ReferentiesDevelopmentOntwikkeling PAUW Gemeentefonds

LIAS PAUW - Ontwikkeling PAUW Gemeentefonds

Modernisering LIAS PAUW

In opdracht van Haute Equipe heeft Delta-N in 2001 de applicatie PAUW gemeentefonds ontwikkeld. Een applicatie voor ondersteuning van de algemene uitkering uit het gemeentefonds. Sindsdien is de applicatie meerdere keren gemoderniseerd, waardoor PAUW nog steeds voldoet aan de huidige eisen.

PAUW Gemeentefonds

PAUW is een internettoepassing waarmee het proces van het berekenen van de algemene uitkering en het opstellen van de daarbij behorende analyses wordt ondersteund. Het product dat inmiddels eigendom is van Inergy, wordt door 95% van de Nederlandse gemeenten gebruikt. Sinds de ontwikkeling zorgt Delta-N ook voor de technische ondersteuning van PAUW in de vom van hosting, support en doorontwikkeling.

Modernisering

In 2001 is de applicatie ontwikkeld in ASP.NET (klassieke ASP files). Bij de herbouw in 2007 is deze techniek geheel vernieuwd. De PAUW applicatie is toen overgezet op het laatste ASP.NET framework met SQL 2012.

In 2013 is de ‘achterkant’ van de applicatie gemoderniseerd. Er zijn diverse functionaliteitsverbeteringen doorgevoerd die het beheer vereenvoudigen en beheerders meer mogelijkheden bieden.

 


“Delta-N is nu al ruim 18 jaar een trouwe partner waarvan we
weten dat we er altijd op kunnen vertrouwen.”

- Dirk Jans, Managing Director PAUW -


In 2015 is het opslagmodel om een nieuwe circulaire vast te leggen vernieuwd, zodat sneller een circulaire kan worden ingevoerd en meer en nieuwe rapportages mogelijk zijn geworden.

Migratie naar Azure

Omdat het voor gemeenten essentieel is dat de PAUW applicatie het altijd doet, is ervoor gekozen de applicatie in 2018 naar Microsoft Azure te migreren. De hosting was daarvoor ook al goed geregeld in een datacenter met uitwijk, maar Cloud is nog bedrijfszekerder. Altijd de nieuwste technologie en alles gaat sneller. Het live zetten van updates kost bijvoorbeeld minder tijd in Azure.

Beheer en support

Sinds de ontwikkeling van PAUW is Delta-N altijd nauw betrokken gebleven bij de PAUW applicatie. Behalve voor doorontwikkeling zorgen we ook al ruim 20 jaar voor de technische ondersteuning, zoals hosting en support.

 


“We werken al jaren prettig samen met Delta-N. Ze zijn nauw betrokken bij het beheren van onze complexe producten. Incidenten, verbeteringen en kleine wijzigingen worden snel en vakkundig opgepakt. Met onze gezamenlijke inzet zorgen we dat klanten snel het maximale uit de producten kunnen halen.”

- Sonja Valstar, Business consultant Inergy -


 

Download whitepaper applicatie modernisering

Ook moderniseren?

Hebt je ook applicaties die verouderd zijn of die je naar de Cloud zou willen migreren, maar weet je niet waar je moet beginnen? Ontdek alles over applicatie modernisering in de gratis whitepaper ‘Survivalgids voor digitalisering en disruptie’ via de button hiernaast.

Lees ook: Ontwikkeling van de Lias BUIG applicatie

Project: Ontwikkeling en modernisering van gemeentefonds applicatie
Organisatie: Inergy LIAS PAUW
Branche: zakelijke dienstverlening
Producten/diensten: .NET Core, Azure SQL, Microsoft Azure, Azure DevOps, support