij.

Waarom Dev en Ops silos niet werken

Veel bedrijven hebben nog gescheiden Development en Operations afdelingen, terwijl het opzetten van cross-functional teams leidt tot meer waarde voor de klant.

Succesvol veranderen: meten is verbeteren

Om de progressie van verbetertrajecten bij DevOps te monitoren, worden bij aanvang 21 competenties gemeten en waar nodig vertaald naar verbeteracties. Na zes maanden volgt een nieuwe meting.

Hackathon geslaagd!

Tijdens een 20-urige hackathon is er afgelopen weekend een roosterplatform ontwikkeld voor de Hartige Samaritaan.

Wat is DevOps?

Wat is DevOps? DevOps draait om het continu leveren van waarde aan de eindgebruiker. Met behulp van mensen, processen en technologie.

Scrum meetings zonde van de tijd?

Na verloop van tijd kunnen Scrum meetings als een sleur gaan voelen en weinig meer opleveren. Hoe voorkom je dit en zorg je dat je meer uit de Scrum meetings haalt?

Evidence based management

Evidence Based Management (EBM) is een nieuw framework van de grondleggers van Scrum dat organisaties helpt bij het meten, beheren en verhogen van de waarde die zij ontlenen aan de levering van …

Loket.nl over op Azure DevOps

Meteen na de migratie plukte Loket.nl al de vruchten van de mogelijkheden in Azure DevOps. Naast de Builds en Package Management is ook Release Management ingericht.

Private package hosting met Azure DevOps

Met Azure DevOps is het mogelijk om veilig en zonder extra kosten Private NPM packages te hosten. In dit blog instructies voor het opzetten van een NPM-stream.

Pipeline

The DevOps pipeline scale model visualizes the development pipeline. It explains DevOps by guiding you through the eight steps of the DevOps cycle.

DevOps Consultant

Als DevOps Consultant help je onze klanten sneller en kwalitatief betere software te ontwikkelen.

DevOps Antipatterns – documenten

Rondom de ontwikkeling van een software product worden nog altijd diverse documenten opgesteld. Het automatiseren van de benodigde acties biedt echter duidelijke voordelen.

Blog

Op deze pagina ziet u ons DevOps Blog. Regelmatig posten wij hier artikelen over o.a. DevOps, Agile, Azure DevOps en Continuous Delivery

Hoe veilig zijn uw applicaties nu echt?

Het is alweer ruim een jaar geleden dat veiligheid van applicaties, data en systemen extra aandacht kreeg vanwege de AVG wetgeving. Een positieve ontwikkeling, maar is het ‘veiligheid op papier’ geworden of …

Versiebeheer met Git

Git is een krachtige versiebeheertool waarmee applicatieontwikkeling en het beheren van documentatie verbeterd kunnen worden.