DevOpsVerbeter je organisatie: begin goed

Verbeter je organisatie

Snel inspelen op marktontwikkelingen. Als je de meeste websites en zakelijke borrelpraatjes moet geloven, dan is iedereen er volop mee bezig. En heeft iedereen een ultrakorte time-to-market. In de praktijk zien wij echter dat veel organisaties juist de grootste moeite hebben om hun markt te kunnen bijbenen. Laat staan erop vooruit te lopen. De wendbaarheid is dus ver te zoeken en die begint met een degelijke DevOps-organisatie.

Verbeter je organisatie: begin goed

Inrichting ontwikkelproces

Hoewel zaken als DevOps en agile werken ook op bedrijfsvoering in het algemeen kunnen worden losgelaten, gaat het ons primair om software-ontwikkeling. De manier waarop dat ontwikkelproces is ingericht bepaalt de snelheid waarmee jouw organisatie op marktkansen kan reageren. Voordat je serieus een DevOps-organisatie en investeringen gaat doen, in zowel geld als inspanningen en commitment, moet je goed weten waar jouw organisatie op dit moment staat. Anders ga je energie stoppen in zaken die je al (goed) doet of sla je juist belangrijke onderdelen over.

Hoe weet je waar je nu staat?

Maar hoe bepaal je nou waar je precies staat? Je zult er misschien niet direct aan denken, maar dat kun je doen door de ervaringen (dus hoe men het werken in een team ervaart) van alle betrokken medewerkers te ‘meten’ middels gesprekken. En dan niet alleen de developers, maar ook collega’s die betrokken zijn bij het testen en in productie nemen van de software. Naast wat meer informele gesprekken om de sfeer in de organisatie en het team te proeven, wordt een nauwkeurig, goed onderbouwd beeld ten aanzien van aspecten als cultuur, proces, meten en techniek pas echt verkregen met (online) assessments van medewerkers.

Voortgang meten

Uit die assessments kunnen allerlei verbeterpunten worden gedestilleerd. Dat kan uiteenlopen van het stroomlijnen van de communicatie (zowel intern als met de klant), nieuwe of andere DevOps-tooling in gebruik nemen en DevOps niet beperken tot enkele afdelingen, maar in de totale organisatie verankeren. Om vast te stellen of je succesvol bent en om volgende verbeterpunten te bepalen, is het noodzakelijk om ook periodiek de voortgang te meten.

Verbeter je organisatie met de hulp van onze experts, zowel bij het middels standaard assessments bepalen waar je op enig moment staat als bij het stellen van de juiste prioriteiten ten aanzien van optimalisatie. Je kunt ons bereiken op 085 - 487 52 00 of klik hier voor meer informatie over onze online DevOps-meting.

  • Wil jij ook werken aan een Modern Ontwikkelproces bij klanten? Bekijk vacatures!