NieuwsDevelopmentWendbaar en concurrerend met een modern applicatielandschap

Wendbaar en concurrerend met een modern applicatie landschapVerouderde systemen en applicaties houden bedrijven tegen wanneer het aankomt op flexibiliteit en wendbaarheid. Up to date blijven is dus van het grootste belang als je mee wilt komen in het huidige digitale landschap.

“Veel bedrijven hebben een ICT-omgeving die al jaren op dezelfde manier draait”, vertelt Aleksander van ’t Hooft, Unit Manager Development bij Delta-N. “Vaak wordt het up to date houden van systemen vooral gezien als een kostenpost, maar ze onderschatten hierbij de mogelijkheden van modernisering. Als je structuren nog steeds hetzelfde zijn als jaren geleden, kan je slechter schakelen en wordt het steeds lastiger om nieuwe functionaliteiten toe te voegen, waardoor je achter komt te liggen op bedrijven die dat wel kunnen. Daarnaast is het ook nog zo dat hoe langer je wacht hoe hoger de kosten worden.”

Als je op het juiste moment inspringt, kan de overstap naar een nieuw systeem juist geld opleveren. “Een applicatie heeft altijd een bepaalde lifecycle”, vertelt Van ’t Hooft. “Op een gegeven moment zie je dat de kosten om het programma draaiende te houden, hoger worden dan de waarde die het systeem met zich meebrengt. Dan moet je dus ingrijpen, want je loopt ook nog eens veiligheidsrisico’s.”

Delta-N helpt organisaties bij de modernisering van legacy. “We hebben daar een drietrapsraket voor ontwikkeld”, stelt Van ’t Hooft. “We leveren echt maatwerk, dus we beginnen met onderzoek en assessment van de huidige situatie. Wat is de staat van de software, de organisatie en het ontwikkelingsteam dat daarachter zit? Vervolgens maken we samen met de klant een plan om tot een moderne omgeving te komen. We maken hierbij zo veel mogelijk gebruik van cloudtechnologie en van reeds ontwikkelde componenten en services. Hierdoor valt het kostenplaatje uiteindelijk mee. Aan het eind van het traject heeft de klant weer een flexibel systeem, waardoor ze wendbaar en dus concurrerend is.”

En dat kan tot een hoop mooie mogelijkheden leiden. “Met een modern platform kan je moderne technologieën gebruiken. Denk aan AI, bots, predictive maintenance, noem het maar op. Software die up to date is, is hiervoor de randvoorwaarde. Als je niks doet, kom je ook niet verder. Maar doe je wel wat, dan is de sky the limit.”

Kijk voor meer informatie op www.applicatiemodernisering.nl of neem contact op via 085 – 487 52 00.

Dit artikel is ook verschenen in ANALYSE. Digitale Transformatie.

Download whitepaper applicatie modernisering