Professional Scrum Master™ II Training

Professional Scrum Master™ II Training

De Professional Scrum Master™ II Training van Scrum.org leert deelnemers hoe ze teams, product owners en ontwikkelafdelingen vanuit hun rol optimaal kunnen ondersteunen.

Professional Scrum Master Training

Professional Scrum Master (PSM) is een tweedaagse workshop waarin de deelnemers leren hoe ze de product owner en het development team optimaal kunnen ondersteunen. De training gaat uitgebreid in op de Scrum basics, Scrum rollen en Scrum adoptie. Verder is er veel aandacht voor hoe je waardecreatie, ontwikkelproductiviteit en total cost of ownership van software producten kunt optimaliseren. De Professional Scrum Master training bestaat uit uitleg en instructie, gevolgd door uitdagende groepsactiviteiten waarin deelnemers de theorie meteen in de praktijk brengen.

Scrum Master certificaat

De Professional Scrum Master™ II Training is een officiële certified Scrum training van scrum.org en wordt aangeboden in samenwerking met AgiliX. De training wordt verzorgd door Cesario Ramos, de eerste Professional Scrum Trainer in Nederland. Na afloop van de training ben je in staat om het online examen bij Scrum.org succesvol af te leggen, waarna je jezelf certified Professional Scrum Master mag noemen. Het online examen zit bij de prijs inbegrepen.

Training: Professional Scrum Master™ II Training (PSMII)
Locatie: Den Haag of Utrecht
Duur: 2 dagen (9:00 - 17:00 uur)
Kosten: zie website Agilix voor actuele data en prijzen
Doelgroep: (toekomstig) Scrum Masters
Benodigde voorkennis: algemene kennis van Scrum en project management
Datum: Neem contact op voor actuele trainingsdata
Deelnemers: minimaal 8 - maximaal 16 deelnemers

Inhoud van de training

De Professional Scrum Master™ II Training is een interactieve training waarin je Scrum ervaart. De training is een opeenvolging van stukken theorie gevolgd door uitdagende groepsactiviteiten waarin deelnemers de theorie meteen in de praktijk kunnen brengen. De theorie wordt ondersteund met herkenbare praktijkvoorbeelden en waar nodig wordt dieper ingegaan op de theoretische achtergrond van Scrum. Deelnemers worden geïnspireerd, aangemoedigd tot vragen stellen en gaan ook daadwerkelijk zelf aan de slag.

Onderwerpen Professional Scrum Master™ Training

Tijdens de PSMII worden de volgende onderwerpen behandeld:
Scrum basics - Wat is Scrum en hoe is het ontstaan?
Scrum theorie en fundamenten -Waarom werkt Scrum? Welke theoretische fundamenten en principes liggen eraan ten grondslag? Hoe verschilt Scrum van traditionele software ontwikkeling en waarom is het beter voor product ontwikkeling? In deze sectie ervaren we het verschil en de voordelen van Scrum.
Scrum Framework & Meetings -Hoe is de Scrum theorie geïmplementeerd middels time-boxes, rollen, regels en artifacts. Hoe kunnen deze het meest effectjef worden gebruikt? We gaan ervaren waarom het Scrum raamwerk opgebouwd is zoals het is en hoe je als Scrum Master effectief gebruik kunt maken van Scrum om risico’s te controleren en maximaal waarde te creëren.
Scrum Teams - Scrum teams zijn zelf organiserend en multi disciplinair. Dit verschilt van traditionele ontwikkelprojecten en teams. Je leert hoe je een succesvol multidisciplinair team ontwikkelt vanaf de start tot high performance.
De Scrum Master- Als Scrum Master speel je een essentiële rol in het adopteren van Scrum. Je begeleidt het Development Team, de Product Owner en de organisatie naar een hogere aagility. In deze sectie leer je de rol, verantwoordelijkheden en taken van de Scrum Master. Je ervaart verschillende technieken om te coachen en workshops voor te bereiden en te faciliteren.
Scrum adoptie en het opschalen van Scrum - Scrum is anders: wat betekent dit voor mijn project en organisatie? Hoe kan ik het best Scrum adopteren, gegeven de benodigde veranderingen?
Scrum werkt goed voor een team. Het werkt ook uitstekend voor projecten die bestaan uit honderden mensen die verspreid zijn over de gehele wereld. Je leert hoe Scrum kan worden opgeschaald voor grote projecten.

Andere Professional Scrum Trainingen

Wij verzorgen ook de andere officiële Scrum Trainingen van Scrum.org. Click op onderstaande logo's voor meer informatie.

In-house en maatwerk Scrum trainingen

Naast open Scrum trainingen kunnen wij ook in-house Professional trainingen en Scrum workshops verzorgen. Daarnaast ontwikkelen we ook in-house trainingen en cursussen op maat. Informeer naar de mogelijkheden voor uw organisatie. Neem hiervoor contact met ons op via 085 - 487 52 00.

Blijf volledig op de hoogte