NieuwsDevelopmentWat doet een Software Architect?

Elke klant is uniek. Dat is iets waar onze software architect Chris van Zadel bewust van is. Als software architect stelt hij klanten in staat de cloud optimaal te benutten. Zo doet hij de Cloud architectuur voor klanten die een ander plan van aanpak nodig hadden vanwege de Corona-crisis. Ook is hij software architect voor verschillende klanten. Alleen wanneer is het handig om een software architect in te schakelen? Chris van Zadel geeft antwoord op deze vraag in dit interview.

Waarmee help jij klanten als software architect?

Chris: “Dat wisselt per klant, maar de grootste overeenkomst is, dat ik klanten in staat stel om de cloud optimaal te benutten; dit gebeurt zoveel mogelijk op basis van standaardcomponenten, maar indien nodig ondersteund door maatwerk. Dit houdt in dat ik veel advies geef over het juiste besluit aan klanten om tot het gewenste resultaat te komen”.

Waar moet de klant rekening mee houden om tot het gewenste resultaat te komen?

Chris: “Het advies dat een Cloud Architect geeft is vaak fundamenteel. Dit betekent dat de langetermijnvisie een essentieel onderdeel is bij de beslissingen die er worden genomen. Het is belangrijk dat de klant dit begrijpt en hier rekening mee houdt. Alleen dan kunnen we het gewenste resultaat bereiken”.

Wat zijn de redenen dat klanten samen gaan werken met een Cloud Architect en waarom is het belangrijk om die hulp te hebben?

Chris: “Het uitgangspunt en de omstandigheden van iedere klant zijn uniek. Los van de kennis en kunde vanuit de techniek zal de oplossing die wij voor klanten ontwerpen en realiseren moeten passen binnen een bestaande organisatie. Het inzetten van nieuwe technologie betekent ook dat bestaande processen, het organisatiebeleid en werkwijzen moeten worden gerespecteerd of gecontroleerd moeten veranderen. Dit zijn factoren die meespelen bij het nemen van beslissingen met betrekking tot het ontwerp en realisatie. Hierbij is de kennis, het inzicht en de ervaring van een cloud architect van onschatbare waarde”.

Hulp nodig van een software architect?

Heb je strategisch advies nodig over de aanpak van bestaande systemen of de ontwikkeling van nieuwe applicaties? Neem dan contact met ons op.