ReferentiesCloud SolutionsAlthen en Relli maken transitie naar moderne werkplek

Althen en Relli maken transitie naar moderne werkplek

Althen en Relli

Voordat Althen en Relli samen naar een nieuw kantoor zijn verhuisd, wilden ze de IT op orde brengen. Het doel was om technisch één omgeving neer te zetten waarbinnen beide bedrijven hun eigen identiteit behouden en waarbij ze minder afhankelijk van een ICT leverancier zouden zijn. Delta-N heeft dit gerealiseerd door op basis van Microsoft 365 een moderne werkplek in te richten die bijdraagt aan een verdere integratie, modernisering en consolidatie van het huidige software landschap.


“We zijn vanaf het eerste gesprek heel enthousiast over de samenwerking met Delta-N. Hun professionele aanpak sluit goed aan bij onze behoefte tot duidelijkheid en transparantie. De medewerkers beschikken over veel kennis, schakelen snel en zijn altijd bereid een stapje extra te doen. Bijvoorbeeld door werkzaamheden op te pakken die eigenlijk niet bij de corebusines van Delta-N horen. We kijken uit naar verdere samenwerking, zowel wat betreft de support van de huidige omgeving als met betrekking tot vervolgprojecten.”

- Thijs Haselhoff, CEO Althen -


Althen Sensors & Controls en Relli Technology Holland

Althen Sensors & Controls en Relli Technology Holland zijn beide bedrijven die high tech oplossingen leveren. Althen levert standaard en tailor-made sensoren, meetsystemen, instrumentatie voor OEM, Test & Measurement en IoT-toepassingen voor alle soorten industrieën. Relli focust al meer dan 25 jaar op de levering van reserveonderdelen, componenten en uitrusting aan de Ministeries van Defensie en de defensie- en luchtvaartindustrie van verschillende Europese landen.

Althen maakt transitie naar moderne werkplek

Implementatie moderne werkplek

Om een goed beeld te krijgen van de bestaande omgevingen is er eerst een assessment uitgevoerd. Op basis hiervan is een plan van aanpak opgesteld voor het stapsgewijs inrichten van een veilige ICT omgeving op basis van Microsoft 365. Als eerste stap is een cloud only identity-oplossing in Azure Active Directory opgezet waarin de identities van Althen en Relli zijn samengevoegd. Vervolgens zijn de e-mail en de documenten naar de cloud gemigreerd. De e-mail omgevingen van beide bedrijven zijn samengevoegd tot één nieuwe Exchange Online oplossing, waarbij de eigen e-mailadressen behouden blijven. Daarnaast is SharePoint Online neergezet als omgeving voor documentopslag en Teams als samenwerkingsplatform. Teams wordt ook ingezet als telefooncentrale, waardoor de medewerkers vanuit Teams naar vaste en mobiele nummers kunnen bellen. Tijdens de implementatie is al gebruik gemaakt van Teams om op afstand ondersteuning te kunnen leveren.


“Gaan bellen via Teams was voor ons een logische uitbreiding op onze moderne werkplek. Dankzij Delta-N is de overgang naar Teams telefonie zonder downtime verlopen”.

- Edwin Goezinne, Managing director Althen -


Voor het beheer van Windows 10 devices en het automatisch uitrollen van Office applicaties is Microsoft Intune ingericht.

Relli maakt transitie naar moderne werkplek

Om van de implementatie van een nieuwe ICT omgeving een succes te maken, is het noodzakelijk om naast de technische implementatie ook voldoende aandacht te besteden aan de mensen die ermee moeten gaan werken. Daarvoor zijn de beheerders begeleid bij de overgang naar moderne gemanagede devices. Om een goede start te maken met de nieuwe omgeving zijn er ook eindgebruikerstrainingen verzorgd.

Om zorgeloos te kunnen blijven werken met de nieuwe omgeving is er ook gekozen voor Support à la Carte. Dit is een flexibel support-concept voor ondersteuning  op de cloud diensten van Microsoft.


“Onze moderne Cloud werkplek vraagt nauwelijks beheer. Maar als er een keer iets is, dan willen we wel toegang tot de juiste expertise om snel tot een oplossing te komen. Het support concept van Delta-N sluit hier perfect op aan."

- Edwin Goezinne, Managing director Althen -


Het resultaat

Althen & Relli beschikken nu over één integrale ICT omgeving terwijl ze naar buiten toe hun eigen identiteit behouden. Daarbij zijn ze nu zelf veel meer in control over de ICT en minder afhankelijk van leveranciers. Alle medewerkers beschikken over een moderne werkplek waarmee ze altijd en vanaf elke locatie toegang hebben tot alle mogelijkheden en toepassingen binnen het Microsoft 365 platform. Hierdoor zijn er minder losse applicaties nodig zijn en ligt er een stevige basis voor verdere toekomstige toepassingen.

Project: Uitrol Moderne Werkplek Bellen met Teams
Organisatie: Althen en Relli
Branche: Technische dienstverlening
Producten/diensten: Microsoft 365, Windows 10, Teams, SharePoint, Intune, Exchange Online, Bellen met Teams, Azure, Support