NieuwsWat doet een Software Architect?

Elke klant is uniek. Dat is iets waar onze Architect Chris van Zadel bewust van is. Als Architect stelt hij klanten in staat de cloud optimaal te benutten. Zo doet hij de Cloud Solution architectuur voor klanten die een andere plan van aanpak nodig hadden vanwege de Corona-crisis. Ook is hij Software Architect voor verschillende klanten. Alleen wanneer is het handig om een Architect in te schakelen? Chris van Zadel geeft antwoord op deze vraag in dit interview.

Waarmee help jij klanten als Architect?

Chris: “Dat wisselt per klant, maar de grootste overeenkomst is dat ik klanten in staat stel om de cloud optimaal te benutten; dit gebeurt zoveel mogelijk op basis van standaardcomponenten, maar indien nodig ondersteund door maatwerk. Dit houdt in dat ik veel advies geef over het juiste besluit aan klanten om tot het gewenste resultaat te komen”.

Waar moet de klant rekening mee houden om tot het gewenste resultaat te komen?

Chris: “Het advies dat een Cloud Architect geeft is vaak fundamenteel. Dit betekent dat de langetermijnvisie een essentieel onderdeel is bij de beslissingen die er worden gemaakt. Het is belangrijk dat de klant dit begrijpt en hier rekening mee houdt. Alleen dan kunnen we het gewenste resultaat bereiken”.

Wat zijn de redenen dat klanten samen gaan werken met een Cloud Architect en waarom is het belangrijk om die hulp te hebben?

Chris: “Het uitgangspunt en de omstandigheden van iedere klant zijn uniek. Los van de kennis en kunde vanuit de techniek zal de oplossing die wij voor klanten ontwerpen en realiseren moeten passen binnen een bestaande organisatie. Het inzetten van nieuwe technologie betekent ook dat bestaande processen, het organisatiebeleid en werkwijzen moeten worden gerespecteerd of gecontroleerd moeten veranderen. Dit zijn factoren die meespelen om de juiste besluiten te nemen in ontwerp en realisatie. Hierbij is de kennis, het inzicht en de ervaring van een cloud architect van onschatbare waarde”.

Hulp nodig van een Architect?

Klinkt dit als iets wat u wilt toepassen binnen uw bedrijf of hebt u nog vragen die in dit interview niet zijn beantwoord? Neem dan contact met ons op.