DevOpsModern ICT-onderwijs faciliteren zonder omkijken

Laat studenten zonder gedoe grenzeloos leren in de cloud 

Studenten tijdens college

Opleidingen HBO-ICT kunnen tegenwoordig niet meer om de cloud heen. Daar vinden ze de tools die studenten na het afstuderen ook gebruiken om oplossingen te maken voor de maatschappij. Idealiter geef je ze een budget wat ze volledig vrij kunnen besteden. Op die manier stimuleer je zelfsturing en creativiteit. Met Microsoft Azure geef je ze die vrijheid zonder dat ze iets van een ander kapotmaken, ongestraft afkijken of budgetten overschrijden.

De ideale werknemer is creatief, zelfredzaam, verantwoordelijkeen teamplayer en ziet de kracht van nieuwe digitale oplossingen. Het is de taak van hogescholen om ICT-studenten met deze eigenschappen klaar te stomen voor een succesvolle toekomst. De techniek van nu en de toekomst ligt in de cloud. Hier vinden studenten alle bouwstenen om snel innovatieve en schaalbare oplossingen te maken.  

 

Stimuleer zelfstandigheid en creativiteit 

Veel on-premise oplossingen kun je zien als een bouwdoos met daarin 3 legoblokjes. Dcloud daarentegen is een continu groeiende legodoos met een onbeperkt aantal legoblokjes van allerlei soorten en maten die altijd in elkaar passenJe vindt er bouwplannen, maar niets staat je in de weg om zelf bouwstenen te combineren tot een automatisch schaalbare website of een zelflerende chatbot voor de klantenservice. Je wil dat je studenten daarin zelf keuzes maken en zelf de bouwstenen via selfservice afnemen en bouwen. Dat prikkelt hun verbeeldingsvermogen en verbetert zelfstandigheid. 

Cloud-boek

 

Volledige vrijheid binnen kaders 

In een digitale wereld zonder grenzen leiden enthousiasme en nieuwsgierigheid wel eens tot budgetoverschrijdingen en defecte systemen. Vallen en opstaan is leerzaam, maar mag niet ten koste van anderen gaan. Tijdens opdrachten wil je niet bij hoeven sturen, of je zorgen maken dat studenten andermans werk slopen of accounts uit de schooldatabase verwijderen. Met Microsoft Azure geef je studenten en leraren de vrijheid en tools voor modern onderwijs en tegelijk heb je er zelf geen omkijken meer naar. Dat dankzij een eenvoudige en doeltreffende governance. 

microsoft azure banner

 

Gemakkelijk projectgroepen met budgetten aanmaken 

kosten besparen met Azure

Bij de Haagse Hogesschool werken ze al op die manier. Toegangsrechtenprojectgroepen en budgetten klik je eenvoudig in enkele minuten bij elkaar. Studenten kunnen direct aan de slag met bijvoorbeeld een groepsbudget van 75 euro per maand. Daarmee kiezen ze zelf hun resources; ze bepalen zelf met welke databases, virtuele machines of cognitive services ze hun oplossingen maken. Er zijn alleen een paar regels ingesteld zodat ze niet in één keer hun budget erdoorheen jagen met bijvoorbeeld het huren van één zware virtuele machine.

 

Automatische budgetdiscipline bijbrengen 

Dagelijks lezen we in de media dat budgetdiscipline overheden en bedrijven niet altijd even gemakkelijk afgaat. Een stok achter de deur zou handig zijn. Om projectgroepen en docenten hierin te helpen krijgen ze automatisch een e-mail als ze op 80% van hun budget zitten, eentje als ze op 100 % zitten en bij 20% budgetoverschrijding krijgen ze bericht dat al hun resources verwijderd zijn. Het is dan natuurlijk wel zo verstandig als ze via automatisering deze resources met één druk op de knop opnieuw aan kunnen makenOp die manier houd je de zelfsturing binnen de financiële kaders en geef je studenten inzicht in de gevolgen van hun keuzes. Docenten houden gemakkelijk alle vorderingen bij en krijgen, net als ICT-managers, budgetrapportages. Kijken studenten af of kopiëren ze andermans werk en wil je dat niet? Dankzij de logging is dat gemakkelijk achterhaald. 

 

Start met modern onderwijs zonder gedoe 

Wil jij als ICT-manager modern onderwijs faciliteren zonder gedoe? Met Microsoft Azure in combinatie met de oplossing van Delta-N geef je studenten en leraren de tools om grenzeloos te ontdekken en te bouwen binnen de kaders die jij stelt. Wil je weten hoe we jou hierin kunnen helpen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

 

 

 • Wil jij ook werken aan een Modern Ontwikkelproces bij klanten? Bekijk vacatures!
 • Neem contact met ons op

  Contactverzoek

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
 • Pascal Kruijmel

  Account Manager

  Plan een meeting

   • LinkedIn
   • Mail
   • Telefoon
   • 085 – 487 52 22
    pascalk@delta-n.nl
    Connect met Pascal
    invisible box