DevelopmentDe kracht van fusion teams development

De kracht van fusion teams development

Duik met ons in de boeiende wereld van fusion teams! In dit blog onthullen we wat fusion teams precies zijn, hoe ze werken en hoe ze bijdragen aan een snellere productontwikkeling en levering. We vertellen je ook welke uitdagingen fusion teams tegenkomen en hoe deze te overwinnen. En natuurlijk delen we een succesverhaal van een project dat met vlag en wimpel is voltooid dankzij een fusion team.

De kracht van fusion teams development

Wat zijn Fusion Teams?

Fusion teams zijn een symbiose van professionele ontwikkelaars (pro developers) en citizen developers, oftewel niet-professionele ontwikkelaars. Deze citizen developers zijn individuen binnen een organisatie die weliswaar niet de traditionele achtergrond hebben van professionele softwareontwikkelaars, maar wel de mogelijkheid krijgen om met behulp van low-code platforms en tools softwareoplossingen te creëren. Samen met andere stakeholders werken deze teams aan projecten. Het onderscheidt zich van traditionele projectteams door niet uitsluitend te bestaan uit een vast ontwikkelteam. De kracht van fusion teams ligt in hun schaalbaarheid en de mogelijkheid tot zelfredzaamheid.

De Voordelen van Fusion Teams

Schaalbaarheid en Kostenbesparing

In de huidige markt is er een schaarste aan ontwikkelaars, vooral de getalenteerde zijn schaars en vaak prijzig. Door het inzetten van fusion teams, waarbij interne medewerkers van het bedrijf betrokken zijn, kunnen bepaalde functionaliteiten gerealiseerd worden tegen lagere kosten.

Zelfredzaamheid en Wendbaarheid

Fusion teams maken klanten zelfredzamer. Dit komt doordat het core systeem vaak wordt gebouwd door het ontwikkelteam, terwijl de klant daar zelf kan inprikken met low-code processen en initiatieven. Dit maakt het systeem zeer wendbaar, omdat er voor de organisatie belangrijke processen aan gekoppeld kunnen worden. Zo kan bijvoorbeeld een datawarehouse worden opgebouwd voor rapportage, of kunnen er notificaties en e-mails worden verstuurd via Power Automate processen zonder dat dit de voorspelbaarheid en beheersbaarheid van het platform verstoord. Zo ontstaat er een optimale mix tussen robuustheid van het platform en de flexibiliteit en uitbreidbaarheid voor de organisatie en zijn eindgebruikers.

De Aanpak

Bij de aanpak van fusion teams wordt er nog steeds als een team gewerkt, waarbij de klant kan meewerken in co-creatie bij het ontwikkelen van de software. Er wordt nog steeds gewerkt met de structuur van de Agile Development met de sprints, maar nu met de co-creatie van één of meerdere teamleden van de klant.

De Rol van Fusion Teams in Snellere Productontwikkeling en Oplevering

Het voordeel van fusion teams zit niet per se in de snelheid van werken, maar eerder in de vergrote capaciteit. Dit vergroot de zelfredzaamheid van klanten, waardoor zij zelf aanpassingen kunnen maken aan het systeem zonder afhankelijk te zijn van ontwikkelaars.

De Uitdagingen

Fusion teams worden geconfronteerd met verschillende uitdagingen. Het integreren van bijvoorbeeld nieuwe leden in een reeds ingewerkt team kan een uitdaging vormen, maar het biedt ook een kans voor vernieuwende inzichten en ideeën. Dit proces vereist vaak training en uitleg, wat een uitstekende gelegenheid is voor zowel teambuilding als het verder ontwikkelen van de vaardigheden binnen het team.

Succesvol Project

Een voorbeeld van een succesvol project van ons met een fusion team is de ontwikkeling van een multidisciplinair paramedisch zorgdossier. Het core systeem van deze software zorgt voor het veilig beheren van cliëntgegevens, het beheer van de agenda en de planning. De medische dossiers worden echter onder specifieke voorwaarden en definities in handen gegeven van de citizen developers. Hierdoor kunnen zij continu hun eigen dossier vormgeven voor de toepassing die op dat moment door de organisatie wordt verlangd. Voorbeelden hiervan zijn: de communicatie met de patiënt op specifieke fases van het behandelplan of het trainen van een AI-model op basis van doorlooptijden van behandelingen, zodat voorspellingen van doorlooptijd kunnen worden bepaald.

Neem contact op

Zijn jullie nieuwsgierig geworden en willen jullie ontdekken hoe fusion development jullie organisatie kunnen versterken? Of willen jullie meer weten over hoe wij jullie kunnen ondersteunen bij jullie softwareontwikkelingsbehoeften? Aarzel dan niet en neem contact met ons op via onze contactpagina.

  • Wil jij ook dagelijks Mederne Applicaties bouwen? Bekijk vacatures!