ReferentiesDevOpsMigratie naar Azure DevOps – Fellowmind

Migratie naar Azure DevOps - Fellowmind

Fellowmind logo

Fellowmind werkt aan maatwerk op Microsoft Dynamics CRM. Zij bouwen klantspecifieke integraties tussen diverse systemen (on-premise en in de cloud) en eigen producten voor diverse doelgroepen. Om het ontwikkelproces te ondersteunen werd gebruik gemaakt van Azure DevOps Server.

Cloud First

Om de inspanning die gemoeid is met het onderhouden van een on-premise Azure DevOps server te reduceren en bovendien snel over de nieuwste features te kunnen beschikken heeft Fellowmind de keuze gemaakt om te migreren naar Azure DevOps Services. De keuze om de on-premise Azure DevOps server uit te faseren en te kiezen voor de cloud-oplossing Azure DevOps Services past ook bij het Cloud-first uitgangspunt van Fellowmind .

Fellowmind wilde de migratie naar Azure DevOps Services aangrijpen om ook meteen een aantal andere verbeteringen door te voeren. Zoals het aanpassen en vereenvoudigen van de structuur. Een voorbeeld hiervan is het samenvoegen van diverse Team Project Collections naar één enkele TPC, waardoor het uitwisselen van work-items mogelijk wordt. Ook wordt het werken tussen verschillende Team Projects een stuk eenvoudiger.

Agile aanpak

Door de aanvullende eisen werd het project wel een stuk complexer. Daarom is ervoor gekozen de migratie niet zelf uit te voeren, maar DevOps-specialist Delta-N in te schakelen. Gezamenlijk is besloten een agile aanpak te hanteren. Na de initiële inrichting van Azure DevOps is de data (source code en work items) uit de on-premise server naar Azure DevOps gemigreerd. Tijdens deze migratie heeft tevens de herstructurering plaatsgevonden. Alles is uitgevoerd volgens de nieuwste inzichten en best-practices.

Het resultaat van de migratie naar Azure DevOps

Het hele project is voorspoedig verlopen en was zelfs eerder afgerond dan verwacht. Vanaf de eerste dag was de communicatie helder en is er vervolgens goed samengewerkt. Het resultaat is dat er nu gebruik gemaakt kan worden van alle nieuwe features die Azure DevOps biedt, zoals Continuous Integration. Daarnaast is het beheer, zoals het toevoegen van users of het aanmaken van een project, een stuk eenvoudiger geworden. De veranderingen hebben ook tot een breder gebruik van bijvoorbeeld de backlogs en sprints binnen de organisatie geleid.

Peter Meindertsma, Manager Services: “We zijn erg tevreden over hoe het traject is verlopen. De migratie is in hoog tempo uitgevoerd, met als gevolg een minimale impact op de dagelijkse activiteiten van het software development team.”

Project: Migratie naar Azure DevOps
Organisatie: Fellowmind
Branche: ICT
Producten/diensten: Team Foundation Server, Azure DevOps Services, migratie