DevOpsPijnpunten in softwareontwikkeling

Voorbij de paradox: het belang van het identificeren van werkelijke pijnpunten in softwareontwikkeling

Als IT-professional ben je waarschijnlijk bekend met de verhalen over organisaties die dé oplossing verkopen of managers die dé oplossing inkopen. Deze oplossingen worden vaak goed gepresenteerd in marketingcampagnes. Zoals het boek van Jeff Sutherland met de titel "Twice the work in half the time" of Scaled Agile Framework (SAFe), dat een complete organisatorische transformatie belooft. Op het eerste gezicht lijkt het een overtuigend verhaal en de succesverhalen stapelen zich op. Hier ontstaat echter een paradox: we willen allemaal een organisatie met een unieke identiteit zijn, compleet anders dan andere bedrijven, maar tegelijkertijd willen we allemaal de standaardoplossing. Een oplossing die vaak gekozen wordt voordat het werkelijke probleem binnen een organisatie geïdentificeerd is.

Het negeren van werkelijke problemen binnen een organisatie

Pijnpunten bij software ontwikkelingEen tweede paradox doet zich voor bij diezelfde organisaties of besluitvormers. Ze hebben zelf bedacht wat het probleem in hun organisatie is. Of nog beter gezegd, ze hebben al bedacht wat de oplossing is. Deze oplossing is vaak gebaseerd op agile methodieken zoals SAFe, DevOps of Scrum, die zich richten op het snel leveren van waarde aan klanten en het iteratief bijstellen op basis van feedback. Ironisch genoeg wordt deze benadering vaak genegeerd bij de eerste stap. Er wordt niet gekeken naar waar de werkelijke pijnpunten in de organisatie liggen, maar naar waar de manager of directeur denkt dat de pijnpunten zich bevinden. Zonder dit te valideren.

Geen standaardoplossing

Bij Delta-N geloven we niet in dé standaardoplossing. We werken samen met jou als klant om een objectief beeld te krijgen van de huidige staat van jouw organisatie op het gebied van softwareontwikkeling. We onderzoeken de drie belangrijke pijlers: mensen, processen en middelen. Vervolgens bepalen we samen met jou de eerste stappen die we nemen. Soms betekent dit het organiseren van workshops om processen te definiëren en kleine acties daaruit voort te laten komen, en soms betekent dit het implementeren van een nieuwe softwarepakket.

Ieder zijn expertise

In ons proces zijn er duidelijke rollen: wij zijn de experts op het gebied van DevOps en jij bent de expert op het gebied van jouw organisatie. Samen zorgen we ervoor dat jouw pijnpunten worden geïdentificeerd en opgelost. We hebben dit ons DevOps program genoemd en we komen graag bij je langs om er meer over te vertellen.

Alex Roos DevOps consultant

Wil je meer informatie over ons DevOps-programma? Neem dan contact met ons op via 085 - 487 52 00. Of vul ons contactformulier in en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

 

  • Wil jij ook werken aan een Modern Ontwikkelproces bij klanten? Bekijk vacatures!