Cloud SolutionsVan Skype voor Bedrijven Online naar Teams

Van Skype for Business naar TeamsMicrosoft heeft op 30 juli 2019 aangekondigd te stoppen met Skype voor Bedrijven online. Vanaf 31 juli 2021 zal Skype voor Bedrijven online niet meer beschikbaar zijn en zal Teams gebruikt moeten worden voor deze functionaliteiten. Voor nieuwe Office 365 omgevingen is Teams sinds 1 september 2019 al de enige optie.

Waarom Teams?

In 2017 heeft Microsoft Teams geïntroduceerd als “de hub voor teamwerk” in Office 365. Teams is een centrale app waarin gebruikers efficiënt kunnen samenwerken middels chats, video, bellen en het delen van documenten. Doordat Teams dezelfde functionaliteit heeft als Skype voor Bedrijven is besloten de ontwikkeling voor het laatstgenoemde te stoppen. Skype voor Bedrijven on premises blijft voorlopig wel in ontwikkeling. Klik hier voor meer informatie over Teams.

Directe overstap of tussenstap

De mate waarin op dit moment Skype voor Bedrijven gebruikt wordt, is bepalend voor de wijze waarop u overstapt naar Teams. Voor de technische implementatie van deze overstap zijn er 4 scenario’s:

Islands (standaard)

  • U wilt dat uw gebruikers Skype voor Bedrijven en Teams naast elkaar gebruiken (er is een optie de gebruiker zichzelf te laten migreren naar Teams).

Skype for Business with Teams collaboration

  • U wilt dat uw gebruikers Skype voor Bedrijven gebruiken naast het gebruik van Teams voor groepssamenwerking.

Skype for Business with Teams collaboration and meetings

  • U wilt dat uw gebruikers Skype voor Bedrijven gebruiken naast het gebruik van Teams voor groepssamenwerking en meetings.

Teams only

  • U wilt dat alleen Teams nog gebruikt wordt.

Hoe nu verder?

Met Teams krijgt de gebruiker naast de Skype chat en meeting functionaliteiten nieuwe mogelijkheden om samen te werken. Om de ingebruikname van Teams tot een succes te maken is er aandacht voor governance en adoptie nodig. Daarbij komen vraagstellingen naar voren zoals: Hoe stel je Teams als product in, hoe houd je grip op de omgeving en hoe zorg je dat medewerkers het maximale halen uit de mogelijkheden binnen Teams.

Wil je meer informatie over het gebruik van Teams en op welke wijze Teams kan dienen als vervanging van Skype for Business? Bekijk dan het webinar on-demand Van skype for business naar een succesvolle inzet van teams of neem contact op met Heiko Wijtenburg via 085 – 487 52 21 of op heikow@delta-n.nl.

Jeroen Stive, Cloud Engineer
Erwin Linnekamp, Cloud Consultant