DevelopmentDe medewerker van nu tevreden houden? Stap af van oude applicaties!

De medewerker van nu tevreden houden? Stap af van oude applicaties!‘Connected anywhere’ is het motto van tegenwoordig. In hun privéleven communiceren mensen via verschillende tools op diverse apparaten. Daarom stellen zij hoge eisen aan applicaties op de werkvloer. Zeker millennials voelen zich aangesproken door een bedrijfscultuur waarin innovatie centraal staat. Zij bevinden zich zowel onder ontwikkelaars als gebruikers. Wilt u hen aantrekken en behouden om uw organisatie toekomstbestendig te maken, dan doen verouderde applicaties u geen goed. Sterker nog, het bieden van nieuwe technologie en moderne tools is een noodzaak als u uw interne organisatie kwalitatief op peil wilt houden én vooruit wilt komen.

Aantrekkelijk zijn voor gebruikers en ontwikkelaars

Op de krappe arbeidsmarkt van vandaag stappen medewerkers zó over naar een ander bedrijf. Dat geldt zeker voor ontwikkelaars. Wie ontwikkeltalent wil aantrekken en behouden, doet er verstandig aan om met moderne tooling en nieuwe programmeertalen te werken. De jonge garde zit niet te wachten op oude technologie. Deze generatie is opgeleid om te ontwikkelen met de nieuwste technieken. Bijleren vindt de millennial prima, maar niet wanneer dit een stap terug in de tijd betekent.

Daarnaast is het voor álle medewerkers belangrijk dat de IT-systemen hun werkzaamheden optimaal ondersteunen. Eisen aan prestaties en beschikbaarheid zijn daarbij van belang, maar ook de mogelijkheid zich om aan te passen aan veranderende wensen. Zeker dit laatste punt, wendbaarheid, is cruciaal – en verouderde applicaties bieden hier te weinig ruimte voor. Het gevolg: veel frustratie en ‘shadow-IT’, waarbij diverse afdelingen buiten IT om zelf ‘stukjes’ software aanschaffen of (laten) bouwen om zo hun subdoelen gemakkelijker te behalen. De vele eilandjes die hierdoor ontstaan, leiden uiteindelijk tot een chaos – een probleem dat de hele organisatie raakt.

Inzet nieuwe technologie

Om aantrekkelijker te zijn voor medewerkers moet u ze dus moderne technologie bieden. Voor sommige processen kunt u eenvoudig standaardoplossingen aanschaffen, maar voor bedrijfsspecifieke applicaties is dat wat lastiger. Een nieuwe applicatie bouwen is een mogelijkheid, maar moderniseren is in veel gevallen aantrekkelijker. Door bestaande applicaties om te zetten naar nieuwe technologie en/of de applicaties te verplaatsen naar de cloud wordt uw organisatie veel wendbaarder en aantrekkelijker voor medewerkers.

Wij hebben veel kennis van nieuwe technologie en ervaring met het moderniseren van applicaties. Dit laatste doen we altijd op basis van Microsoft-technologie. Hierbij proberen we zoveel mogelijk gebruik te maken van bestaande PaaS-services van het Azure-platform. Wij kunnen de volledige modernisering voor u uitvoeren óf in samenwerking met uw team de transitie doorlopen middels een co-creatie-traject.

Wilt u eens praten over de mogelijkheden omtrent applicatiemodernisering binnen uw situatie? Neem dan contact met mij op via 085 – 487 52 27 of aleksh@delta-n.nl.

Wat zijn de mogelijkheden van applicatiemodernisering? Waar moet u starten? Lees ons whitepaper Applicatie Modernisering.

Aleks van ’t Hooft, Manager Development