TechnologieMicrosoft Azure PaaS

De Cloud biedt enorme voordelen voor ontwikkelaars om efficiënter en dus sneller te kunnen ontwikkelen. Daarbij kan de ontwikkelaar profiteren van de vele beschikbare hulpmiddelen en standaard componenten die zijn voorzien en die vanuit de Cloud gebruikt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan het leveren van een kant en klare database of een storage oplossing maar ook de brute rekenkracht voor het builden van applicaties, het load-testen van webapplicaties of voor het automatisch releasen van applicaties.

Microsoft Azure is een volwassen Cloud oplossing die ontwikkelaars enorm veel mogelijkheden biedt als platform om op te ontwikkelen, en als platform om applicaties uit te rollen. We vatten alle services voor Cloud developers ook wel samen als Platform as a Service (PaaS).

Voordelen van Azure PaaS

PaaS biedt als het ware een extra laag op  Infrastructure as a Service (IaaS). Daarmee kent PaaS dezelfde voordelen als IaaS met een aantal extra voorzieningen, zoals middleware en diverse  hulpprogramma’s. Hiermee biedt PaaS diverse voordelen:

 • Minder tijd nodig voor het schrijven van code. De ontwikkelhulpprogramma's van PaaS kunnen de tijd verkorten die nodig is om code voor nieuwe toepassingen te schrijven, omdat er wordt gebruikgemaakt van bouwstenen met vooraf geschreven code die in het platform zijn ingebouwd. Denk daarbij aan onderdelen als: workflowfuncties, onderdelen voor adreslijstservices, beveiligingsfuncties, zoekfuncties, etc.
 • Voeg ontwikkelfunctionaliteit toe zonder de noodzaak personeel toe te voegen. Platform as a Service-onderdelen kunnen uw ontwikkelteam voorzien van nieuwe functionaliteit zonder dat je personeel moet in dienst moet nemen dat over de vereiste vaardigheden beschikt.
 • Ontwikkel eenvoudiger voor meerdere platforms, inclusief mobiele platforms. Microsoft Azure bied je ontwikkelmogelijkheden voor meerdere platforms, zoals computers, mobiele apparaten en browsers, waardoor toepassingen die op meerdere platforms werken, sneller en gemakkelijker kunnen worden ontwikkeld.
 • Gebruik hulpprogramma’s tegen een redelijke prijs. Het model “betalen naar gebruik” maakt het voor individuele gebruikers of organisaties mogelijk om gebruik te maken van geavanceerde ontwikkelsoftware, Business Intelligence-hulpprogramma’s en analytische software, die ze niet zomaar zouden kunnen kopen.
 • Ondersteuning voor geografisch verdeelde ontwikkelteams. Azure DevOps is een online tool (platform) voor het beheren van sourcecode, backlog items , planning en biedt geavanceerde mogelijkheden voor het builden, testen en deployen van applicaties op het Azure PaaS platform. Met behulp van Azure DevOps wordt het mogelijk om vanaf verschillende locaties samen aan één applicatie te werken.
 • Beheren van de toepassing gedurende de volledige levenscyclus ervan. PaaS, in combinatie met Azure DevOps, biedt alle mogelijkheden die je nodig hebt om ondersteuning te bieden gedurende de volledige levenscyclus van de webtoepassing: tijdens het ontwikkelen, de testfase, bij het beheer en bij het uitvoeren van updates binnen dezelfde geïntegreerde omgeving.

Platform as a Service

Azure PaaS is een volledige ontwikkel- en implementatieomgeving in de cloud. Het omvat hulpmiddelen die je in staat stellen alles te leveren, van eenvoudige cloudtoepassingen tot geavanceerde, bedrijfstoepassingen die geschikt zijn voor gebruik in de cloud. Je koopt de benodigde resources op basis van betalen per gebruik en opent deze via een beveiligde internetverbinding.

PaaS omvat infrastructuur (servers, opslag, netwerken) maar ook middleware, ontwikkelhulpprogramma's, BI-services (Business Intelligence), systemen voor het beheren van databases en meer. PaaS is ontworpen om ondersteuning te bieden tijdens elke fase van de levenscyclus van een webtoepassing: bij de ontwikkeling, het testen, de implementatie en bij het uitvoeren van updates.

Door gebruik te maken van PaaS vermijd je de kosten en de complexiteit die gepaard gaan met het kopen en beheren van softwarelicenties, de onderliggende infrastructuur van toepassingen en middleware of de ontwikkelhulpprogramma’s en andere bronnen. Je beheert de toepassingen en services die je ontwikkelt en Microsoft beheert als cloudserviceprovider de rest.

Azure Platform as a Service

Expert in Microsoft Azure

Delta-N heeft veel ervaring met ontwikkeling in de Cloud. Onze gecertificeerde Cloud-experts volgen de ontwikkelingen op de voet. Want als er één constante is in Cloud computing dan is dat verandering. Als Microsoft Gold-partner hebben we gekozen voor Microsoft Azure als Cloud-platform in combinatie met Azure DevOps als development-omgeving.

Dankzij onze kennis en ervaring met ontwikkelen in de Cloud, kunnen wij je op diverse vlakken ondersteuning bieden. Wij kunnen je helpen met het ontwikkelen van nieuwe applicaties die gebruik maken van Cloud-services (cloud native) of het moderniseren van bestaande softwareoplossingen. Ook hebben wij veel ervaring met het professionaliseren van software-ontwikkeling (DevOps) en kunnen helpen met het naar de Cloud brengen van een ontwikkelstraat.

Maak je de strategische keuze om je workloads naar de cloud te brengen, dan is het wel belangrijk om bij het opzetten de juiste keuzes te maken. Daarmee voorkom je dat je in een later stadium aanpassingen moet doen. Wij kunnen je helpen met het neerzetten van een Azure Landing Zone, een veilige basisinrichting in Azure volgens de richtlijnen van Microsoft. Daarmee leg je met je stap naar Azure een fundament voor de toekomst.

Wil je gaan starten met Azure? Dan kunnen wij je helpen met het neerzetten van een Azure Landing Zone, een veilige basisinrichting in Azure volgens de richtlijnen van Microsoft.

Neem contact met ons op

Contactverzoek

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Pascal Kruijmel

  Account Manager

   • LinkedIn
   • Mail
   • Telefoon
   • 085 – 487 52 22
    pascalk@delta-n.nl
    Connect met Pascal
    invisible box