ReferentiesDevelopmentAkzoNobel – modernisering applicaties en migratie naar Azure

AkzoNobel - modernisering applicatielandschap en migratie naar Azure

Doordat de vraag naar productinformatie door de buitenwereld toenam, begon AkzoNobel Decorative Paints tegen de grenzen van de applicatie-omgeving aan te lopen. Hierdoor stond AkzoNobel voor de keuze: kiezen voor een tijdelijke oplossing door te investeren in hardware of een toekomstvaste oplossing door te migreren naar de Cloud.

De keuze voor de Cloud

De verzameling van applicatie services van Deco is aangewezen als strategisch Product Informatie platform binnen AkzoNobel en bevat vooral productinformatie. De aanleiding voor de migratie naar de Cloud was toenemende vraag om deze productdata beschikbaar te maken voor de buitenwereld. Niet alleen richting verfhandels, maar ook richting consumenten via brandsites. Bij de wens deze data uit verschillende systemen beschikbaar te stellen liep men tegen beperkingen op, qua technologie en schaalbaarheid.
Om de toenemende vraag aan productdata te kunnen servicen was een (snel) schaalbaar en krachtig platform nodig. Enerzijds om de groei van de hoeveelheid data en de pieken op te vangen. Anderzijds was een upgrade van de technologie noodzakelijk om diverse kleinere en grotere issues op te lossen.


“Met het volledige applicatie landschap op Azure zijn we klaar voor de toekomst. We kunnen nu eenvoudig capaciteit bijschalen, al dan niet tijdelijk. En we kunnen veel sneller nieuwe ontwikkelingen doorvoeren.”

- Jelmer Kosters, Product Owner -


Download whitepaper applicatie modernisering

Lees hier het volledige interview met Jelmer Kosters (product owner) en Jeroen Wolfslag (teamlead/Azure architect) over de keuze voor Azure en de aanpak van het migratie traject.

Heb je ook applicaties die verouderd zijn of die je naar de cloud zou willen migreren, maar weet je niet waar je moet beginnen? Ontdek alles over applicatie modernisering in de gratis whitepaper ‘Survivalgids voor digitalisering en disruptie’ via de button hiernaast.

AkzoNobel Decorative Paints

AkzoNobel Decorative Paints is ‘s werelds toonaangevende verfleverancier met beroemde namen zoals Sikkens, Dulux en Hammerite.

Ga naar Applicatie Modernisering

Project: Migratie applicatielandschap naar de Cloud
Organisatie: AkzoNobel Decorative Paints
Branche: Chemie
Producten/diensten: Microsoft Azure