EvenementenWebinar ‘Specification by Example’

Tijdens softwareontwikkeling communiceren softwareontwikkelteams veelvuldig met stakeholders en product owners over user stories en de acceptatiecriteria die nodig zijn om een bepaald stuk functionaliteit te realiseren. Echter hebben wij mensen ook onze eigen referentiekaders, overtuigingen en onbewuste kennis. Doordat we hier onvoldoende bij stil staan, ontstaan er vaak onvolledige of onjuiste specificaties die kunnen leiden tot fouten in de software die gerealiseerd wordt.

Specification by Example

‘Specification by Example’ is een samenwerkingsvorm waarbij applicatiegedrag uitgedrukt wordt in voorbeelden, om zodoende het juiste product te bouwen. Door gezamenlijk deze voorbeelden uit te denken en uit te werken ontstaat er een gezamenlijk beeld, wordt kennis gedeeld en worden aannames voorkomen. Deze voorbeelden sturen de implementatie van de software en zijn in te zetten als testen die direct worden geautomatiseerd.

Inhoud webinar

Tijdens dit webinar krijgt u een korte introductie in wat Specification by Example is, hoe het werkt en wat de voordelen zijn. Wellicht heeft u gehoord van Behaviour Driven Development (BDD) of Acceptance Test Driven Development (ATDD) of Cucumber. Dit zijn termen die gerelateerd zijn aan Specification by Example.

Webinar Specification by ExampleWebinar 'Specification by Example'

Wat: Webinar Specification by Example
Over: Collaboratief requirements ontdekken en opstellen
Wanneer: donderdag 27 mei - 10:00-10:45 uur
Doelgroep: Developers, Testers, Product owners, Scrum Masters en Analisten
Kosten: gratis

U kunt zich in het formulier hieronder aanmelden voor dit webinar. U ontvangt dan automatisch een deelname-link. Hebt u vragen, neem dan contact met ons op via 085 - 487 52 00.

Aanmelden webinar Specification by Example

Webinar terugkijken

We verzorgen regelmatig webinars over uiteenlopende onderwerpen, zoals DevOps, Azure, de moderne werkplek en natuurlijk het Office 365 Journaal. We nemen onze webinars altijd op, waardoor het mogelijk is ze op een later moment terug te kijken.

Kijk een webinar terug
Webinar terugkijken