5 Veelgestelde vragen over Azure DevOps
In mijn consultancypraktijk krijg ik veel verschillende soorten vragen. Een paar daarvan keert regelmatig terug. Daarom geef ik antwoord op deze vragen in dit blog.
Wat kost Azure DevOps?
Wanneer je een toolkeuze moet maken, wegen de kosten altijd mee in de keuze. Het is begrijpelijk, omdat je een bepaalde return on investment wil bereiken. Azure DevOps kan in eerste instantie gratis ingezet worden. Dat is beperkt tot een schaalgrootte van 5 gebruikers. Daarboven ga je betalen. Hoe dat precies werkt, heb ik in mijn eigen blog verder beschreven.
Wij werken nu met een andere tool, kunnen jullie ons migreren naar Azure DevOps?
Wij voeren al jaren migraties uit binnen en naar Azure DevOps (voorheen Team Foundation Server, TFS). Wij doen dit zowel naar/in Azure DevOps Server (on-premises) als Azure DevOps Services (Cloud). Doordat we hier veel ervaring mee hebben, maken we een gedegen inschatting en kunnen we bouwen op ervaring en tooling die we in het verleden opgezet hebben. We hebben eerder gegevens vanuit bijvoorbeeld Atlassian Jira/Bitbucket, Jenkins en Redmine overgezet. De uitdaging is telkens gelijksoortig; hoe zetten we gegevens, met zoveel mogelijk historie, over naar Azure DevOps. Aan de andere kant stellen we ook altijd de vraag aan onze klanten: wat is de waarde van de historie? Is het de moeite van de investering waard, of laten we het oude systeem voorlopig nog op archiefbasis draaien en zetten we alleen het hoognodige over? Wil je ook zo’n migratie uit laten voeren, dan kijken we graag samen met jou wat we voor je kunnen betekenen!
Gebruiker X ziet Azure Repos niet, hoe kunnen we dat oplossen?
De meeste mensen die bovenstaande melding lezen, zullen meteen aan een rechtenprobleem denken. Dat is in dit geval niet de oorzaak. Er zijn twee redenen waarom iemand het Azure Repos icoontje niet ziet in de menubalk. Wanneer niemand het icoontje ziet, is op projectniveau de feature Azure Repos uitgeschakeld.
Als dit niet het geval is en één of een paar gebruikers kunnen Azure Repos niet zien, dan hebben deze gebruikers niet het juiste Access Level. Het Access Level is eigenlijk de licentie die de gebruiker heeft. Deze wordt op Azure DevOps Organization niveau toegekend. Als een gebruiker het Stakeholder Access Level heeft, dan ziet deze de Azure Repos niet. Meer informatie over wat wel en niet in welk Access Level zit, vind je in de documentatie van Microsoft.
De rechtenstructuur in Azure DevOps is nu een rommeltje, hebben jullie een best practice hiervoor?
Het inrichten van de rechten in Azure DevOps op kleine schaal is niet zo moeilijk. Wanneer het om grotere groepen gebruikers gaat, wordt het belangrijk om hier structuur in aan te brengen. Mogelijk zijn er dan ook eisen op het gebied van integratie met een Identity/Role Management systeem. Wij hebben daar een duidelijke visie op.
Is onze Azure DevOps inrichting optimaal?
Deze vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Wij krijgen deze vraag wel vaker van klanten. Daarom hebben we een Azure DevOps Health Check in ons aanbod. In dit tweedaagse traject lichten we jouw omgeving door aan de hand van een door ons zelf ontwikkelde checklist. Vervolgens leveren we een rapport op met adviezen voor verbetering en optimalisatie. Uiteraard kunnen we aansluitend een rol spelen om te helpen bij het realiseren van de verbeteringen. Lees hier meer over onze Azure DevOps Health Check.
Meer weten over Azure DevOps en wat het voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan gerust contact op ons via info@delta-n.nl of bel naar 085 487 52 20.