ReferentiesCloud SolutionsPassend Primair Onderwijs – Office 365

Passend Primair Onderwijs - Office 365

PPO

Passend Primair Onderwijs Rotterdam stond, als gevolg van de wijziging wet Passend Onderwijs, voor de uitdaging om twee bestaande organisaties te verenigen naar één nieuwe organisatie. De ICT-omgeving moest ook geheel worden herzien. Hierbij heeft men gekozen voor Delta-N als partner en Office 365 en Intune als Cloud oplossing voor de gehele organisatie.

Migratie naar de Cloud in 6 weken

De eerste uitdaging was het samenvoegen van alle bestaande hardware van twee organisaties zodat er een solide platform is ontstaan waar gebruikers vanaf twee locaties zich kunnen aanmelden in het domein. Maar ook vanuit huis, met laptops die geleverd en ingericht zijn door Delta-N. Samen met onze telecommunicatie partners hebben we gezorgd voor een telefonie (VOIP) en datanetwerk dat gebruikers in staat stelt om vanaf iedere locatie te kunnen werken met de bestanden en applicaties van Passend Primair Onderwijs. Een deel van de gebruikers heeft ook de beschikking gekregen over een Windows Smartphone, die ook centraal beheerd worden met behulp van Windows Intune. Hiermee kan de data op de telefoon worden beveiligd tegen verlies en diefstal en kunnen telefoons op afstand worden beheerd. Office 365 was het aangewezen platform voor bestandsopslag, bestandsdeling en beheer. Alle e-mailboxen van beide organisaties zijn daarbij gemigreerd naar Office 365.
Daarnaast zijn alle gemeenschappelijke bestanden gemigreerd naar SharePoint in het intranetportaal. De persoonlijke bestanden van iedere gebruiker zijn overgezet naar OneDrive voor Bedrijven, waar iedere gebruiker de beschikking heeft over 1 Terabyte aan opslagcapaciteit.

Training Office 365

Alle eindgebruikers hebben bij Delta-N een training genoten in de nieuwe manier van werken met Office 365 en de Cloud. Dit heeft voor een bredere acceptatie van deze totaaloplossing gezorgd binnen de organisatie van Passend Primair Onderwijs.

Over Passend Primair Onderwijs Rotterdam

Passend Primair Onderwijs (PPO) Rotterdam is een samenwerkingsverband voor passend onderwijs. Zij heeft als doel om nog beter, efficiënter en passender primair onderwijs te geven aan alle kinderen in de stad Rotterdam. Daartoe heeft PPO een kleine 150 medewerkers in dienst.

Project: Office 365
Organisatie: Passend Primair Onderwijs Rotterdam
Branche: Onderwijs
Producten/diensten: Office 365Microsoft IntuneMicrosoft Azure, SharePoint