DevelopmentDe kracht van cloud-native applicaties: hoe innovatie en flexibiliteit worden gestimuleerd

De kracht van cloud-native applicaties: hoe innovatie en flexibiliteit worden gestimuleerd

In de steeds veranderende wereld van IT is het vermogen om te innoveren en flexibel te zijn van cruciaal belang. Wij begrijpen dit als geen ander. Door het omarmen van de kracht van cloud-native applicaties, stimuleren wij innovatie en flexibiliteit binnen organisaties en voor hun klanten. In dit blog duiken we dieper in hoe we dit precies doen, en hoe cloud-native applicaties bedrijven kunnen helpen om te groeien in het digitale tijdperk.

Cloud native applicaties gebruiken door het kiezen van de juiste cloud resources het cloud fundament optimaal, zodat er tijdens het ontwikkelproces onderwerpen zoals bijvoorbeeld beschikbaarheid, performance, verwachte operationele kosten en schaalbaarheid geen ontwerpbesluiten genomen en discussies gevoerd hoeven te worden. Door de focus op functionele eisen te leggen, kunnen applicaties sneller worden gerealiseerd, wat de wendbaarheid ten goede komt.

Cloud-Native Applicaties: Innovatie & Flexibiliteit

De opkomst van cloud-native applicaties

Microsoft heeft in 2010 het Azure-platform gelanceerd, waarmee de opkomst van cloud-native toepassingen begon. Het platform blijft groeien, met steeds meer componenten, diensten en services die beschikbaar komen. Dit betekent dat er voortdurend nieuwe mogelijkheden ontstaan om innovatieve oplossingen voor klanten te creëren.

De voordelen

Cloud-native applicaties bieden een reeks cruciale voordelen in vergelijking met traditionele toepassingen. Deze applicaties zijn specifiek ontworpen en gebouwd om maximaal te profiteren van de mogelijkheden en voordelen van een cloudplatform, zoals Microsoft Azure. Ze maken gebruik van voorgebouwde diensten en producten, waardoor het niet nodig is om alles zelf vanaf nul te creëren. Dit resulteert in een aanzienlijke toename van de productiviteit. Bovendien zijn veel van deze producten serverless, wat inhoudt dat jouw bedrijf zich geen zorgen hoeft te maken over het onderhoud van servers. Dit vermindert de administratieve last aanzienlijk en stelt jou in staat om je volledig te richten op de functionaliteit van de applicatie.

Security & Compliancy

Bij het ontwikkelen van cloud-native applicaties is het belangrijk om zoveel mogelijk serverless te werken. Dit houdt in dat je gebruikmaakt van diensten zoals databases en app services. Een ander belangrijk aspect is security & compliancy. Dit omvat zowel het beheer van de identiteit van de gebruiker als het zorgen voor een veilige cloud-infrastructuur.

Migratie naar een cloud-native omgeving

Er zijn verschillende strategieën om een migratie van maatwerk applicaties naar de Cloud te faciliteren. Om optimaal van de Cloud te profiteren, is het gebruik van cloud native resources aan te bevelen. Dit wordt ook wel ‘replatforming’ genoemd. Microsoft biedt tools om dit proces zo eenvoudig mogelijk te laten verlopen. Bij wat complexere applicaties is een bepaalde mate van ‘refactoring’ en/of ‘rearchitecting’ nodig.

De toekomst van cloud-native applicaties

De toekomst van cloud-native applicaties ziet er rooskleurig uit. De portfolio van diensten en componenten blijft groeien, met steeds meer mogelijkheden. Dit omvat het snelgroeiende aanbod van data & AI-diensten, die nieuwe mogelijkheden bieden voor innovatie en verbetering.

Neem vandaag nog contact op

Ben je geïnteresseerd in het ontdekken van de mogelijkheden van cloud-native applicaties voor jouw bedrijf? Neem dan vandaag nog contact op. Als Microsoft Solutions Partner hebben wij een team van experts klaar staan om je te helpen bij het adviseren hoe we meer flexibiliteit en innovatie in jouw applicaties kunnen bereiken met betrekking tot cloud native diensten.

  • Wil jij ook dagelijks Mederne Applicaties bouwen? Bekijk vacatures!