OplossingenEvidence Based management

Evidence Based ManagementBedrijven die software ontwikkelen voeren net als elk ander bedrijf regelmatig veranderingen door in de organisatie. Maar wat is daar uiteindelijk het effect van? Waar stonden we voordat we een wijziging deden, en waar staan we nu? Hebben de veranderingen inderdaad de gewenste impact gehad? Zijn we bijvoorbeeld vaker gaan releasen? En hoeveel vaker? Hebben we inderdaad minder issues na een release? En zijn onze medewerkers meer tevreden geworden?

Evidence Based Management (EBM) kan helpen om inzicht in het effect van veranderingen te krijgen en beslissingen op bewijs te baseren. EBM kan omschreven worden als een raamwerk  dat organisaties helpt bij het meten, beheren en verhogen van de waarde die zij ontlenen aan de levering van software.

Wij kunnen je helpen bij de inrichting van EBM. Wij bekijken dan samen met jou op welke aspecten een meting relevant is. Daarnaast zorgen we ervoor dat de betreffende meting (periodiek of real time) uitgevoerd wordt. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van Azure DevOps en dashboard. Maar ook het invoeren van een periodiek Medewerkers tevredenheidsonderzoek (MTO) is mogelijk.

Waarom Evidence Based Management?

Veranderen kost tijd en geld. Het vraagt ook veel van de organisatie en de medewerkers. Des te belangrijker is om terug te kunnen koppelen of een verandering wel of niet succesvol is geweest. Hiervoor zijn objectieve gegevens nodig die het gevoel onderbouwen. Een goede inrichting van EBM binnen jouw organisatie biedt je hier de juiste middelen voor.

Door Evidence Based Management te implementeren in de organisatie krijg je niet alleen inzicht in de huidige situatie binnen jouw organisatie, maar ook in de veranderingen die over tijd plaatsvinden. Door een duidelijk overzicht van de verschillende aspecten binnen het onderzoek is het vrij eenvoudig om te bepalen op welke aspecten verandering het meest zinvol, of zelfs noodzakelijk is.

Starten met Evidence Based Management

Meer weten over het invoeren van Evidence Based Management? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier. Ook voor vragen kun je ons zo bereiken.
Wil je structureel werken aan de verbetering van jouw DevOps proces? Wellicht is het DevOps Program dan interessant voor je.

Neem contact met ons op

Contactverzoek

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Pascal Kruijmel

  Account Manager

  Plan een meeting

   • LinkedIn
   • Mail
   • Telefoon
   • 085 – 487 52 22
    pascalk@delta-n.nl
    Connect met Pascal
    invisible box