NieuwsDevOpsTerugkijken Webinar ‘Specification by Example’

Tijdens softwareontwikkeling communiceren softwareontwikkelteams veelvuldig met stakeholders en product owners over user stories en de acceptatiecriteria die nodig zijn om een bepaald stuk functionaliteit te realiseren. Echter hebben wij mensen ook onze eigen referentiekaders, overtuigingen en onbewuste kennis. Doordat we hier onvoldoende bij stil staan, ontstaan er vaak onvolledige of onjuiste specificaties die kunnen leiden tot fouten in de software die gerealiseerd wordt.

Specification by Example

‘Specification by Example’ is een samenwerkingsvorm waarbij applicatiegedrag uitgedrukt wordt in voorbeelden, om zodoende het juiste product te bouwen. Door gezamenlijk deze voorbeelden uit te denken en uit te werken ontstaat er een gezamenlijk beeld, wordt kennis gedeeld en worden aannames voorkomen. Deze voorbeelden sturen de implementatie van de software en zijn in te zetten als testen die direct worden geautomatiseerd.

Op 27 mei heeft onze DevOps Consultant Joost Voskuil het webinar ‘Specification by Example’ gegeven. Vul onderaan je gegevens in om de opname direct terug te kijken.

Kijk nu het Webinar terug