ReferentiesDevOpsISAH – Installatie en inrichting DevOps omgeving

ISAH - Installatie en inrichting DevOps omgeving

ISAH TOPdesk - Azure DevOps koppeling

Als onderdeel van een groot veranderingstraject waarbij diverse tools zijn vervangen door Team Foundation Server, is ook Scrum uitgerold als ontwikkelmethodiek. Hiervoor is een Scrum coach van Delta-N ingeschakeld. De ontwikkelteams en management zijn ondersteund en de eerste sprints zijn begeleid door een agile coach.

Microsoft technologie

Om het ontwikkelproces te ondersteunen maakte Isah gebruik van een aantal tools, waaronder StarTeam als Version Control System en Change Management. FinalBuilder werd gebruikt voor het maken en onderhouden van de build processen. Nadat het strategische besluit genomen was om volledig over te stappen op Microsoft technologie, wilde men overstappen naar door Team Foundation Server. TFS zo is ingericht dat de juiste gegevens overgezet konden worden. Vervolgens zijn de gegevens vanuit Borland StarTeam gemigreerd, waarna StarTeam is uitgefaseerd. Later is ISAH verder overgegaan naar Azure DevOps Server en Azure DevOps.

 


"De implementatie van Azure DevOps en Scrum heeft onze organisatie op zijn kop gezet. De impact was groot maar uiteindelijk heeft het geleid tot de verandering die we van te voren hadden gehoopt. In een veranderingstraject heb je altijd te maken met sceptici maar na een half jaar is iedereen overtuigd van de toegevoegde waarde van deze verandering."

- Jos van Baal, Manager Product Development -


Isah ontwikkelt standaard ERP software voor het MKB en zijn is marktleider op dit gebied bij klantorder gestuurde bedrijven. Isah ontwikkelt haar software van oudsher op het Microsoft platform.

Kijk hier voor meer informatie over de migratie van Team Foundation Server naar Azure Devops.

Delta-N heeft voor ISAH ook een koppeling tussen TFS en TopDesk gerealiseerd.

Project: Installatie, inrichting en migratie TFS
Organisatie: ISAH
Branche: ICT
Producten/diensten: Team Foundation Server, Azure DevOps